Wikipedia:Sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:SDBS
WP:SLET


Dette er en liste over sletningsforslag. Hvis du har fundet en side, som du mener bør slettes, kan du her på siden foreslå, at den slettes.

Du kan hjælpe ved at læse de nominerede artikler og give din mening til kende. Du kan også hjælpe ved at kigge i Kategori:Sletningsforslag og tilføje de manglende sider her. Der behøver ikke blive oprettet en sletteside nedenfor, hvis sletningen er indlysende (du kan evt. rette sletteforslaget til {{hurtigslet}}), men er sletningsdiskussionen oprettet, skal der opnås konsensus, jf. sletteproceduren, medmindre særlige forhold taler for andet. I et sådant tilfælde bør den bruger der konkluderer redegøre herfor i sletningsdiskussionen. For at undgå misforståelser og fejltagelser, er det derfor vigtigt, at opretteren af et sletningsforslag husker at påsætte {{ds}} på berørte artikels diskussionsside.

Det modsatte af sletningsforslagene er gendannelsesforslagene, som du kan finde på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Man vil ind imellem se forkortelsen SDBS i relation til sletningsforslag; det betyder "Sider Der Bør Slettes" og var tidligere navnet på denne side.

Overvejelser inden en artikel indstilles til sletning[rediger kildetekst]

Inden du foreslår at få en side slettet, bør du blandt andet overveje følgende:

 1. Kan du med fordel gøre den pågældende side til en omdirigeringsside ved at erstatte sidens indhold med #REDIRECT [[navn på artikel med relevant indhold]]? Eller måske sammenskrive artiklen med en anden?
  Måske er der tale om en hyppig fejlstavning/-skrivning eller en anden grammatisk form af ordet/sætningen, som det kan være relevant at beholde som et opslagsord.
 2. Hvis der er tale om en vandaliseret eller meget kortfattet side, kan du så i stedet omskrive den til at indeholde noget relevant?
  Hvis både titel og indhold er noget vås, så brug {{nonsens}}. Du kan se andre sletteskabeloner her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Sletning
 3. Er alle henvisninger til siden fjernet? Hvis andre sider stadig peger på sletningsønsket, kan det medføre forældreløse artikler at udføre sletningen. Er alle henvisninger ikke fjernet, og er siden ikke åbenlyst vandaliseret, så begrund hvorfor siden alligevel bør slettes.

Procedure for indstilling til sletning[rediger kildetekst]

Generel procedure[rediger kildetekst]

Sådan indstilles en artikel til sletning:

 1. Tilføj {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sletteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sletteforslag og tilføj en indledning, der beskriver, hvorfor du laver slette-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller, såfremt du har en holdning til sletteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af sletteforslaget. Vær opmærksom på, at sletningsforslaget ikke må indeholde nedsættende bemærkninger om den pågældende person, men alene skal forholde sig til notabilitetskriterierne.
 3. Tilføj {{ds}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at slettebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Gør brugeren, der har oprettet siden, opmærksom på sletningsforslaget via vedkommendes diskussionsside. Hvis siden er blevet redigeret væsentligt af andre, er det også en god idé at gøre disse brugere opmærksom på forslaget.
 5. Tilføj en af sletteskabelonerne ({{Slet}}, {{Notabilitet|SDBS=ja}}, {{Reklame|SDBS=ja}}, {{Snævert emne|SDBS=ja}}, {{Tætpå|SDBS=ja}} eller {{Uencyklopædisk|SDBS=ja}} eller {{KategoriSlet}} for kategorier) hvis denne ikke allerede er indsat. Dette placerer artiklen i kategorien sletningsforslag eller en af underkategorierne.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Sletningsforslag/Navn på siden, eller ved at klikke på linket på den i siden påsatte sletningsskabelon, men hvis du gør det, så husk at indsætte {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Debat om forslaget[rediger kildetekst]

Andre wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden med henblik på at nå frem til konsensus om, hvad der skal foretages.

Modsat andre diskussionssider bruges der i sletningsforslag ikke indrykninger med kolon (:) til at adskille indlæg. I stedet bruges lister, som laves ved at starte hvert indlæg med en enkelt asterisk (*). Som på andre diskussionssider bør indlæg indsættes i kronologisk rækkefølge (jf. Wikipedia:Politik for diskussionssider). Du skal altså indsætte nye indlæg nederst på siden, også selvom du svarer på en andens indlæg. Hvis du ønsker at gøre en anden bruger særligt opmærksom på dit indlæg, kan du nævne vedkommende ved navn – evt. ved brug af {{Ping}}-skabelonen, som indsætter brugerens navn og sender brugeren en notifikation.

For at give et bedre overblik over diskussionen og deltagernes holdninger bruges symboler som Symbol keep vote.svg Behold og Symbol delete vote.svg Slet. De kan benyttes således:

Kode Bliver til
* {{SBehold}} begrundelse --~~~~
 • Symbol keep vote.svg Behold begrundelse --din signatur
* {{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
* {{SSlet}} begrundelse --~~~~
 • Symbol delete vote.svg Slet begrundelse --din signatur
* {{Kommentar}} din kommentar --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar din kommentar --din signatur
* {{Spørgsmål}} dit spørgsmål --~~~~
 • Symbol question green.svg Spørgsmål dit spørgsmål --din signatur
* {{SSammenskriv}} din kommentar --~~~~      
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv din kommentar --din signatur
* {{SFlyt}} din kommentar --~~~~
 • Symbol move vote.svg Flyt din kommentar --din signatur
* {{SOmdir}} din kommentar --~~~~

Bemærk at tilkendegivelser uden begrundelse ikke tilføjer noget – ingen bliver klogere af, at du bare skriver Symbol delete vote.svg Slet eller Symbol keep vote.svg Behold.

Hærværk og vandalisme samt fejloprettelser (herunder egne "sandkasser")[rediger kildetekst]

Er der tale om en side, der tydeligvis er oprettet som følge af hærværk eller vandalisme, skal du indsætte skabelon {{nonsens}} eller {{hurtigslet}} øverst på siden (de har samme funktion). Har du oprettet en side ved en fejl eller er færdig med en "sandkasse" og ikke skal bruge den mere, kan du også sætte {{hurtigslet}} på den. Husk altid at begrunde sletteforslaget i beskrivelsesfeltet eller i skabelonen fx {{hurtigslet|Oprettet ved en fejl.}}.

Indstille mange artikler på en gang[rediger kildetekst]

Har du fundet en række artikler, du mener bør slettes, kan du nominere alle artiklerne på én gang (der skal fortsat linkes internt til dem fra alle diskussionssiderne, og der skal også indsættes en sletteskabelon på artiklerne), med fælles begrundelse og underskrift. I ekstreme tilfælde (fx ved forslag om sletning af mere end 20 artikler) kan dette undlades (eller indsættes med bot – bed evt. om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance). I sådanne tilfælde bør det tillige overvejes at indsætte en meddelelse på Wikipedia:Landsbybrønden.

Konsensus og konklusion[rediger kildetekst]

Når der er opnået konsensus om enten at beholde eller slette siden, vil en bruger konkludere på diskussionen. Det foregår ved at indsætte skabelonen {{konklusion}}. Alle registrerede brugere kan konkludere på en diskussion - det anbefales dog, at det ikke er opretteren af forslaget, eller personer der har været involveret i voldsom debat om forslaget. Normalt bør der gå mindst en uge fra sletteforslag til en sletning. Opnås der ikke konsensus, gennemføres forslaget ikke.

Er det en kategori, skabelon eller fil, der skal slettes, skal den være fjernet fra alle artikler før selve sletningen. Indgående links bør om muligt rettes. Der kan evt. anmodes om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Efter konklusionen[rediger kildetekst]

Når der er konkluderet på et forslag, skal beslutningen effektueres.

Hvis det er besluttet, at siden skal slettes, kan personen, der konkluderer selv slette den eller de berørte sider (hvis pågældende er administrator), eller vente på at en administrator gør det.

Hvis det er besluttet, at siden skal beholdes, fjernes skabelonen, der har været brugt i forbindelse med sletningsforslagets oprettelse, fx {{Notabilitet}}, fra artiklen.

Nogle dage efter afgørelsen kan sletteforslaget flyttes til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv. Der bør gå minimum fem dage inden arkiveringen, så flest mulige har chancen for af se afgørelsen.

Slettede artiklers videre skæbne[rediger kildetekst]

Hvis du mener, at det er en fejl, at en side er blevet slettet, så skriv det på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Slettede sider, som gentagne gange forsøges genoprettet, kan beskyttes mod genoprettelse ved at beskytte artiklen, efter at den er slettet. Dette bruges normalt kun ved gentagne oprettelser af nonsenssider eller andre sider, som der er opnået konsensus om at slette.

Er din artikel indstillet til sletning?[rediger kildetekst]

Ingen her på Wikipedia ejer nogen som helst sider (heller ikke brugersider) og kan bestemme, om en given side skal bevares, slettes, eller hvordan den skal se ud. Du må derfor finde dig i det, hvis andre mener, at en side, du har oprettet eller bidraget til, bør slettes, fordi den ikke skønnes at overholde vores politikker og normer. Dog behøver du naturligvis ikke bare sidde og se på – argumenter i stedet roligt og sagligt for, hvorfor siden bør bevares, og spørg til, om der er ting, der kan ændres eller forbedres. Vær dog opmærksom på, at der er flere forhold, der ikke kan ændres ved redigering af artiklen herunder emnets relevans og din eventuelle tilknytning til det.

Noget, du aldrig må gøre, er at angribe dem, der mener noget andet end dig. Personangreb er ikke tilladt nogen steder på Wikipedia og fremavler kun modvilje, ligesom det kan føre til blokering. Lad venligst også være med at organisere venner, kollegaer og andre til at støtte dig. Dukker der pludselig en række nye brugere op alene for at diskutere et sletningsforslag, vidner det kun om en ensidig interesse i at promovere emnet og ikke i Wikipedia som sådan.

Har andre oprettet en artikel om dig, som du ønsker slettet, stiller tingene sig lidt anderledes. Hvis artiklen helt eller delvist er et udtryk for hetz eller indeholder løgn, chikane, personangreb eller lignende, vil der normalt ikke være noget i vejen for en sletning eller barbering af artiklen, for den slags har intet at gøre på Wikipedia. Er indholdet derimod korrekt, er det til gengæld et spørgsmål om, hvor vidt du er relevant som emne for en artikel. Det er en del automatisk, mens en del andre normalt ikke er. Men der er en gråzone indimellem, og det er her diskussionerne om sletningsforslagene bruges til at finde frem til en afgørelse.

Indstillinger til sletning[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: Kategori:Påbegyndte artikler om naturprodukter

For tre år siden indsatte Bruger:Patchfinder en bemærkning om, at "dens funktion er uklar og upræcis". Skal kategorien/stubben præciseres eller slettes? --|EPO| COM: 9. jan 2021, 10:14 (CET)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det er brugeren Bruger:Sten, som har oprettet både kategori og tilhørende skabelon. Hvis kategori slettes, skal brugen af skabelon {{Naturproduktstub}} afvikles og skabelonen skal også slettes. --Steen Th (diskussion) 9. jan 2021, 10:36 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet både kategori og skabelon jf. Patchfinders argumenter. --|EPO| COM: 5. apr 2021, 10:32 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Vi bør ikke have kategorier (og skabeloner), som ingen kan se meningen med. Økonom (diskussion) 25. maj 2021, 08:18 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Muslimsk Ungdom i Danmark

Artiklen Muslimsk Ungdom i Danmark er oprettet af en IP-bruger i 2008, og blev markeret med notabilitet af Bruger:Toxophilus i 2021. Artiklen mangler kilder. Lad os få afgjort sagen. --Pugilist (diskussion) 14. feb. 2022, 09:40 (CET)Reply[svar]

 • Symbol keep vote.svg Behold - Islam og muslimske foreninger har fyldt meget i offentlig debat i mange år i Danmark. En google søgning på organisationen giver en hel del hits, hvor organisationen er citeret for det ene og det andet synspunkt. Det må derfor formodes, at der er nogen, der vil kunne ønske at læse neutral objektiv information om, hvad foreningen er for en størrelse. Artiklen kan dog forbedres. --Pugilist (diskussion) 14. feb. 2022, 09:40 (CET)Reply[svar]
 • Vent / Symbol delete vote.svg Slet - Som artiklen fremstår på nuværende tidspunkt, kan den slettes som værende uencyklopædisk. Men jf. deres hjemmeside er de "Danmarks største muslimske ungdomsorganisation". Hvis dette kan underbygges med kilder, og artiklen udvides med omtale af deres aktiviteter, så er der måske grundlag for en artikel.--Kjeldjoh (diskussion) 14. feb. 2022, 10:30 (CET) Der er ikke udvist interesse for at forbedre artiklen, så jeg mener at den kan slettes som værende uencyklopædisk.--Kjeldjoh (diskussion) 28. feb. 2022, 08:07 (CET)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg er enig med Kjeldjoh. Så længe foreningen ikke har skaffet mere omtale, og der ikke er et overbevisende antal medlemmer, så bør den slettes, såfremt der ikke er nogen, som forbedrer artikel markant med kilder. Toxophilus (diskussion) 12. maj 2022, 22:01 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Der er problemer med artiklen, men lige præcis omtale forekommer ikke at være et problem, hvilet en simpel google-søgning viser. De er ganske meget omtalt i store, seriøse medier (man skal bladre forbi den første side resultater). Er de omtalt i centrale medier, er der efter min opfattelse grundlag for en artikel, således at interesserede kan få information om organisationen. -Pugilist (diskussion) 12. maj 2022, 22:32 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol question green.svg Spørgsmål til Bruger:Kjeldjoh: Hvad er det ved artiklen, som du finder uencyklopædisk? Thomas Vedelsbøl (diskussion) 23. maj 2022, 18:21 (CEST)Reply[svar]
  Artiklen er uencyklopædisk fordi ca. 90 % af artiklen fremstår som reklame, der beskriver foreningens mål. Der mangler der helt grundlæggende beskrivelse af foreningen, som f.eks. hvornår er den stiftet, hvor mange medlemmer er der, hvem er formand, har foreningen tilknytning til Tauba-moskeen, og hvad har foreningen af aktiviteter?--Kjeldjoh (diskussion) 24. maj 2022, 10:31 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold - Alle artikler kan og bør forbedres, men denne artikel er da et godt stykke over sletteniveau. - Nico (diskussion) 23. maj 2022, 18:30 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold - Rimelig artikel, det dog vil være fint at få udbygget lidt, jf. kommentar ovenfor. --Santac (diskussion) 13. jun. 2022, 16:30 (CEST)Reply[svar]
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
To mener, at artiklen bør slettes, mens tre mener, at den bør bevares. Ingen videre debat om emnet siden 13. juni 2022, så konklusionen må blive, at artiklen beholdes. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 6. aug. 2022, 19:10 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Kategori:Film fra Danmark (administrationskategori)

Jeg har haft kig på Kategori:Film fra Danmark (administrationskategori) om den stadig er nødvendig. Den er oprettet da Bruger:Palnatoke, da han oprettede filmartikler, når han skulle håndtere oprettelse af nye artikler. Men jeg har ikke brugt den. Og jeg har hellere ikke gjort noget for at få den vedligeholdt. Jeg kan godt vide mængden af artikler, som er danske, via de øvrige kategorier. Hvis jeg får opbakning til at slette den, så vil jeg gerne fik fjerne kategorien fra de mange artikler, som har den. --Steen Th (diskussion) 17. maj 2022, 22:39 (CEST)Reply[svar]

 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg er enig i, at kategorien formentlig er overflødig, og at kategorien kan slettes. Kan andre begrunde kategoriens eksistens, har jeg dog intet imod at lade artiklen fortsætte som administrationskategori. --Pugilist (diskussion) 17. maj 2022, 23:50 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold jeg anvender den til at se og tilmelde kategorier til filmene. Kategorien er usynlig, så den er ikke til synlig gene. --Glenn (diskussion) 23. maj 2022, 20:48 (CEST)Reply[svar]
Symbol comment vote.svg Kommentar/Symbol question green.svg Spørgsmål @Glenn: Den tilføjes ikke ved hjælp af en skabelon, så man kan sagtens se den som tag når man redigerer siden. Men rigtigt nok kan man som udgangspunkt ikke se den, når man blot læser artiklen. Men måske @Steenth, Weblars og Dipsacus fullonum: kan den fremover tilføjes ved hjælp af en bestemt (nationalitets)parameter i skabelon {{Infoboks film}}, hvis det besluttes at den skal blive? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. maj 2022, 09:44 (CEST)Reply[svar]
Svar: Det ville forudsætte at infoboksen er brugt i alle danske film, og at feltet oprindelsesland er altid er udfyldt (enten eksplicit eller fra Wikidata). Ingen er af delene er vel nødvendigvis tilfældet. Men hvis det er opfyldt, kan man godt sætte kategorien i infoboksen. Det vil dog være besværligt og kræve noget programmering. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. maj 2022, 10:22 (CEST)Reply[svar]
@Christian Giersing og Dipsacus fullonum: - Jeg har tjekket alle artikler i kategorier for danske film. Det er meget få, som ikke har {{Infoboks tv}} - der er mange af dem, som bruger {{Infoboks tv}}, fordi det er en tv-udsendelse eller serie. Eller en film-serie, som er sammenskrevet. Der er ca. 4000 titler, som har Skabelon:Infoboks film men ikke Kategori:Film fra Danmark (administrationskategori).
Hvis oprindelsesland er angivet, så angives land som et link til landet i infoboksen. Det er nemt, hvis der er kun er et. Men tit er der angivet flere land. Samme med oprindelsesland (P495) - der kan være flere lande angivet. Normalt er der kun et af dem, som er primær-land, mens resten kun er angivet fordi filmproduktion eller finansiering. Det er normalt at større film er i co-produktion, som hvor der er dansk deltagelse, uden at filmen bliver dansk. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2022, 22:53 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Ibekwe Chijioke Leonard

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Spilleren Ibekwe Chijioke Leonard har aldrig fået debut i en betydende klub --AaB-ern (diskussion) 23. maj 2022, 11:07 (CEST)Reply[svar]

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ikke megen debat, men artiklen slettes desuagtet. Artiklens eneste relevante information er, at spilleren var til prøvetræning i en dansk klub, men ikke opnåede kontrakt. Det er for småt. Øvrige dele om karrieren er ikke beskrevet, og artiklen er ikke vedligeholdt. Hvis han i øvrigt måtte være notabel, kan artiklen oprettes igen med en beskrivelse af, hvorledes karrieren forløb andre steder. -Pugilist (diskussion) 27. jul. 2022, 12:29 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Avicii Experience

Er denne side virkelig notabel? Tænker at vi kunne skrive det ind i artiklen i stedet for. Pelle S.H. 31. maj 2022, 18:51 (CEST)Reply[svar]

 • Symbol delete vote.svg Slet og så Symbol merge vote.svg Sammenskriv med siden. Mvh Pelle S.H. 31. maj 2022, 18:53 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Enig - ikke engang Sv-wiki har en artikel om emnet. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. maj 2022, 20:38 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - virker som reklame mere end noget andet. Levetid på blot tre måneder er sjældent nok til at skabe notabilitet. --Medic (diskussion) 31. maj 2022, 22:26 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg mener sagtens at museet kan være notabelt. Der er bare ikke noget i artiklen, der dokumenterer det endnu. Vi har fx Memphis Mansion. Personligt vil jeg slette som den ser ud nu, men hvis nogen gør sig umage og finder nogle interessante oplysninger og kilder og eksempler på omtale i pressen, så synes jeg fint vi kan have en artikel om et museum som dette. --MGA73 (diskussion) 1. jun. 2022, 08:16 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Normalt ville jeg forsvare de fleste museer som eksistensberettiget, men dette her virker lidt for småt, når end ikke sv.wiki har en artikel. Indholdet i artiklen er også til at overse og mangle på kilder er skidt for Wikipedias troværdighed. Toxophilus (diskussion) 3. jun. 2022, 08:25 (CEST)Reply[svar]
 • Sammenskriv og efterlad en omdirigering. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. jun. 2022, 16:03 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det vil være fint at have informationen på artiklen. --SimmeD (diskussion, bidrag) 15. jun. 2022, 08:44 (CEST)Reply[svar]
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Enighed om slet/sammenskrivning. Ændret til redirect; artiklen om Avicii indeholder allerede information om museet. --Pugilist (diskussion) 27. jul. 2022, 12:23 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: SecPoint

Jeg har svært ved at se notabiliteten her. Pelle S.H. 6. jul. 2022, 19:04 (CEST)Reply[svar]

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Enighed om sletning. --Pugilist (diskussion) 27. jul. 2022, 11:33 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Henning Kørvel

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Bruger:Eldhufvud har indsat {{notabilitet}} {{tætpå}} {{POV}} på artiklen om Henning Kørvel, oprettet 26. jul. 2022, 10:40 af IP-bruger 212.10.204.198. Lad os tage diskussionen her:

 • Symbol comment vote.svg Kommentar De formateringsmæssige problemer kan let rettes, men hovedspørgsmålet er om artiklen har notabilitet.
 • Symbol keep vote.svg Behold, Der er nu kilder der viser at han har væsentlig betydning i dansk jagtlitteratur, og en betydelig journalistisk karriere. Bruger:Eldhufvud bedes begrunde de påsatte skabeloner. - Nico (diskussion) 27. jul. 2022, 10:07 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet, Jeg konstaterede at teksten var lettere omskrevet fra https://www.gyldendal.dk/forfattere/henning-korvel-f6795 og gik derfor ud fra, at der var tale om reklame. Der er ingen hits til den biograferede i jp.dk, berlingske.dk, politiken.dk, tv2.dk og dr.dk. Derfor fastholder jeg tvivlen om notabilitet. Jeg har fjernet skabelonerne POV og tætpå. --Eldhufvud (diskussion) 27. jul. 2022, 21:01 (CEST)Reply[svar]
De indsatte kilder til saxo.com og gyldendal.dk kan ikke anses for at være neutrale, og jeg har derfor indsat reklameskabelonen.--Eldhufvud (diskussion) 5. aug. 2022, 13:45 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar – Det er et problem at de eneste kilder er lavet af virksomheder med interesse i at sælge hans bøger, på nær Det Grønne Museum som han har doneret lokkefugle til. Uden uafhængige kilder hælder jeg slet, men mon der ikke er mere at finde i fald han er et stort navn blandt jægere. Mediestream (Statens Avissamling) giver mange hits på "Henning Kørvel", men man skal fysisk til Århus eller København for at få lov at læse aviserne. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. aug. 2022, 15:36 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar – Der er 224.609 jagttegnsberettigede i dk 2021 så der en ganske stor interessekreds. Ikke fordi jeg er interesseret i jagt, (nærmest tværtimod, men det vil være useriøst at gå ind for sletning pga. modstand mod jagt) men jeg ser ikke oplysninger i de anførte kilder som virker utroværdige, eller anfægter notabiliteten, selv om de er fra salgskanaler; Tværtimod viser det at han respekteret og notabel i de kredse han henvender sig til, og dermed er omfattet af almen interesse. - Nico (diskussion) 5. aug. 2022, 16:04 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Marianne Trappaud

Ikke notabel. Desuden uencyklopædisk. Muligvis WP:HOAX.

Symbol comment vote.svg Kommentar - Marianne Trappaud er nævnt i ejerlisterne på Gammel Vraa, Sønder Elkær, Bjørum og Gettrup, som hun overtager hendes først han Burchard Georg Holcks død. Der er også en artikel på hendes anden mand - Carl Gottlob Joachim von der Lühe.
Men spøgelseshistorien - det kan jeg ikke finde noget på. Jeg har fundet en "historie" anden person på Gammel Vrå. --Steen Th (diskussion) 5. aug. 2022, 23:52 (CEST)Reply[svar]
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Konsensus om sletning. Ingen kilder kunne findes. --SimmeD (diskussion, bidrag) 12. aug. 2022, 15:40 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Overgreb begået af Danmark

Artiklen Overgreb begået af Danmark indstilles til sletning. Der er en række fundamentale problemer med artiklen.

Grundlæggende er der tale om en listeartikel, der ikke overholder listenormen. Artiklen indeholder i dag links til nogle artikler, og kan for så vidt erstattes af en kategori. Der er ikke noget galt i at oprette en kategori “Overgreb begået af Danmark”, hvis ellers kategoribeskrivelsen er på plads.

Helt grundlæggende er et “overgreb begået af Danmark” enhver form for ulovlig myndighedsudøvelse, hvortil vel kommer tidligere lovlig myndighedsudøvelse, der i nutidig kontekst opfattes som moralsk dadelværdig. I princippet kan der på listen medtages den uendelige liste med fejlagtige myndighedsbeslutninger om nægtelse af sociale ydelser, ulovlige ransagninger efter hash uden for Christiania, overdreven magtanvendelse fra politiet osv. Det giver ingen mening at have en listeartikel, hvor en hvilken som helst petitesse kan medtages. Ydermere er det særdeles problematisk med den ret flydende moralske bedømmelse af fortidens “overgreb” (vikingernes plyndringer, folkemord på vendere, heksebrændinger osv osv). Det bør i stedet samles op med en kategori, hvori, der kan optages “notable overgreb”. Det vil tillige være i overenstemmelse med listenormen.

Dertil kommer, at artiklen har en masse andre problemer med POV, kilder etc. Derfor Symbol delete vote.svg Slet -Pugilist (diskussion) 13. aug. 2022, 12:35 (CEST)Reply[svar]

For at rydde op på problemerne har jeg forkortet siden og anvendt den foreslåede definition på begrebet. Artiklen refererer nu til en artikel (Officielle danske undskyldninger), som ikke er oprettet endnu. Artiklen er nu kun en stub og kan i princippet slettes helt. Eldhufvud (diskussion) 13. aug. 2022, 18:38 (CEST)Reply[svar]

Symbol delete vote.svg Slet - Artiklen laver jo en enkelt henvisning til danmarkshistorien.dk, hvor man finder en artikel: Officielle undskyldninger 1945- , det ville måske være et mere relevant udgangspunkt for en eventuelt kommende artikel? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 13. aug. 2022, 13:01 (CEST)Reply[svar]

Svagt Symbol keep vote.svg Behold - Nu da artiklen er blevet ændret til en stub, der henviser til en endnu ikke skreven artikel, der kunne være encyklopædisk relevant, mener jeg man måske nok kunne tale for at beholde artiklen - i det mindste indtil nogle måtte have fået mod på at skrive "den anden" artikel. Men selvfølgelig, hvis nogle skulle begynde at udvide artiklen igen med "ligegyldigheder", så kan der naturligvis være grund til at se på artiklens egentlige berettigelse? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 14. aug. 2022, 20:36 (CEST)Reply[svar]
Symbol comment vote.svg Kommentar Hvad der er tilbage af artiklen nu, er blot en hjemmestrikket definition hentet fra denne slettediskusssion og derved førstehåndsforskning. Der er ingen kilder og “overgreb begået af Danmark” er grundlæggende et noget flygtigt udsagn, som man kan lægge hvad som helst i. Jeg kan ikke finde tilsvarende artikler på de andre større wiki’er. Det er der formentlig en (god) grund til. Artiklen om undskyldninger er oprettet. -Pugilist (diskussion) 14. aug. 2022, 21:16 (CEST)Reply[svar]
Nu da der er to artikler, er det nok bedst med en Symbol merge vote.svg Sammenskriv til artiklen om Officielle danske undskyldninger. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 15. aug. 2022, 12:06 (CEST)Reply[svar]

Symbol delete vote.svg Slet Symbol merge vote.svg Sammenskriv- artiklen om undskyldninger giver god mening, men artiklen om overgreb mangler definition og afgrænsning. Man kunne overveje at skrive noget ind i artiklen over undskyldninger, med emner som nogen mener, Danmark burde undskylde for. Det vil mindske det til hændelser hvor der rent faktisk er nogen, der arbejder for en undskyldning og ikke bare at nogen har fået eksproprieret deres grund til en for lav pris og mener det er et overgreb. Så kommer vi også ud over at det er wikipedia der definerer noget som en overgreb. Slaver mener jeg fx ikke der er undskyldt for og jeg mener at have set nogen der mener det burde ske. Der er sikkert andre emner nogen mener der skal undskyldes for. Historisk er der jo sket alt muligt der i dagens lys ikke ser for godt ud. --Santac (diskussion) 15. aug. 2022, 09:12 (CEST) Ændret til Sammenskrive, da det er OK med en sammenskrivning, så kan den gamle tekst vel genfindes i historikken, den kunne man godt bruge på en eller anden måde. --Santac (diskussion) 15. aug. 2022, 18:58 (CEST)Reply[svar]

Symbol merge vote.svg Sammenskriv til Officielle danske undskyldninger - Som artiklen fremstår nu, tænker jeg at den kan slettes og erstattes med en redirect til den nye artikel.--Kjeldjoh (diskussion) 15. aug. 2022, 09:20 (CEST)Reply[svar]

Symbol merge vote.svg Sammenskriv til Officielle danske undskyldninger - Enig! --Eldhufvud (diskussion) 20. aug. 2022, 11:42 (CEST)Reply[svar]

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der synes at være enighed om en redirect/sammenskrivning. Jeg mener umiddelbart, at det er begrænset, hvad der kan tages med over i “undskyldnings-artiklen”, hvorfor der oprettes redirect. Mener nogen, at der kan tages noget med over, kan det fiskes ud af historikken. -Pugilist (diskussion) 20. aug. 2022, 11:54 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Inergen

Jeg mener at artiklen Inergen har flere problemer, både {{tætpå}} og {{notabilitet}}.

 • Symbol delete vote.svg Slet - Jf. ovenstående.--Kjeldjoh (diskussion) 19. aug. 2022, 13:22 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol point of order.svg Formalia - @AEH~dawiki, FireEaterKamilla, Flatbeard og Sustainable firefighting:.--Kjeldjoh (diskussion) 19. aug. 2022, 13:26 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet –- Wikipedia er hverken et varekatalog eller en reklamesøjle - Nico (diskussion) 19. aug. 2022, 13:33 (CEST)Reply[svar]
 • Ændrer til Vent men forudsætningen for et behold må være at de enestående egenskaber dokumenteres. - Nico (diskussion) 19. aug. 2022, 17:20 (CEST)Reply[svar]
 • Vent/Symbol keep vote.svg Behold - Artiklen i den nuværende form har et reklameproblem og er i øvrigt delvist noget vrøvl. Produktet er dog relevant at have en neutral artikel om, ligesom på enkelte andre wiki'er. --Pugilist (diskussion) 19. aug. 2022, 13:49 (CEST)Reply[svar]
 • Vent – Som Pugilist. Artiklen er 12 år gammel og har sproglinks til 4 andre store sprog. Emnet er relevant, men artiklen har problemer. Nu der er opmærksomhed om artiklen, bør vi se om nogen vil forbedre den før en evt. sletning. Er den ikke blevet bedre om en måned, vil jeg støtte sletning til den tid. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. aug. 2022, 17:08 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har rettet lidt til og flyttet artiklen til IG-541, der er navnet for gasblandingen, der tilsyneladende sælges under flere navne, bl.a. Inergen. Jeg er ikke den store brandekspert, men som jeg umiddelbart kan læse mig til, er det en sædvanligt benyttet gas (standard) til benyttelse i brandslukningsanlæg. Gassen er omtalt i en del EU-direktiver om brandslukning og krav til brandslukninganlæg. Der er ingen tvivl om, at artiklen kan udvides og forbedres, har blot ikke tiden til det lige nu. Jeg mener dog det værste rod er fjernet fra artiklen nu. --Pugilist (diskussion) 19. aug. 2022, 18:09 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold - Med de forbedringer der er blevet lavet, så trækker jeg sletningsforslaget.--Kjeldjoh (diskussion) 27. aug. 2022, 16:19 (CEST)Reply[svar]
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Forslaget trækkes.--Kjeldjoh (diskussion) 27. aug. 2022, 16:19 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Sæþór Kristínsson

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg kan ikke se noget i artiklen Sæþór Kristínsson som indikerer encyklopædisk relevans. Artiklen indeholder stort set kun nogle få personlige oplysninger (parforhold, fødselsdato m.m.) som burde være kildebelagt. Den er oprettet 22. juli af Bruger:Denstorebagedystfan. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. aug. 2022, 15:00 (CEST)Reply[svar]

 • [kilde mangler] Man bliver ikke notabel af at have deltaget i ét realityprogram. Det kræver i hvert fald meget kraftig ekstern medieomtale. Toxophilus (diskussion) 24. aug. 2022, 19:51 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Artikler om personer, der har været i fjernsynet, og artikler om personer, der har vundet et realityprogram, er blandt vores mest læste artikler. Så det er åbenbart noget, som Wikipedias brugere finder relevant. Artiklen er kort, men det kan vel løses. --Pugilist (diskussion) 25. aug. 2022, 09:48 (CEST)Reply[svar]
  Det er fint med mig hvis artiklen udbygges så det fremgår at personen har almen interesse. Men med det nuværende indhold/mangel på indhold synes jeg at den bør slettes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. aug. 2022, 11:48 (CEST)Reply[svar]

Symbol delete vote.svg Slet - Jf. WP:IKKE NOK: "engangsoptrædende i tv (herunder deltagere i reality-shows)". Så det er for tidligt med en biografi.--Kjeldjoh (diskussion) 27. aug. 2022, 16:37 (CEST)Reply[svar]

Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg mener, at der i en anden diskussion tidligere er opnået konsensus om, at vindere af sådanne shows er notable i sig selv. Og ham her har vundet showet. -Pugilist (diskussion) 28. aug. 2022, 14:40 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold - Vinder af højtprofileret konkurrence på en af de største danske tv-stationer bør være notabel. "Ikke nok" henviser til om personen er _automatisk_ notabel. Der er jeg enig i at vindere af tv-konkurrencer ikke _automatisk_ er notable. Det forhindrer dem dog ikke i at være notable. --Santac (diskussion) 3. sep. 2022, 20:28 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet og også gerne artiklen om hans kæreste. Der findes medier på nettet hvor man kan slå kendisser op. Wikipedia er ikke Se & Hør. Jeg mener skabere af tv-programmer og programledere er notable – ikke deltagerne. --Sasper (diskussion) 19. sep. 2022, 07:12 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Giv Effektivt

Ren reklame og ingen notabillitet. Giv Effektivt er ej heller nævnt i medierne før.

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Enighed om sletning. --Pugilist (diskussion) 3. sep. 2022, 13:42 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Jens Verdoner

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

kan ikke se at personen opfylder krav? Rektor? Og hvilken praksis vedr rektorer er der tale om? (Skrev 87.49.45.245 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Symbol comment vote.svg Kommentar A.P. Møller Skolens forrige rektor, Jørgen Kühl, fik en artikel i 2008, to år efter tiltrædelsen, men efter hvilken praksis kan jeg ikke vurdere. --Eldhufvud (diskussion) 3. sep. 2022, 11:51 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold Artiklen er del af en helhed i Sydslesvig, og rektorer i området er efterspurgt viden. Forslagsstilleren har også foreslået gymnasiet slettet, og måske efterfølgende hele Sydslesvig? Et leksikon skal indeholde den viden, der efterspørges. Selv efterspørger jeg ikke sportsfolk, men har dog (endnu) ikke foreslået dem slettet. Jeg har i mine 15 år med wiki sågar været ude for, at nogle ikke fandt folk notable, selv om de stod i Kraks Blå Bog. Lad os sammen opbygge viden og forbedre artikler. Har man kun sletning som mål, opbygger man ikke. Hvad skulle retfærdiggøre en sletning i forhold til Hjælp:Sletning? Hvad står artiklen i vejen for? Den spænder da ikke ben for dem, der leder efter sportsfolk! - Hans Christophersen (diskussion) 3. sep. 2022, 13:13 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er for så vidt enig i det principielle om sletninger, for der er tydeligvis brugere, der ikke ønsker at forbedre og udbygge encyklopædien. Og vi har haft rigtig meget vrøvl med brugere, der ikke ville give plads til andres interesser. Men den aktuelle artikel er et rent CV med oplistning af hans uddannelse. Det duer ikke, for artikler bør være skrevet som flydende tekst. Dertil kommer problemer med kildeangivelser. Sociale medier kan diskuteres. Men "Oplyst af Jens Verdoner" er i hvert fald slet ikke gangbar. Det kan ikke kontrolleres men tyder på både førstehåndsforskning og tæt på-problematik. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. sep. 2022, 13:28 (CEST)Reply[svar]
  Hvis jeg skal give Dannebrog Spy ret i kommentaren, så under den forudsætning, at man skal forbedre artiklen, men ikke slette den. Det har altid været farbart at påbegynde en stub, der kunne bygges videre på. Det har vist sig at være lettere at nedbryde end at opbygge, og mange gode artikler er blevet slettet på foranledning af forslagsstillere med et politisk eller ideologisk motiv. Vi må tage os i agt. Hans Christophersen (diskussion) 3. sep. 2022, 13:58 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold CV'et er nu omskrevet til flydende tekst. "Oplyst af Jens Verdoner" er fjernet; der refereres i stedet til kilden Flensborg Avis, hvor det var muligt. --Eldhufvud (diskussion) 3. sep. 2022, 16:16 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg kan ikke se, at han lever op til Wikipedia:Kriterier for biografier. Personer, der er kendte figurer i offentligheden i det danske arbejde i Sydslesvig, kan godt være notable af den grund, men jeg ser hverken i artiklen eller via google, at vedkommende har en sådan position - modsat Jørgen Kühl, hvis artikel virker berettiget, og hvis meritter, medieomtale mv. virker noget bredere. --Økonom (diskussion) 3. sep. 2022, 17:32 (CEST)Reply[svar]
Symbol delete vote.svg Slet Der er nødt til at stå et eller andet i artiklen der viser at vedkommende har gjort noget der gør at interessen er hævet lidt. Jørgen Kühl har fx udgivet en række bøger og har haft en række poster. Noget i den stil ville hjælpe. Jeg er derudover enig i at kriterierne for fodboldspillere er lidt for løse. Jeg har derfor stillet forslag om at de bliver strammet op: Wikipedia-diskussion:Kriterier for fodboldspillere og -trænere. --Santac (diskussion) 3. sep. 2022, 20:22 (CEST)Reply[svar]
Hvis der skal strammes op, hvorfor så kun for fodboldspillere og -trænere? Hvad med andre sportsudøvere (og YouTubere for den sags skyld)? Den biograferede optræder i lokale medier, og jeg tog ad notam Hans Christophersens ord om at skolens virke har betydning i Sydslesvig. Eldhufvud (diskussion) 3. sep. 2022, 20:56 (CEST)Reply[svar]
At skolen har betydning i Sydslesvig er indiskutabelt. Det gør imidletid ikke skolens rektor notabel (ligesom en tilfældig direkør for en ellers notabel virksomhed heller ikke i sig selv er notabel). At han er omtalt i lokale medier flytter heller ikke det store. Der omtales mange lokale i lokale medier, uden at de af den grund er relevante i en encyklopædi. Argumenter om sportsfolk, YouTubere osv. er whataboutism. --Pugilist (diskussion) 4. sep. 2022, 00:29 (CEST)Reply[svar]
Ikke desto mindre lader det til at kriterierne for nogle grupper er løsere end for andre, fx at der på en diskussionsside argumenteres for at en selvlært bager der én gang har vundet et tv-show er notabel. Jeg fornemmer at der p.t. på dansk wikipedia oprettes flere nye artikler om unge realitystjerner, youtubere, fodboldspillere og svømmere end der gør om etablerede kunstnere, forskere, rektorer og erhvervsledere. Men jeg er relativt ny på wikipedia, så der er sikkert meget jeg ikke har forstået endnu, fx at mit indlæg er whataboutism. Eldhufvud (diskussion) 5. sep. 2022, 03:34 (CEST)Reply[svar]
Arh, du er da en af de mere erfarne, stabile brugere :-) Og jo, du har ret i, at notabilitetskriterier nogle gange falder lidt forskelligt ud. Men udgangspunktet er fortsat notabilitetskriterierne samt summen af de uendelige diskussioner gennem årene, hvori brugere - som her - kan give deres besyv med.
Det er dog sjældent, at argumentet “hvad så med [svømmere/Youtubere/andet]” er så tungt. Vi har i øvrigt en ret restriktiv praksis med YouTubere, hvor der jævnligt slettes biografier. Pugilist (diskussion) 5. sep. 2022, 08:23 (CEST)Reply[svar]
Sæþór Kristínsson har været fulgt i et af de største danske tv-programmer igennem en række afsnit og har dernæst vundet. Der er flere artikler i landsdækkende blade. Det giver notabilitet. Det er åbenlyst ikke på niveau med dronningen eller Michael Laudrup, men jeg mener helt klart det er notabelt. Rektoren er sikkert en flink fyr, men ud fra hvad der står i artiklen har han modtaget sin månedsløn i helt almindelige stillinger fra 2001-2022. Nu har han så fået et job som i højere grad kan bruges som en platform til at skabe notabilitet. Indtil nu ser det ud til at han har "bare" har passet fået sit job. Det er også rigtigt fint, men det er ikke nok til almen interesse. Wikipedia skal ikke være en telefonbog eller en cv database. Som jeg skrev tidligere; I artiklen om rektoren er der nødt til at stå et eller andet i artiklen der viser at vedkommende har gjort noget der gør at interessen er hævet lidt over at han har passet sit arbejde. --Santac (diskussion) 5. sep. 2022, 09:53 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg kan ikke ud fra artiklen se at han har encyklopædisk relevans. Det ligner en helt normal gymnasielærer-karriere, og der er normalt ikke artikler på Wikipedia om gymnasierektorer som ikke også har gjort sig bemærket på anden vis. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. sep. 2022, 10:24 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg mener ikke at DK-Wiki er nået til det detaljeniveau, at alle rektorer er notable. Så han opfylder endnu ikke kriterierne for at være notabel.--Kjeldjoh (diskussion) 5. sep. 2022, 11:28 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol keep vote.svg Behold Efter omskrivning mener jeg godt vi kan være artiklen bekendt. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 19. sep. 2022, 10:31 (CEST)Reply[svar]
Artiklen er da fin og formateret. Problemet er imidlertid, at der ikke er en beskrivelse af, hvad der gør ham interessant i forhold til alle de andre rektorer rundt omkring. Lader vi denne gå igennem, accepterer vi samtidig, at alle øvrige rektorer bliver notable. Det kan selvfølgelig være fint nok, men der er en grund til, at vi forsøge at sætte en bagatelgrænse for biografier. --Pugilist (diskussion) 19. sep. 2022, 10:38 (CEST)Reply[svar]

Sletningsforslag: Frivillig bisidder

Artiklen gør det uklart hvad en bisidder er. I almindelighed er det bare en person (hvem som helst, men ofte en pårørende eller ven) der ledsager eller rådgiver hovedpersonen i en sag, typisk ved et møde. Men artiklen taler om det som om det er et juridisk begreb, hvilket det ikke er. Der står bl.a. at en frivillig bisidder er "pålagt tavshedspligt", hvilket ikke passer, i hvert fald ikke i juridisk forstand. Artiklen beskriver måske en formaliseret ordning for frivillige hjælpere som er begyndt at blive tilbudt i nogle organisationer, men så burde artiklen hedde noget andet. --Sasper (diskussion) 19. sep. 2022, 06:58 (CEST)Reply[svar]

 • Artiklen har en lang række problemer. Indledningsvist er begrebet “frivillig bisidder” mærkværdigt, da det må antages, at det er de færreste bisiddere, der udfører opgaven ufrivilligt. Artiklen forekommer oprettet for at promovere en organisation, der gratis hjælper borgere i mødet med det offentlige, eksempelvis https://sr-bistand.dk. Det er hæderværdige organisationer, men det kan i sig selv ikke begrunde en artikel. Dertil kommer, at artiklen indeholder nogle faktuelle fejl og uklarheder (bl.a. det med tavshedspligten (der helt tydeligt viser, at der er tale om en promovering)). Begrebet “bisidder” egner sig bedst til et ordbogsopslag, og så er det over i Wiktionary. Det forekommer meget vanskeligt at skrive en encyklopædisk artikel om begrebet “bisidder”, da det som fremhævet ikke er et juridisk begreb. At ordet er brugt i forvaltningsloven gør det ikke “juridisk”. Derfor Symbol delete vote.svg Slet. -Pugilist (diskussion) 19. sep. 2022, 08:21 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - Hvis ikke den kan omskrives til et fornuftigt overblik uden faktuelle fejl. Toxophilus (diskussion) 19. sep. 2022, 10:21 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol comment vote.svg Kommentar @LarsSche: som artiklens opretter har du måske input. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. sep. 2022, 10:59 (CEST)Reply[svar]
 • Symbol delete vote.svg Slet - enig med Toxophilus og Pugilist i, at artiklen har en række problemer. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. sep. 2022, 10:59 (CEST)Reply[svar]