Spring til indhold

Diskussion:De tre love (AI)

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Angående den =0'te lov: Min opfattelse af filmen ( I Robot ) var snarere omvendt ( På dette punkt ): Robotterne deducerede sig selv frem til den 0'te lov, og brugte den til at sætte lov 1 og lov 2 ud af kraft. KG 12 Juni 2005 01:14


"De tre love inden for AI"? Det er da vist mest inden for sci-fi AI, vi taler om sådanne love (i det mindste endnu). Jeg har aldrig hørt dem omtalt andre steder end ved science fiction AI, men som de står i artiklen, kunne man godt få den misforståelse, at man opererer med sådanne love i det daglige ved udformningen af diverse intelligente systemer (ekspert systemer, neurale netværk, evolutionær computing, ....) Bør rettes på en eller anden måde.

  • ...desuden omtaler de kun robotter. --Christian 30. okt 2005 kl. 12:25 (CET)

Socialisme til sidst i artiklen skal nok ændres da en reference til politisk socialisme er forkert, men mere en slags humanitær vinkel. -- David Kofoed Wind 26. feb 2008 kl. 00:22


Jeg har fjernet følgende fra slutningen af artiklen; "Ligheden til konflikten mellem Socialisme og Individualisme er slående, ligesom man kan se forskellen mellem deontologisk etik (klare bud, såsom de tre originalle love) og utilitarisk etik (gør det så godt muligt for flest muligt, jævnfør den 0. lov)." Der er ingen kildehenvisninger formuleringen gør det (i denne editors mening) til enten primærforskning eller propaganda, og i det allermindste en POV vurdering.--Rilly 9. maj 2010, 12:46 (CEST)[svar]