Diskussion:Demokratisk diktatur

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Demokratisk diktatur

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Artiklen er ren udokumenteret spekulation. Interwiki linksene henviser til hhv en artikel om et begreb Mao har opfundet (engelsk) og to artikler om ordet "demokratur" som en fransk sociolog har opfundet (og som mig bekendt ikke anvendes i Danmark). Det fremgår ikke af den danske artikel hvilken teori (hvis det i det hele taget er en af dem) der formuleres her. --Saddhiyama 21. jan 2009, 20:17 (CET)

  • Behold Artiklen trænger helt sikkert til en gennemgang, lad det stå fast! Men derudover synnes jeg, at det er et interesant emne, især her på siden. Der kunne måske være nogle referencer, til noget omkring mindretalsrettighedder el. lign.? Da det jo er forholdet mellem disse to, der er rigtigt interessant. --Harne 21. jan 2009, 22:38 (CET)
  • Neutral Jeg har nu omskrevet den, da den blandede to meget forskellige begreber sammen. Men egentlig bør den deles op på to artikler: Demokratur og Folkets demokratiske diktatur. Samt en henvisning til den franske sociolog (kan ses i sv:Demokratur). --Casper 22. jan 2009, 11:05 (CET)

Behold Jeg kender godt begrebet, og jeg synes bestemt at den fortjener en artikel.--Lindberg 26. jan 2009, 23:16 (CET)

Jeg mener også at de to betydninger som Casper og jeg har nævnt er nævneværdige. Men som den er nu kommer den ikke ind på hverken det ene eller andet, foruden at den ikke har en eneste kilde til at støtte, hvad jeg i så fald bliver nødt til at anse se som spekulation. Er der nogle sekundære kilder der betegner ordet som "et slagord der bruges i den politiske debat" og hvem siger at det ifølge denne holdning kan anvendes om "det at tvinge et menneske til demokratiske værdier og principper også betegnes som demokratisk diktatur."? Det virker for mig som et meget politisk og POV-ladet indlæg. For slet ikke at tale om den afsluttende bemærkning om at "ofte ser flertallet ikke demokratisk diktatur som et problem, mens mindretallet kan være skeptisk over for det." Uanset ens egne holdninger så synes jeg at det er indlysende at dette tydeligvis er generaliserende uunderbyggede påstande der hører hjemme på et debatforum og ikke i en encyklopædi. --Saddhiyama 29. jan 2009, 14:39 (CET)


Konklusion: Fjernet sletteforslaget pga. manglende tilslutning til sletning. --MGA73 4. mar 2009, 16:23 (CET)

Jeg gravede en række internethenvisninger frem, hvor udtrykket er anvendt. Måske kan det hjælpe til at få det klarlagt bedre.--Rmir2 20. jan 2010, 19:53 (CET)