Diskussion:Bevidsthedsfilosofi

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Stock post message.svg Huskeliste for Bevidsthedsfilosofi: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Følgende begreber blev førstehåndsoversat, og bør nok sikres at være oversat korrekt (fjern når tjekket)
   • Anomalous monism -> unormal monisme
   • Dual-aspect monism -> dobbelt-aspekt monisme
   • Mental event/function/property/state -> mental begivenhed/funktion/egenskab/tilstande
   • Physicalism -> fysikalisme
   • Property dualist -> egenskabsdualist
   • Propositional attitude -> propositionel attitude
   • Substance dualist -> substansdualist
   • Type physicalism -> typefysikalisme
  • Chalmers' p-zombie-argument er udeladt fra afsnittet om dualistiske løsninger på det psykofysiske problem, da jeg hattede fat af den engelske beskrivelse


  Rettelse af fejlagtig påstand.[rediger kildetekst]

  Følgende henvisning til B F Skinners radikale behaviorisme:

  “Løsningen blev derfor at eliminere idéen om et indre mentalt liv (og dermed en ontologisk uafhængigt bevidsthed) fuldstændigt, og i stedet fokusere på beskrivelsen af observerbar opførsel (engelsk: behaviour).[52]”

  savner støtte i omtalte litteratur: “Beyond Freedom and Dignity, 1974”.

  Forfatteren ses her adskillige steder at understrege det stik modsatte synspunkt, nemlig at også det indre såkaldte mentale liv er “behavior”, dvs. skjult adfærd, til forskel fra den åbne adfærd. Adfærd er generelt at betragte som en proces hos organismen (formentlig fysikalistisk forstået) uanset, om den finder sted under huden, eller uden for. Dalmer (diskussion) 20. maj 2019, 23:59 (CEST)Reply[svar]