Diskussion:Borgmestre i Københavns Kommune

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Liste Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Liste på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Tidligere blev København styret af en overpræsident - udpeget af regeringen

Dette er vist misvisende. Også efter 1938 var der i København en overpræsident. København var ikke en del af noget amt; overpræsidenten havde en lignende position som amtmændene i det øvrige Danmark. Om overpræsidenten "styrede" København kan vel diskuteres.

Når Københavns rådhus flagede med splitflag, var det efter sigende fordi overpræsidenten havde sine embedslokaler dér.

Jeg har ikke rede på hvilke ændringer der er sket i administrationen siden 1975. Det ville være interessant om artiklen kunne oplyse herom.

Sebastjan 19 okt. 2004 kl. 08:50 (CEST)

Den påpegede usikkerhed er stadig ikke bragt ud af verden.

Sebastjan 28 dec. 2004 kl. 14:10 (CEST)

Hvornår tiltræder Ritt?[rediger kildetekst]

Det kan undre, at det angives, at Ritt Bjerregaard allerede skulle træde til i 2005, når nu fx Louise Gade i Århus først bliver erstattet 1. januar 2006. Er der særlige forhold, der gør sig gældende, eller er der bare tale om, at nogen har skrevet uden at have fornøden indsigt i emnet?

Det ville forøvrigt også være relevant at få tidspunktet for hendes tiltrædelse præciseret også i artiklen om Ritt Bjerregaard.--Heelgrasper 18. nov 2005 kl. 16:08 (CET)

Ritt Bjerregaard tiltræder den 1. januar 2006 som alle andre kommunalpolitikere i de kommuner der ikke lægges sammen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. nov 2005 kl. 16:11 (CET)