Diskussion:Blodtype

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er ikke klassifiseringen "ABO" (A B O. ikke A B null) - Fra tysk "ohne" - uten?

Det er AB0, ikke ABO. Men på engelsk, hvor man ikke skelner skarpt mellem O og 0, skrives oftest ABO. -- Sebastjan 08 juni 2005 kl. 11:25 (CEST)


Blodtype og AB0 bør ikke sammenskrives, da ordet blodtyper dækker over MANGE systemer, hvor AB0 er ét af dem. --JolleJ 25. feb 2007 kl. 12:44 (CET)

Fuldstændig enig JolleJ! OENS 25. jun 2007, 17:14 (CEST)

Har fjernet forslag til sammenskrivning med AB0, da blodtyper dækker over mange systemer hvoraf AB0 kun er én af dem, som JolleJ også skriver. I artiklen blodtype står det endda også meget tydeligt - der findes over 26 blodtypesystemer. OENS 25. jun 2007, 18:33 (CEST)

shock vs. chok[redigér wikikode]

Gendanner dags dato til tidligere staveform af shock - begrundelsen er ganske enkelt, at inden for sundhedsvæsenet er chok en forskrækkelse, mens shock er en livstruende tilstand. Jeg henviser i øvrigt til diskussion:anafylaktisk shock, hvor hele debatten kørte for nogle måneder siden. --Lindblad 1. feb 2008, 11:59 (CET)