Diskussion:Bondegård

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Udtrykket er byfolks ord for det, som landboere selv kalder en "landejendom".

Jeg er ikke just opvokset i en by, og halvdelen af mine skolekammerater boede decideret på landet, hvor manges forældre var landmænd. Jeg kan aldrig erindre, at vi har brugt udtrykket landejendom (for slet ikke at tale om landboere!). Vi talte normalt blot om gårde, evt. "et landbrug". En landejendom er efter mine begreber breddere end bondegård og omfatter fx husmandssteder , boelsteder og proprietærgårde, mens en bondegård er et gårdbrug, som måske var et bedre ord at bruge egentlig.--Heelgrasper 20. jul 2005 kl. 03:40 (CEST)

Bondegård[rediger kildetekst]

Efter mine begreber omfatter bondegård kun det, som man før i tiden kaldte det middelstore landbrug, altså gårde på mindst 3 og højst 11 tønder hartkorn. Sallingboen 20. aug 2006 kl. 10:13 (CEST)

Se ODS: [1]--Lcl (diskussion) 18. jan 2014, 15:35 (CET)

Landejendom[rediger kildetekst]

I mine ører lyder landejendom meget storbyagtigt. Jeg kommer til at tænke på rige romere, der talte deres godser for 2000 år siden, eller rige københavnere, der talte om deres landliggersteder for 100 år siden. Jeg har aldrig hørt landmænd tale om landejendomme. Sallingboen 20. aug 2006 kl. 10:13 (CEST)

Seter[rediger kildetekst]

En norsk seter har riktignok noe med norske bønder å gjøre, men det finnes bilder av norske bondegårder som ville være mer nærliggende å bruke. I dansk W. burde kanskje det første fokus være den danske bonde og den danske bondegård, fra livegenskap til fri mann? Krg (diskussion) 18. jan 2014, 11:47 (CET)

Godsets størrelse[rediger kildetekst]

Der står her på siden, at godsets størrelse er 24 tønder hartkorn eller derover, men hvis man trykker på linket, kommer man til godsets side, hvor der står 50 tønder.