Diskussion:Dagbladet Holstebro-Struer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det kan godt være, den bryster sig af at være uafhængig, men alle de aviser, der var tilknyttet Den liberale presse var og er altså borgerlige. Så det burde man måske skrive ind.--Brandsen 20. jan 2007 kl. 13:01 (CET)

I et forsøg på at bevare NPOV har jeg netop i afsnittet Politisk tilhørsforhold / redaktionel linje angivet avisens egen hjemmeside som kilde for citatet. Avisens stifter Chresten Berg var en glødende Venstremand, som var med til at skrive Venstres partiprogram, så du har sikkert ret i, at det som minimum var sådan - ikke mindst i De Bergske Blades ungdom, men jeg har endnu ikke fundet en kilde, som underbygger påstanden ifht. avisens indhold. Jeg har dog i afsnittet om historie tilføjet betegnelsen "Venstremanden" foran Chresten Bergs navn. --ThomasMaxe 20. jan 2007 kl. 13:14 (CET)
Der står jo netop følgende på deres egen hjemmeside: De Bergske Blade er uafhængige af politiske partier og interesser og lægger vægt på individets ret uanset religiøse, racemæssige, kulturelle eller økonomiske forskelle. I mine øjne er det at lægge vægt på individets ret at være liberal - og dermed synes jeg ikke vi forbryder os mod NPOV ved at kalde avisen borgerlig.--Brandsen 20. jan 2007 kl. 14:32 (CET)
Det er netop det citat, jeg har indskrevet i artiklen med samme kildehenvisning. Vores fælles kilde siger altså, at avisen redigeres uafhængigt af partipolitiske interesser. Hvis du kan finde en uafhængig, pålidelig og velunderbygget kilde, som siger noget andet, er du velkommen til at tilføje oplysningen i artiklen.
Din egen konklusion om, at formuleringen er ensbetydende med, at avisen er borgerlig, savner underbyggelse af en pålidelig kilde. Jeg er f.eks. overbevist om, at partier med en placering på venstrefløjen også går ind for individets ret uanset religiøse, racemæssige, kulturelle eller økonomiske forskelle. Jvf. den politiske debat om, hvorvidt økonomisk ulighed øger velstanden, kunne Dagbladet lige så vel beskyldes for at være socialdemokratisk.
Af hensyn til husfreden laver jeg en lille ændring af afsnittet om politisk tilhørsforhold. Og i øvrigt tak for din interesse for Dagbladet Holstebro-Struer. --ThomasMaxe 20. jan 2007 kl. 15:12 (CET)