Diskussion:Daredevil

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tegneserier Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tegneserier, et forsøg på at koordinere oprettelsen af tegneserierelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

På de andre Wikipediaer skriver de Daredevil i stedet for DareDevil, hvad er mon mest rigtigt? --Christian List 15. okt 2005 kl. 19:08 (CEST)

For at være ærlig... så aner jeg det ikke. Personligt har jeg altid skrevet DareDevil, fordi på hans nuværende dragt står DD (som i DareDevil, ikke Daredevil) på brystet, men på hans første dragt stod kun ét "D" (som i Daredevil, ikke DareDevil). Og eftersom der i tale- og tænkebobler i tegneserier somregel kun skrives med Blokbogstaver, så er det svært at sige hvad der er rigtigt. Men jeg tror, at det før i tiden var Daredevil, men som nu, sammen med hans dragt, er ændret til DareDevil. Det er slet ikke en garanti for at det jeg siger er rigtigt (Skrev Hecko X~dawiki (diskussion • bidrag) 15. okt 2005, 19:40. Husk at signere dine indlæg.)
I denne her sag er jeg temmelig sikker på at det er "Daredevil". Hvis navnet havde været "DareDevil", så vil der helt sikkert have været en eller anden fan på den engelske side, som vil have rettet det. Jeg mener ikke vi skal have en titel der er anderledes end alle de andre tilsvarende sider, baseret på spekulationer. Når det er sagt, så vil jeg spørge om tegneserien stadig bliver udgivet i Danmark under navnet "Dæmonen". I så fald burde titlen skifte til det navn. --Maitch 23. okt 2005 kl. 22:02 (CEST)

Marvel skriver selv Daredevil ([1]), så jeg vil tillade mig at flytte artiklen umiddelbart efter, jeg har skrevet det her. Ang. det danske navn, så udkommer Dæmonen ikke længere som selvstændigt blad. De seneste udgivelser jeg kan komme på er dog alle udgivet som Daredevil (det gælder fx filmtegneserien og Mega Marvel #36). Mere ligetil er det dog ikke, for eksempelvis Mega Marvel er udgivet af Egmont, der siden 1999 udelukkende har brugt de engelske navne. Andre danske forlag derimod er ikke bundet heraf - G Floy bruger således af og til oversatte navne stadigvæk i for eksempel Fantastiske 4. Daredevil, som udkommer hos dem i december, kommer dog tilsyneladende til at gå under det engelske navn ([2]). Så Daredevil er altså navnet i dag. --tsh 23. okt 2005 kl. 22:23 (CEST)

Jeg har rettet de sidste "DareDevil" til, og tilføjet ned i bunden, at Marvel siger at det staves sådan (selvom det ikke forklarer de 2 "DD"). Hvad tegneserier angår, så er den god nok. Det sidste Dæmonen-blad der blev udgivet i DK var vist nummer 61, som blev udgivet 25 år efter efter nummer 60 (noget med at den var blevet henlagt i trykkeriet eller sådan noget). Kan ikke huske handlingen så meget, udover at det vist foregik under et karneval og at en af skurkene lignede en nar (altså bogstaveligt talt, han havde blælder i hatten og alt muligt, tror faktisk han hed Naren eller noget i den retning). Men siden da har han kun har historier i Mega Marvel, Gigant og i Giga (Mega Marvels og Gigants nye navn, efter de slog sig sammen). For helt præcise numre af MM og Gigant kan jeg nævne: