Diskussion:Dannevirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har skrevet et svar ud af hovedet, så vedkommende der skrev "hvad skete der i 1864?" har lidt at gå efter. Men nogen må meget gerne stramme op. :-)

NielsG 4. nov 2003 kl.09:09 (CET)

Dagbladet og tidskriftet[redigér wikikode]

Der var også engang et dagblad, der hed Dannevirke (Salmonsens omtaler det som stadigt udkommende). Det bør nok på en eller anden måde tænkes ind her, selvom denne artikel uden tvivl bør være den primære. For at gøre det lidt mere forvirret udgav Grundtvig også i perioden 1816-1819 et tidsskrift, der hed Danne-Virke, som vel også skal ind i overvejelserne, da næppe alle er helt nøjeregnende med bindestreger og store bogstaver.--Heelgrasper 31. jul 2005 kl. 04:58 (CEST)

Haabets spekulationer[redigér wikikode]

flyttet fra artiklen - hvis der er nogen der kan gennemskue/vurdere/redigere det :

Baggrunden for at forsvarsværket gik af brug, var dels at hertugdømmerne blev dannet på tværs af forsvarsværket; dels at våbene blev dyre og derfor kunne man ikke længer moblicere befolkningen i tilfælde af krig, men kunne næsten kun bruge lejesoldater og adelsmænd i krig, og først meget senere så blev gevære og krudt så billige at man igen kunne bruge bondekarle i krig. Det vil sige at nationalismen i mange år ikke var noget redskab for kongemagten til at øge hærens moral. Og derfor var sproggrænsen imellem dansk og tysk i mange år uden militær betydning.

- Nico 12. jan 2006 kl. 23:13 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Nicke L satte slettemarkør DuplicateImage:Danewerk.jpg: {{duplicate|Image:Danewerk.JPG}}(diff);

-- CommonsTicker 6. okt 2006 kl. 20:13 (CEST)

Geografisk koordinater for Danevirke[redigér wikikode]

Jeg har lagt inn koordinater for Danevirke i artikkelen på bokmål/riksmål, men hva er korrekt posisjon? Kopierte først fra dewiki, men om den sammenholdes med kart så virker den feil... Hadde vært fint om noen kunne sjekke det. mvh - Ulflarsen 21. okt 2007, 10:36 (CEST)

De ser skam fine ud. Koordinaterne rammer et sted ved Margrethemuren. Uvist af hvilken grund viser den tyske wiki en position oppe i Angel, og det er mildt sagt noget vrøvl. Valentin 21. okt 2007, 15:34 (CEST)
Jeg har rettet dem på den tyske artikel, og tilrettet den norske en smule. Valentin 21. okt 2007, 15:46 (CEST)

Alder[redigér wikikode]

Jeg vil gerne se en autoritativ forskningsartikel - ikke en avisnyhed eller en hjemmestrikket hjemmeside - til det ældste Dannevirkes alder. Undertiden går en og anden arkæolog ud med påstande, som ikke kan holde ved efterprøvelse. hilsenRmir2 (diskussion) 29. sep 2013, 17:18 (CEST)