Diskussion:Biota (taksonomi)/arkiv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er en side med arkiverede diskussioner fra Diskussion:Biota (taksonomi). Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til Diskussion:Biota (taksonomi).

Arkiverede debatter[rediger kildetekst]

Er det rimeligt med så mange Engelske linkser?


Hej Haabet.

Jeg synes måske også det er lidt i overkanten, det giver temmelig meget opdateringsarbejde at holde øje med om de virker, på den anden side skader de ikke. Jeg ville foretrække få men gode danske links istedet og måske links til udgaverne af artiklen på andre sprog i Wikipedia foroven, som det er gjort nogensteder (har selv lige lært det idag).

Psst det hedder "links" i flertal på dansk :-)

Godnat for idag. Malene 27. jul 2003 kl.01:27 (CEST)



"Links" - måske, eller allerbedst "henvisninger" 27. jul 2003

hilsen Ole :-)


På dansk sætter man altid -er på orderne i flertal.


Hej Haabet (og også Ole - aha der fik vi lokket et navn ud at klistre på det lange IP-nr :-)

Mjaa din regel er rigtig nogen gange, men ikke altid, det hedder jo en hest, men ikke hester i flertal. Ordet link kommer fra engelsk og følger ikke de almindelige danske flertals-endelser. Hvis du slår op i Retskrivningsordbogen (den findes på nettet her: [1]) og søger på ordet link får du følgende resultat:

link sb., -et, -s el. link, bf. pl. linkene.

hvilket betyder:

Ubestemt ental: link Bestemt ental: linket Ubestemt flertal: links eller bare link Bestemt flertal: linkene

Det korte af det lange: link i flertal som det bliver brugt her (ubestemt) = links eller link.

De danske oversættelser af det engelske ord link er enten henvisning eller lænke. Her gælder den regel du nævner. De heddder begge henvisninger og lænker i ubestemt flertal.

Om de danske ord bliver brugt, eller det engelske - meget udbredte ord link, bliver brugt er jeg sådan set ligeglad med, men de skal staves rigtigt i en encyklopædi :-) Men nu skal jeg ikke vifte mere med pegefingre...

En helt anden ting, mest til Haabet:

Jeg forsøger at få styr på Linnésystemet, indtil videre først i planteverdenen. Fra klasse og ned ser det ikke så besværligt ud, men det er godt nok svært at få fuldstændigt styr på hvad der er rækker og divisioner og diverse undergrupperinger herindenfor i systemet ovenover.

Jeg har søgt på nettet flere forskellige steder og det ser ud som om der er mange forskellige udgaver af hvordan det skal se ud. Mine lærebøger er ikke til megen mere hjælp.

Nu har jeg lidt givet op. Men jeg har en enkelt mulighed endnu - Min lærer i klassifikationsundervisningen på universitetet Else Karlog. Hun er også formand for dansk botanisk forening og kan sikkert give mig et godt svar på hvad der er accepteret med hensyn til systemet i hvert fald i DK. Måske kan jeg få fat på hende over telefonen, jeg vil i hvert fald forsøge. Så kan vi bygge videre på systemet som du allerede er startet på med plantefamilierne :-)

Nu går min "puter" i udu, så jeg tror jeg stopper talestrømmen her og genstarter...

Malene 27. jul 2003 kl.20:15 (CEST)~

Hej Hvad menes der med følgende sætning: Siden opdagelsen af DNA og for et lille årti siden, har man anvendt en ny måde til at kunne sammenligne udvalgte dele af livs DNA på og ren DNA systematik kaldes fylogenetisk systematik. ? Det er vel mere end et årti siden DNA blev opdaget? For et årti siden er efter min mening heller ikke så heldigt at skrive, da det uden ændringer i artiklen, om 10 år vil være meget forvirrende.

Hej Santac. Det skulle være bedre nu. --Glenn 22. okt 2005 kl. 14:03 (CEST)

Dødt weblink[rediger kildetekst]

Efter gentagne automatiske botbesøg kunne de nedenstående links ikke nås. Check venligst om de virkelig er nede og ret dem i så fald.

--Broadbot 12. feb 2007 kl. 20:35 (CET) Argh og jeg som troede vi snakkede om engelske links/henvisninger ..... Det hedder ikke Computer på dansk men datamaskine . og det hedder ikke printer, men udskrivningsmaskine. T-shirt : kortærmet bluse ect./ovs.