Diskussion:Autonom (politik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

at beskytte selve demonstrationen mod politiet??[redigér wikikode]

87.48.28.110 tilføjede "at beskytte selve demonstrationen mod politiet". At demonstrere er en grundlovssikret rettighed og politiet skal beskytte demonstrationen mod feks hidsige billister, der ikke kan forstå hvad alle de fodgængere laver på DERES kørevej.

Rent wikipedia- mæssigt må ordet demonstration reserveres til den grundlovssikrede rettighed, og lovlige. Nogle demonstrationer infiltreres af voldelige elementer, som politiet ønsker at arrestere. På gadeplan dækker betegnelsen demonstration sikkert afbrænding af biler, brostenkast osv., men ikke her.

87.48.28.110 må omformulere

"

Sort Bloks opgave i en demonstration er at beskytte selve demonstrationen mod politiet og moddemonstrationer."

Jeg er ikke uenig i at Sort Blok beskytter demonstrationer mod moddemonstrationer, feks nazister. --JULEBRYG 14. aug 2007, 14:04 (CEST)


Da 87.48.28.110 ikke har reageret, vil jeg fjerne hans/hendes bidrag.--JULEBRYG 24. aug 2007, 11:24 (CEST)

"Rent wikipedia- mæssigt må ordet demonstration reserveres til den grundlovssikrede rettighed, og lovlige" - hvorfor dog det? --Palnatoke 24. aug 2007, 11:26 (CEST)

Fordi på gadeplan hedder det en DEMO, nej jeg ved det ikke rigtigt,øh fordi det er et leksikon. Hvordan fik du teksten i dit indlæg til at rykke ind, er der en speciel knap? Den gør det i hvert fald ikke automatisk ved nye indlæg.--JULEBRYG 24. aug 2007, 11:59 (CEST)


Hvorfor bliver ordet autonom brugt om venstreorienterede aktivister, når John Locke, liberalismens fortaler, var den første til at bruge ordet i hans beskrivelse af menneskesynet? Jeg mener, at artiklen er fuldstændig misforstået og bør skrives helt om. Det, der står, er simpelthen forkert. Ordet autonom betyder selvstyrende og har ikke noget med nogen bestemt gruppe at gøre, selvom visse politikkere og mediers retoriske nedslagtning af de unge venstreorienterede aktivister har snydt nogle folk til at tro det.(skrev 86.52.36.81 (diskussion • bidrag) 19. sep 2011, 17:34. Husk at signere dine indlæg.)