Diskussion:Dadaisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Leonardo da Vincis maleri af Mona Lisa, er et meget kendt billede. Det er der så en dadaist der har haft fingrene i og så lavet lidt om på det. Hun havde nemlig fået overskæg. titlen var L.H.O.O.Q...og det skulle på en eller anden måde på fransk betyde Hun har en varm røv.

Den sidste sætning er noget løst formuleret. Jeg savner nok også lige at få navnet på dadaisten.--Heelgrasper 24. apr 2005 kl. 01:06 (CEST)

Jeg har forsøgt at omskrive dette afsnit og tilføje lidt faktuelle oplysninger - det er i øvrigt Marcel Duchamp der hentydes til Lise 18. aug 2005 kl. 16:44 (CEST)
Man må også spørge sig hvad pointen med dette ene eksempel er. Er det ikke bedre at give en række eksempler, og så lige fortælle i hvilken henseende de er typiske? --Sangild 7. jan 2006 kl. 13:01 (CET)

Fuld af fejl og misforståelser[redigér wikikode]

Hovedparten af denne artikel er blevet til af en anonym 16/2-2005, der ikke har forstået hvad dada var, og som (endda uden at vide det) sætter lighedstegn mellem dadaisme og Duchamp, og derfor ikke får alle de egentlige dadaistiske aktiviteter med. Jeg er så småt begyndt at korrigere disse fejl og (i bedste fald) upræcise formuleringer, og vil fortsætte i etaper fremover. --Sangild 7. jan 2006 kl. 12:58 (CET)