Diskussion:Bramminge-ulykken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg er netop blevet opmærksom på at stationen og byen hedder Bramming. Her i artiklen tales om Bramminge station. Er det en forældet, men tidligere korrekt form, eller er det en fejl som bør rettes? -- Sebastjan 15. jan. 2006 kl. 09:55 (CET)

Jeg har selv i anden sammenhæng dummet mig med at skrive Bramminge, men det lader til at være en ældre form. Den bruges således ved en samling af ældre postkort, som Statsbiblioteket har lagt på nettet. På den anden side, så angiver allerede Salmonsens begge former. Det virker dog stærkt til, at formen uden e i dag skal betragtes den korrekte. --Heelgrasper 15. jan 2006 kl. 10:40 (CET)


Statspolitiets rapport er navngivet "Jernbaneulykken ved Bramminge den 26. juli 1913". I 1953 omtaler Jernbanetidende Brammingeulykken. Ulykken er efter min opfattelse "navngivet" Bramminge på det tidspunkt hvor den skete, og navnet ændrer sig vel egentlig ikke selv om den anekendte nutidige form klart ser ud til at være Bramming. --John 15. jan 2006 kl. 13:43 (CET)
Det ser ud til at "jernbanen" (DSB) har kaldt stationen Bramminge frem til sommerkøreplanskiftet 26. maj 1968, hvorefter den i køreplanerne hedder Bramming som i dag. --John 6. maj 2006 kl. 17:55 (CEST)
Navnet Bramminge blev udskiftet med Bramming engang i 1960'erne ved en byrådsbeslutning. Før det var byens officielle navn Bramminge idag er det Bramming - og Bramminge er i de flestes munde forældet. --Livtraser 22. nov 2006 kl. 18:23 (CET)
Ulykken kaldes vist stadig af de fleste for Bramminge-ulykken, men i teksten bør forekomster af Bramminge ændres til Bramming når der henvises til byen og måske også når der henvises til stationen. I tekster som handler om 1800-tallets historie omtaler man jo heller ikke hovedstaden som "Kjøbenhavn".--Thomas Thorsen 22. nov 2006 kl. 18:33 (CET)