Diskussion:Carl af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Glücksborg[redigér wikikode]

Er det ikke at sætte sig mellem to stole, når man bruger udtrykket Glücksborg? På tysk hedder slottet Glücksburg og på dansk Lyksborg Slot.

Se Diskussion:Glücksburgske slægt#Lyksborg eller Glücksborg for argumentationen. --Palnatoke 27. jan 2006 kl. 13:28 (CET)

Der kommer an på, om artiklerne handler om geografi eller om personer. I geografiske artikler bør byen og slottet hedde Lyksborg eller Glücksburg. I danske artikler om den fyrstelige slægt (personerne) bør enten Lyksborg eller Glücksborg bruges. Lyksborgerne er det folkelige danske navn på slægten. Slesvig-Holsteen-Sønderborg-Glücksborg er det officielle danske navn på slægten. (Blandt andet brugt officielt i Tronfølgeloven af 31. juli 1853). Artiklen handler om personen hertug Carl, ikke om byen og slottet. Carl ville også være blevet hertug af Glücksborg, hvis han aldrig havde vist sig i byen eller på slottet. Sallingboen 27. jan 2006 kl. 14:09 (CET)