Diskussion:Bibliotek

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Dags dato har jeg tilladt mig at tilføje noget historie fra Salmonsens. Det er dog utroligt, så meget, der står skrevet - især om Det Kongelige Biblioteks udvikling - men det er ikke en lille flig af historien, det er en vældig baggrund, som nok bør med - omend i omskrevet form med tiden. MEN, jeg vil anbefale, at det også snarest flyttes til en særlig artikel, f.eks. Bibliotekshistorie, og dele af det - om KB - bør sættes under samme bibliotek og evt. underinddeles i en selvstændig artikel.

Det vil dog være rart at høre meninger herom - altså om strukturen for sådanne tiltag - idet mængden af information er kolossal stor. --hansjorn 18. dec 2004 kl. 12:28 (CET)

Må jeg - blot til andres overvejelse - foreslå en mellemting: at dansk bibliotekshistorie får en separat artikel. Herved undgås de vanskeligheder som f.eks. følger af at Universitetsbiblioteket i København (Fiolstræde) for en del år siden blev en del af Det kgl. Bibl.

Sebastjan 18 dec. 2004 kl. 12:40 (CET)

Det kan man gøre - Bibliotekshistorie generelt står i DK5 02.2 - og underdeles geografisk, dvs. Dansk Bibliotekshistorie kan placeres i DK5 02.26. Dernæst foreslår DK5 at enkelte danske forskningsbiblioteker placeres separat i DK5 02.3 og enkelte danske forskningsbiblioteker i DK5 02.4 eller:
DK5 02.2 Bibliotekshistorie
DK5 02.26 Dansk bibliotekshistorie
DK5 02.3 Enkelte danske forskningsbiblioteker historie (underdeles systematisk - hertil hører Det Kgl. Bibliotek)
DK5 02.4 Enkelte danske forskningsbibliotekers historie (underdeles alfabetisk)
Godt at tænke lidt over tingene, før man slipper kræfterne løs - kig blot under Kategori:Kultur - så kan man ane et begyndende kaos. --hansjorn 18. dec 2004 kl. 12:59 (CET)

Det Kongelige Bibliotek[rediger kildetekst]

De mange oplysninger om Det Kongelige Biblioteks historie kunne nok med fordel kopieres til artiklen om netop Det Kongelige Bibliotek. Som det er nu, er der blot en henvisning til artiklen her, hvor oplysningerne selvfølgelig også er relevante, men de bør også fremgå direkte i artiklen om biblioteket.--Heelgrasper 11. jul 2005 kl. 20:18 (CEST)

Jeg har nu selv gjort noget ved det og tilføjet afsnittet om Det Kongelig Bibliotek i artiklen om dette. I denne artikel kunne afsnittet nok med fordel kortes lidt ned.--Heelgrasper 16. okt 2005 kl. 18:30 (CEST)

Jeg lavede den omtalte afkortning i går og henviser i stedet til Det Kongelige Bibliotek. --VicVal 21. sep 2011, 11:15 (CEST)