Diskussion:Compeniusorglet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det står anført, at der mangler en kilde til historien om Heinrich Julius' udlandsrejser, men når man besøger Frederiksborg Slotskirke eller dennes hjemmeside, kan man få oplyst, at det er fuldt troværdigt. Vi må gå ud fra, indehaverne har ret, men muligvis har forfinet historierne lidt for at imponere slotskirkens besøgende. Bob Collowân 17. feb 2008, 00:16 (CET)

Jeg har ledt, både på museets og kirkens hjemmeside, efter en kilde til den lidt morsomme historie med at orglet blev skilt ad når han tog på rejse, men jeg kan desværre ikke finde den; Jeg tror såmænd gerne det kan passe, men det ville være rart med en kilde, - så hvis du har den, så sæt den endelig på siden og fjern manglende kilde-skabelonen. -- Nico 17. feb 2008, 00:59 (CET)
Jeg har nu henvendt en spørge direkte til Frederiksborgmuseet om sandheden af anekdoten. Jeg skal fortælle, når jeg får svar på den. Bob Collowân 24. feb 2008, 16:10 (CET)

Det hele var en løgn.[rediger kildetekst]

Jeg kan til stor beklagelse fortælle, jeg her til aften modtog denne meddelelse fra museumsinspektøren på Frederiksborgmuseet:

"Kære Bob Collowan.

Du er desværre blevet misinformeret af en person der ikke er ansat af museet. Jeg går ud fra det var en ikke uniformeret ældre herre med briller. Vi kan desværre ikke afvise vedkommende, da han køber gyldig billet. Men historien er aldeles usand. Skulle det mod forventning ikke dreje sig om bemeldte herre, bedes De kontakte undertegnede.


Med venlig hilsen / yours sincerely,

Erik Westengaard

museumsinspektør / curator".


Det beviser uheldigvis, anekdoten om Heinrich Julius er usand. Jeg har anmodet om, såfremt det er muligt, at få noget reel data om fyrsten, men medens den er undervejs, kan vi ikke have decideret løgn stående i en artikel hos en encyklopædi som Wikipedia; jeg vil udbede mig det fjernet omgående. Hvis ingen gør indsigelser, vil jeg personligt fjerne desinformationen snarest. - Bob Collowân 25. feb 2008, 22:27 (CET)