Diskussion:Brændvidde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Jeg savner en smule i denne artikel om det område, hvor man vel oftest bruger begrebet: Fotografi. Bl.a. nævnes der i artiklen normalobjektiv noget omkring forskellen i brænvidden ved traditionelle analoge kameraer og de efterhånden dominerende digitale kameraer (jf. forøvrigt denne artikel, der går mere i dybden med det emne), hvilket vel nok kunne være nyttigt at have med i denne artikel også. Nu skal Wikipedia selvfølgelig ikke være en håndbog for fotografer, men for fotografer med god indsigt i det gammeldags udstyr kunne det nok være interessant med en forklaring om, hvorfor 50 mm brændvidde på det gamle kamera svarer til fx 10 mm på det nye digitalkamera. --Heelgrasper 11. maj 2006 kl. 16:25 (CEST)

En af forskellene er at de fleste digitalkameraer ikke er "full-frame". Et full-frame kamera har en sensor på 36mm*24mm hvilket svarer til en analog 35mm film, heraf betegnelsen full-frame. Et semi-professionelt kamera som Canon EOS 60D har fx ikke full-frame sensor og derved for man en crop-factor (også kaldet zoom-effekt) som i dette tilfælde er 1.6. Det vil sige, at en 20mm linse på en Canon 60D får en reel 32mm (20*1,6)effekt. (Skrev Hereandnow (diskussion • bidrag) 8. jul 2012, 14:59. Husk at signere dine indlæg.)