Diskussion:DISA

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Besættelsen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Besættelsen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Besættelsenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Som det fremgår af de sider, der linker hertil, er Riffelsyndikatet også kendt som Dansk Industri Syndikat, som i dag hedder DISA; se også [1], [2] og http://www.disagroup.com/. Artiklen bør nok flyttes til DISA og i øvrigt udvides med før- og efter-besættelsestiden. --Palnatoke 24. jun 2006 kl. 20:43 (CEST)

Enig, men i sammenhæng med tiden under 2. verdenskrig er virksomheden vist stort set alene kendt som Riffelsyndikatet på trods af at den faktisk hed Dansk Industri Syndikat A/S under krigen.--Lcl 24. jun 2006 kl. 20:56 (CEST)
Under datoen 22. juni, står at virsomheden ligger i Københavns Frihavn så jeg fjerner lige beliggenheden indtil den er checket--Lcl 24. jun 2006 kl. 22:21 (CEST)

Artiklen bør nok splittes i to:

  • Sabotagen af Riffelsyndikatet
  • Dansk Industri Syndikat A/S (DISA)

--Lcl 24. jun 2006 kl. 22:57 (CEST)

Artiklen er ikke længere, end at det sagtens kan være samlet. Lidt kronologisk afsnitsopdeling vil imidlertid nok være nyttigt. --Palnatoke 24. jun 2006 kl. 23:11 (CEST)

Hvilke andre A.P. Møller virksomheder fik dom for værnemageri? Dokumentation? --KryhlMJ 17. jun 2008, 09:33 (CEST)