Diskussion:Carl von Ossietsky

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel bør fjernes fra kategorien 'Kriminelle'. --Zep73 7. dec 2006 kl. 18:03 (CET)

Du glemte at begrunde hvorfor. (Og artiklen har glemt at oplyse om hvad der gjorde ham kriminel.) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. dec 2006 kl. 18:08 (CET)

Tror en vandal har tilføjet 'kriminel' til kategorilisten. --Zep73 7. dec 2006 kl. 18:17 (CET)

I så fald er Bruger:Santac en vandal: [1] --|EPO| 7. dec 2006 kl. 18:19 (CET)
Den tilsvarende kategori anvendes i en:Carl von Ossietzky men ikke i de:Carl von Ossietzky. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. dec 2006 kl. 18:23 (CET)

Her er åbenbart tale om en påstand der ikke umiddelbart kan underbygges, så enten bør man fjerne kategorien, eller indsætte underbyggende henvisninger. --Zep73 7. dec 2006 kl. 18:30 (CET)

Havde ikke lige set denne diskussion før nu. Jeg har nu tilføjet info om hvori hans forbrydelse bestod.
Der er nok dem, der vil mene at hans handling ikke er en forbrydelse. Sikkert derfor at der er uoverensstemmelse mellem en:wiki og de:wiki. Jeg mener nu, 1) at manden uden tvivl har brudt den gældende lov, 2) har været klar over at han brød loven, 3) den brudte lov gælder i langt de fleste lande og 4) han er blevet dømt herfor af et retssystem. Derfor mener jeg han er kriminel. (Ovenstående punkter er ikke dækkende eller udtømmende for hvornår jeg mener en person er en forbryder.)
På samme måde kan man diskutere om fx. Julius og Ethel Rosenberg er kriminelle. Igen er der samme uoverensstemmelse mellem en:Julius and Ethel Rosenberg og de:Ethel und Julius Rosenberg.
Man kunne også oprette en kategori der hed noget i retning af "Personer der er blevet dømt for en forbrydelse, som en større eller mindre gruppe mennesker i samtiden eller eftertiden ikke mente de var skyldige i", men det ville nok være svært at afgrænse :-). Santac 5. feb 2007 kl. 20:55 (CET)

Jeg er nu begyndt at udvide artiklen, som Wikipedia selv har bedt om. Desværre har nogen blandet sig i det, så det opgiver jeg nu - men det er altså ærgerligt.

I øvrigt er jeg enig i, at Ossietzky ikke tilhører kategorien "kriminelle"! Venlig hilsen Lisbeth--Kvent 21. jun 2008, 11:47 (CEST)

Jeg har nu fuldført artikkelen om Ossietzky og mener, den er blevet rimelig informativ og letlæst.

Jeg håber også med det at have dokumenteret, at Ossietzky IKKE var kriminel - så er det ellers ligegyldigt, at det tyske retsvæsen stadig opfører sig som Hitlers og Goebbels' stik-i-rend-drenge!

Ossietzky var en af de få tyskere i de år, man kan respektere - tværs igennem. Det er dog for galt, hvis Wikipedia sætter ham i kategori som kriminel, fordi han var anti-nazist! Sådan skal Wikipedia ikke fremstå! I modsat fald vil jeg faktisk udbede mig en forklaring! Hilsen --Kvent 23. jun 2008, 10:35 (CEST)