Diskussion:Dansk-amerikanere

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Hvilke kriterier er relevante for at komme med i en liste over "kendte dansk-amerikanere"?" spørger Bruger:Palnatoke og sletter den liste jeg havde føjet til artiklen. Mit svar er, det var ment som en begyndelse på at få udvidet denne temmelig mangefulde artikel. Ideelt set ville jeg have oversat hele den engelske artikels lange afsnit om kendte dansk-amerikanere, hvis tiden var til det, men målet med listen var egentlig blot at antyde at dansk-amerikanere har gjort sig gældende inden for en lang række områder: kunst, kultur, politik, uddannelse, mv. Så kriteriet er, at der er en vis spredning, men at det enkelte navn på listen kan siges at være betydningsfuld på sit felt. Hvis man ikke har lyst til at kigge på listen kan man jo bare lade være, men den er vel bedre end et stykke blank skærm.--Nikolaj (diskussion) 1. okt 2014, 22:26 (CEST)

Er den? Bør der ikke være nogle klare kriterier for at være med? Især i forhold til "kendte"-delen? Og hvad "dansk-amerikanere" angår, så bør det vel være noget, som fremgår af den enkelte artikel at de betragter sig som (eller evt. betragtes som). --Palnatoke (diskussion) 1. okt 2014, 22:34 (CEST)
Hvad med at inddele listen i "Udvandrede danskere" og "Dansk-amerikanere af anden generation"? Det dækker vist hele listen. Om de er kendte nok kan jo f.eks. komme an på om de har notabilitet nok til at nogen har oprettet en da.wiki-artikel om dem.--Nikolaj (diskussion) 3. okt 2014, 17:59 (CEST)
Da der ikke så ud til at være flere indvendinger, har jeg gennemført mit forslag som beskrevet.--Nikolaj (diskussion) 16. okt 2014, 12:12 (CEST)