Diskussion:Bokmål

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Riksmål[redigér wikikode]

Bokmål og riksmål er ikke det samme, så det er uheldigt, at der er en omdirigering fra riksmål til bokmål, så en selvstændig riksmålsartikel ikke kan oprettes.--X (diskussion) 6. feb 2013, 00:26 (CET)

Dansk ordforråd (enkeltord)[redigér wikikode]

Dét der står, om "Dansk ordforråd (enkeltord)" er meget forvirrende. Bogmål/rigsmål har en massiv mængde dansk ordforråd, også idag. Det er jo i udgangspunktet det samme sprog som dansk. Selv nogle af de eksempler der nævnes, kan godt bruges i norsk. Ord som dreng og vred vil idag ofte opfattes som ældre former der kendetegner norsk for 80+ år siden, men f.eks. "bange" er stadig vanlig i udtryk som "bange anelser" på nutidsnorsk, og det samme gælder f.eks. formen "vrede". Nær sagt ethvert dansk ord vil i princippet være gangbart i norsk, men sommetider opfattes som en forældet sprogform. Det store flertall af ord inden det danske ordforråd er imidlertid en levende del af nutidsnorsk. Bogmål/rigsmål deler en meget større del af sit ordforråd med dansk end nynorsk, også mange ord som nynordmændene opfatter som kernedanske.Jensgm (diskussion) 3. nov 2015, 02:56 (CET)