Diskussion:Bogtabet i senantikken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Bogtabet i senantikken er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Bogtabet i senantikken har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 10, 2017.

Stock post message.svg Huskeliste for Bogtabet i senantikken: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

skæv indfaldsvinkel[redigér wikikode]

bogtabet som så forekommer ikke så absolut, hverken i tid eller sted og ejheller per årsag . der er forskellige vedkommende felter . græsk litteratur er vel det mest profilerede . der er også de regionale temaer, som bliver (måske) mere relevant, efter romerrigets allerførste todeling ved Valentinian I og Valens i året 364 . perspektivet litteraritet er relevant .

Der er nok et slags bogtab, som kan skitseres med : den senantikke litteraritet forandres . det medfører bogtab gennem diverse forløb . )tab gennem destruktion, påført eller gennem ældning . )ingen arkiv-virksomhed (specielt for tekster i relation til lov) . )ingen vedligeholdelse (kopiering af manuskripter) - i moderne forståelse, egentlig ingen forlagsvirksomhed . )'den nye litteratur', dvs. den kristne .

der gemmer sig derfor en del kompleksitet bagved bogtabet, som i den grad minder om et mere traditionsrigt historiografisk emne, og dertil sammenfaldende/meget tæt på i tid og sted, nemlig folkevandring. 84.238.88.65 25. sep 2009, 21:19 (CEST)[]