Diskussion:Blide

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

På svenska så omfattar termen blida enbart den typ av kastmaskin som brukar kallas "trebuchet" (en form av motviktsslunga). Den svenska termen omfattar inte katapulter, stora armborstkonstruktioner och ballister i allmänhet. Hur är det på danska? Är begreppet "blide" lika generellt som nederländska blijde (som ungefär motsvarar ballist)? På nederländska har motviktsslungan det mer specifika namnet slingerarm/slingerblijde.

Peter Isotalo 3. jan 2007 kl. 15:14 (CET)

På dansk er det ligesom på svensk, kun hvis den benytter sig af en modvægt. --Emilsj 3. jan 2007 kl. 18:38 (CET)

Kilde?[redigér wikikode]

Jeg har netop fjernet en større tilføjelse fra Bruger:Anas565, da den bl.a. indeholdt stykket "Ved gentagende affyringer af vores blide", hvad der tydeligt markerer at teksten er taget andetsteds fra. Og uden kilde går det ikke. --Palnatoke 00:29, 23. maj 2007 (CEST)