Diskussion:Bruttonationalprodukt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Rettelse: Det indgår i artiklen om BNP - Uofficiel økonomisk aktivitet som sort arbejde eller egentligt ulovlige aktiviteter, fx. rufferi eller narkotikahandel, medregnes typisk ikke i BNP.

Jeg vil venligst bede dem rette typisk ( 3 sidste ord )det medregnes overhovedet ikke i nogen landes BNP.

For mange uklarheder og et par direkte fejl[redigér wikikode]

Denne artikel indeholder for mange uklarheder og et par fejl. BNP kan defineres meget klart, se f.eks. min bog, Statistiketik, Samfundslitteratur, kapitel 3. Men der er mange gode kilder, der kan anvendes DST, Nationalbanken m.fl.Ramloser 13. nov 2010, 12:39 (CET)

Tallene er angivet i milliarder kr, men det skulle have været i millioner, Hvilket også fremgår af den kilde der henvises til. (skrev 77.68.129.84 (diskussion • bidrag) 27. okt 2011, 19:16‎. Husk at signere dine indlæg.)

Er det muligt at medtage værdien af subsistenslandbrug? Det er jo en væsentlig del af "indkomsten" i u-lande. Hvis man ser på listen over bnp per capita, må indbyggerne i de nederste 50 - 60 lande for længst være omkommet af sult. Man kunne for eksempel antage et minimum kalorieindtag for at overleve. Bare en løs tanke BiBartholomæussen (diskussion) 14. sep 2018, 16:07 (CEST)

Definition[redigér wikikode]

På engelsk er der en klar forskel mellem GDP og GNP. Denne artikel er linket til GDP hvor definitionen klart er værditilvæksten inden for et lands grænser i en given periode. I denne artikel står der "Bruttonationalproduktet (BNP) er et mål for værdien af et lands samlede produktion af varer og tjenester minus værdien af de anvendte råstoffer" hvilket passer til definitionen af GNP og ikke GDP.