Diskussion:Christen Berg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Han hed nu Chresten Berg, ikke Christen Berg. Artiklen bør flyttes, men jeg kan ikke lige overskue konsekvenserne ifht. henvisninger (han er f.eks. også fejlagtigt navngivet Christen på engelsk og tysk wiki). --ThomasMaxe 25. jan 2007 kl. 20:17 (CET)

Det er vist ikke helt så simpelt at afgøre, om det skal staves med e eller i. Fx staver Salmonsens og DBL med i. En søgning på bibliotek.dk giver også flere bøger og artikler om manden stavet med i end med e. Jeg kan ikke lige anvise en fejlsikker metode til at finde det rette, selvom man selvfølgelig i dag kan slå det op i kirkebogen online, hvis man har tålmodighed til det. Det giver dog ikke nogen sikkerhed for, at det er blevet fulgt andre steder, jf. fx Kristian Erslev. --Heelgrasper 25. jan 2007 kl. 20:29 (CET)

Onlinekirkebogen var brudt ned, men i en folketælling i Ringkøbing Amt i 1834 er han omtalt som Christen Poulsen, søn af Poul Madsen, med bopæl på fødegården Sønderbjerg (ikke Bjerg, som der står i artiklen). Det må formodes, at han har beholdt sit fornavn, da han byttede Poulsen til Berg, så jeg overgiver mig foreløbig i tillid til, at folketællingen har brugt samme stavemåde som på dåbsattesten. --ThomasMaxe 25. jan 2007 kl. 21:56 (CET)