Diskussion:Cd-rom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

CD eller cd eller Cd[rediger kildetekst]

Retskrivningsordbogen tillader både formerne CD og cd. Desuden følger af retskrivningsreglerne, at forkortelser med små bogstaver, f.eks. cd, skrives med stort begyndelsesbogstav (Cd), når det i øvrigt kræves af reglerne, f.eks. efter punktum:

"Efter fx punktum skrives altså Von Trier, La Cour, De Gaulle, Cand.mag., It, Pc, Ad pkt. 7." (Retskrivningsreglerne, § 11, stk. 1)

Vh. SorenRK (diskussion) 22. sep 2017, 14:57 (CEST)

Ah. På den måde. Ja, det kan jeg godt se er tilladt så. Men det som jeg rettede det til var jo også korrekt per RO og det var også for at gøre brugen af store og små bogstaver lidt mere konsistent igennem artiklen. Bare fordi man *må* blande CD med Cd og cd, er det vel ikke ensbetydende at absolut behøver at kaste alle variationerne ind i artiklen med en møggreb :).. Jeg ser ikke nogen grund til at rulle min ændring tilbage, da den både er korrekt og kønnere Logixdk (diskussion) 22. sep 2017, 15:48 (CEST)
Ja, det er jo lidt en smagssag, om det ene eller det andet er pænere. Jeg fjernede ændringen, fordi det normalt ikke er kutyme at ændre én korrekt form til en anden - og særligt fordi artiklen ligger under formen med lille (cd). Men ellers har jeg ikke som sådan nogen indvendinger, hvis folk hellere vil have den anden form. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 22. sep 2017, 15:54 (CEST)
Nej, pointen var at brugen af de 2 former, er blandet. I starten bruges den form med lille, som du nævner, men lige pludselig bruges formen den med stort, blandet sammen med den første. Er det ikke lidt lige som at både bruge fx og f.eks. i samme tekst? Nå, men jeg kom egenlig for at rette noget faktuelt i artiklen og det med versalerne var bare lige en bi-ting, så det er fint nok. :) Logixdk (diskussion) 22. sep 2017, 16:39 (CEST)