Diskussion:Demokraterne (grønlandsk parti)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Ideologi og placering[rediger kildetekst]

Holdningen til rigsfællesskabet og EU er jo ikke ideologier, men politiske holdninger, så de bør efter min mening ikke stå under ideologi. Desuden ønsker partiet grønlandsk selvstændighed på lang sigt, de mener blot det vil tage flere generationer at nå dertil og ønsker en gradvis udvikling. Deres partileder beskrev det fint her: https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9739407/i-groenland-kaemper-vi-for-selvstaendighed-men-der-kan-gaa-generationer/ Demokraternes accept af selvstændighed som langsigtet mål var en af grundene til, at Michael Rosing brød ud og dannede det unionistiske Samarbejdspartiet. Demokraterne er Grønlands klart største borgerlige parti, derfor giver det ikke mening at beskrive dem som et midterparti, for det kræver, at der er noget til højre for dem, og her er der kun det hendøende miniparti Atassut. Der er en kilde, der siger de er "centrum", men rent strukturelt er det noget ævl.--Batmacumba (diskussion) 24. apr 2018, 10:43 (CEST)

Kommentar af 88.83.14.141[rediger kildetekst]

Der var INGEN kampvalg. Per Berthelsen stillede ikke op og Han søgte IKKE ind hos IA. Utroligt misvisende oplysninger. Hjart (diskussion) 8. maj 2023, 17:25 (CEST)[svar]