Diskussion:David Abell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Spekulativ??[redigér wikikode]

At denne artikel er spekulativ, har måske noget på sig, men der findes sandsynligvis ikke flere oplysninger om Abell/Abel/Ebell end de anførte. Jeg har nu tilføjet en kilde, (Musikkens historie i Danmark) som jeg ikke havde læst, da jeg skrev den første version. Det ser ud som om min første kilde, et CD-hæfte med musik fra Christian III's hof, har brugt Sciørrings bog som kilde også.

Man gik ikke så højt op i hvorfra musikerne stammede eller hvordan deres navne skulle staves. Derfor usikkerheden om nationalitet og navn. Det kan se ud som om Jørgen Presten/George Preston var skotte og at Jørgen/Jürgen Heide var tysker. Selv et navn som Mads Hak, der lyder ret dansk kunne godt snyde.

Venlig hilsen --Erik Damskier 5. mar 2007 kl. 23:04 (CET)

jeg har ændret skabelonen til den lidt mindre "hårde" {{kilde mangler}} --Broadbeer 5. mar 2007 kl. 23:25 (CET)