Diskussion:David Abell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Spekulativ??[redigér wikikode]

At denne artikel er spekulativ, har måske noget på sig, men der findes sandsynligvis ikke flere oplysninger om Abell/Abel/Ebell end de anførte. Jeg har nu tilføjet en kilde, (Musikkens historie i Danmark) som jeg ikke havde læst, da jeg skrev den første version. Det ser ud som om min første kilde, et CD-hæfte med musik fra Christian III's hof, har brugt Sciørrings bog som kilde også.

Man gik ikke så højt op i hvorfra musikerne stammede eller hvordan deres navne skulle staves. Derfor usikkerheden om nationalitet og navn. Det kan se ud som om Jørgen Presten/George Preston var skotte og at Jørgen/Jürgen Heide var tysker. Selv et navn som Mads Hak, der lyder ret dansk kunne godt snyde.

Venlig hilsen --Erik Damskier 5. mar 2007 kl. 23:04 (CET)

jeg har ændret skabelonen til den lidt mindre "hårde" {{kilde mangler}} --Broadbeer 5. mar 2007 kl. 23:25 (CET)