Wikipedia:Sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:SDBS
WP:SLET


Dette er en liste over sletningsforslag. Hvis du har fundet en side, som du mener bør slettes sammen med den tilhørende historik, skal du her på siden foreslå, at den slettes. Læs gerne siden om hvordan man sletter en side inden du fortsætter.

Du kan hjælpe ved at læse de nominerede artikler og give din mening til kende. Du kan også hjælpe ved at kigge i Kategori:Sletningsforslag og tilføje de manglende sider her. Der behøver ikke blive oprettet en sletteside nedenfor, hvis sletningen er indlysende (du kan evt. rette sletteforslaget til {{hurtigslet}}), men er sletningsdiskussionen oprettet skal der opnås konsensus, jf. sletteproceduren, medmindre helt særlige forhold taler for andet, hvorfor administratoren som konkluderer naturligvis redgører herfor i sletningsdiskussionen. For at undgå misforståelser og fejltagelser, er det derfor vigtigt at opretteren af et sletningsforslag, husker at påsætte {{ds}} på berørte artikels diskussionsside.

Det modsatte af sletningsforslagene er gendannelsesforslagene, som du kan finde på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Overvejelser inden en artikel indstilles til sletning[redigér wikikode]

Inden du foreslår at få en side slettet, bør du blandt andet overveje følgende:

 1. Kan du med fordel gøre den pågældende side til en omdirigeringsside ved at erstatte sidens indhold med #REDIRECT [[navn_på_artikel_med_relevant_indhold]]? Eller måske sammenskrive artiklen med en anden?
  Måske er der tale om en hyppig fejlstavning/-skrivning eller en anden grammatisk form af ordet/sætningen, som det kan være relevant at beholde som et opslagsord.
 2. Hvis der er tale om en vandaliseret eller meget kortfattet side, kan du så i stedet omskrive den til at indeholde noget relevant?
  Hvis både titel og indhold er noget vås, så brug {{nonsens}}. Du kan se andre sletteskabeloner her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Sletning
 3. Er alle henvisninger til siden fjernet? Hvis andre sider stadig peger på sletningsønsket, kan det medføre forældreløse artikler at udføre sletningen. Er alle henvisninger ikke fjernet, og er siden ikke åbenlyst vandaliseret, så begrund hvorfor siden alligevel bør slettes.

Procedure for indstilling til sletning[redigér wikikode]

Generel procedure[redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til sletning:

 1. Tilføj {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sletteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sletteforslag og tilføj en indledning, der beskriver, hvorfor du laver slette-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller, såfremt du har en holdning til sletteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af sletteforslaget. Vær opmærksom på, at sletningsforslaget ikke må indeholde nedsættende bemærkninger om den pågældende person, men alene skal forholde sig til notabilitetskriterierne.
 3. Tilføj {{ds}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at slettebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Gør brugeren, der har oprettet siden, opmærksom på sletningsforslaget via vedkommendes diskussionsside. Hvis siden er blevet redigeret væsentligt af andre, er det også en god idé at gøre disse brugere opmærksom på forslaget.
 5. Tilføj en af sletteskabelonerne ({{Slet}}, {{Notabilitet}}, {{Reklame}}, {{Snævert emne}}, {{Tætpå}} eller {{Uencyklopædisk}} eller {{KategoriSlet}} for kategorier) hvis denne ikke allerede er indsat. Dette placerer artiklen i kategorien sletningsforslag eller en af underkategorierne.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Sletningsforslag/Navn på siden, eller ved at klikke på linket på den i siden påsatte sletningsskabelon, men hvis du gør det så husk at indsætte {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Andre registrede wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden, med henblik på at nå frem til konsensus om hvad der skal foretages.

Vil du udtrykke din mening om et forslag, kan du benytte følgende koder for meningstilkendegivelse:

Kode Bliver til
* {{SBehold}} begrundelse --~~~~
 • Symbol keep vote.svg Behold begrundelse --din signatur
* {{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
* {{SSlet}} begrundelse --~~~~
 • Symbol delete vote.svg Slet begrundelse --din signatur
* {{Kommentar}} din kommentar --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar din kommentar --din signatur
* {{Spørgsmål}} dit spørgsmål --~~~~
 • Symbol question green.svg Spørgsmål dit spørgsmål --din signatur
* {{SSammenskriv}} din kommentar --~~~~      
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv din kommentar --din signatur
* {{SFlyt}} din kommentar --~~~~
 • Symbol move vote.svg Flyt din kommentar --din signatur
* {{SOmdir}} din kommentar --~~~~

Bemærk at tilkendegivelser uden begrundelse ikke tilføjer noget – ingen bliver klogere af, at du bare skriver Symbol delete vote.svg Slet eller Symbol keep vote.svg Behold.

Hærværk og vandalisme samt fejloprettelser (herunder egne "sandkasser")[redigér wikikode]

Er der tale om en side, der tydeligvis er oprettet som følge af hærværk eller vandalisme, skal du indsætte skabelon {{nonsens}} eller {{hurtigslet}} øverst på siden (de har samme funktion). Har du oprettet en side ved en fejl eller er færdig med en "sandkasse" og ikke skal bruge den mere, kan du også sætte {{hurtigslet}} på den. Husk altid at begrunde sletteforslaget i beskrivelsesfeltet eller i skabelonen fx {{hurtigslet|Oprettet ved en fejl.}}.

Indstille mange artikler på en gang[redigér wikikode]

Har du fundet en række artikler, du mener bør slettes, kan du nominere alle artiklerne på én gang (der skal fortsat linkes internt til dem fra alle diskussionssiderne og der skal også indsættes en sletteskabelon på artiklerne), med fælles begrundelse og underskrift. I ekstreme tilfælde (fx ved forslag om sletning af mere end 20 artikler) kan dette undlades (eller indsættes med bot – bed evt. om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance). I sådanne tilfælde bør det tillige overvejes at indsætte en meddelelse på Wikipedia:Landsbybrønden.

Sletteprocedure[redigér wikikode]

Når der er opnået konsensus om enten at beholde eller slette siden, vil en administrator effektuere beslutningen. Normalt bør der gå mindst en uge fra sletteforslag til en sletning.

Er det en kategori, skabelon eller fil, der skal slettes, skal den være fjernet fra alle artikler, før selve sletningen. Indgående links bør om muligt rettes. Der kan evt. anmodes om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Efter sletning[redigér wikikode]

Når siden er slettet vil sletningen blive registreret i sletningsloggen. Tidligere indstillinger til sletning flyttes til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv nogle dage efter afgørelse om sletning eller ikke-sletning er truffet.

Hvis du mener, at det er en fejl, at en side er blevet slettet, så skriv det på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Slettede sider som gentagne gange forsøges genoprettet kan beskyttes mod genoprettelse ved at beskytte artiklen efter den er slettet. Dette bruges normalt kun ved gentagne oprettelser af nonsenssider eller andre sider, som der er opnået konsensus om at slette.

Er din artikel indstillet til sletning?[redigér wikikode]

Ingen her på Wikipedia ejer nogen som helst sider (heller ikke brugersider) og kan bestemme, om en given side skal bevares, slettes eller hvordan skal se ud. Du må derfor finde dig i det, hvis andre mener, at en side du har oprettet eller bidraget til bør slettes, fordi den ikke skønnes at overholde vores politikker og normer. Dog behøver du naturligvis ikke bare sidde og se på – argumenter i stedet roligt og sagligt for, hvorfor siden bør bevares, og spørg til om der er ting, der kan ændres eller forbedres. Vær dog opmærksom på at der er flere forhold, der ikke kan ændres ved redigering af artiklen herunder emnets relevans og din eventuelle tilknytning til det.

Noget du aldrig må gøre er at angribe dem, der mener noget andet end dig. Personangreb er ikke tilladt nogen steder på Wikipedia og fremavler kun modvilje, ligesom det kan føre til blokering. Lad venligst også være med at organisere venner, kollegaer og andre til at støtte dig. Dukker der pludselig en række nye brugere op alene for at diskutere et sletningsforslag, vidner det kun om en ensidig interesse i at promovere emnet og ikke i Wikipedia som sådan.

Har andre oprettet en artikel om dig, som du ønsker slettet, stiller tingene sig lidt anderledes. Hvis artiklen helt eller delvist er et udtryk for hetz eller indeholder løgn, chikane, personangreb eller lignende, vil der normalt ikke være noget i vejen for en sletning eller barbering af artiklen, for den slags har intet at gøre på Wikipedia. Er indholdet derimod korrekt, er det til gengæld et spørgsmål om, hvor vidt du er relevant som emne for en artikel. Det er en del automatisk, mens en del andre normalt ikke er. Men der er en gråzone indimellem, og det er her diskussionerne om sletningsforslagene bruges til at finde frem til en afgørelse.

Indstillinger til sletning[redigér wikikode]

Sletningsforslag: Tegn (skrift)

[redigér]

Et vildledende redirect. Sechinsic (diskussion) 18. jul 2015, 13:13 (CEST)

Ingen links i wikipedia- ,skabelon- og artikel-navnerummet. Artiklen er klar til sletning. Speciel:Hvad_linker_hertil/Tegn_(skrift) Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 08:51 (CEST)

Sletningsforslag: Tegn (sprog)

[redigér]

Jeg har lige sammenskrevet Tegn (sprog) med Tegn. "Tegn" artiklen er en flertydig artikel der giver links til og kategoriserer forskellige tegn typer og "Tegn (sprog)" er nu indeholdt i "Tegn". Det er heller ikke sandsynligt "Tegn (sprog)" fungerer som opslagsord. Sechinsic (diskussion) 25. jul 2015, 11:51 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold Det er jo ikke meningen at Tegn (sprog) skal være et opslagsord som sådan, men at andre artikler der bruger ordet tegn skal kunne linke til den rigtige artikel, fx Tegn (skrifttegn), Tegn (kropssprog), Tegn (symbol), Tegn (trafik) ... Derfor er sammenskrivningen også for voldsom, kropssprog og skrifttegn høre hjemme i hver sin artikel. Så kunne man også skrive kvindetegnet ind i artiklen.--Madglad (diskussion) 25. jul 2015, 12:37 (CEST)
 ?? Hvad mener du ?? Hvis du synes "Tegn" artiklen skal rettes er det vel bare med at gå igang. Hvis du også mener vi skal oprette artikler som en slags link repository, ja så er jeg uenig. Der må vel næsten stå noget herom i Wikipedias retningslinjer for notabilitet? Sechinsic (diskussion) 25. jul 2015, 12:43 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Sechinsic (diskussion) 25. jul 2015, 12:43 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet @Bruger:Madglad: Man kan vel sagtens linke til Tegn#Sprog. --Cgt (diskussion) 24. aug 2015, 09:38 (CEST)
 • Prøv lige at tænke tingene igennem. Hvis vi skulle samle alle former for tegn i én artikel? En udstrakt tunge for at vise ubehag? En strakt langefinger for at vise misbehag. En cyklists udstrakte arm for at vise tegn for sving? En bilist, der trutter med hornet for at vise utilfredshedstegn med at forankørende overholder færdselsloven og stopper for gult? En pige der sidder i hjørnet klasseværelset og græder fordi hun vil vise tegn på at der er noget hun er ked af. Man kunne finde 100 eksempler mere. Alt dette har ikke noget med det græske alfabet eller fuþarken at gøre.--Madglad (diskussion) 25. aug 2015, 00:48 (CEST)
 • @Bruger:Madglad: Tegn (sprog) var ikke meget mere end end {{substub}}. Selvfølgelig bør emnet have sin egen artikel, men når der ikke står ret meget mere end på en flertydigside, så er det vel ligegyldigt. --Cgt (diskussion) 25. aug 2015, 00:56 (CEST)
 • @Bruger:Cgt og alle: Tegn (sprog) burde vel være en viderestilling til Skriftsprog.--Madglad (diskussion) 25. aug 2015, 12:06 (CEST)
 • Enig Symbol redirect vote2.svg Omdirigering til Tegn (sprog) Skriftsprog --Cgt (diskussion) 25. aug 2015, 12:11 (CEST) (redigeret 27. aug 2015, 12:32 (CEST))
Jeg synes jo bare siden skal slettes. Hvad angår generaliseringer såsom Symbol redirect vote2.svg Omdirigering Tegn (sprog) til Skriftsprog så holder det ikke rigtigt. Det afhænger jo af hvad der står i den artikel der har taget et link til Tegn (sprog) i brug. P.t. er der 7 sådanne artikler tilbage, men jeg arbejder sådan lidt ind imellem på at nedbringe antallet (+ antallet af artikler der linker til de tre andre sletteforslag jeg har igang) - fint ikon for omdirigering iøvrigt :) Sechinsic (diskussion) 28. aug 2015, 15:01 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar @Nico Frasen "Tegn (sprog)" er ikke et opslagsord, siden "Tegn (sprog)" har intet indhold og der findes ingen artikler i wikipedia- ,skabelon- og artikel-navnerummet der linker til den. Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 10:23 (CEST)
@diskussion: Den sammenskrivning mener jeg skal tilbageføres, den tidligere artikel var mere forståelig; Den nuværende er noget rod. At der ikke er nogen henvisninger er ikke et argument for at artiklen ikke skal være der, (især ikke når de manglende henvisninger til dels skyldes dine egne redigeringer for at underbygge dit sletningsforslag) - Nico (diskussion) 29. aug 2015, 10:39 (CEST)
Så du mener ikke længere der skal foretages en omdirigering? Jeg synes dit synspunkt er lidt drastisk. Jeg vil gerne svare igen (så at sige), men altså, før jeg gør det vil jeg gerne forsikre mig om at jeg har forstået dig ret. Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 11:17 (CEST)
Jeg synes det er din sammenskrivning der er drastisk og forfladigende. Jeg er ikke fagperson her, men mener sammenskrivningen skal tilbageføres til den oprindelige artikel Tegn (sprog), som i indledningen tilføjes et link til Skriftsprog (som evt. flyttes til Skriftsystemer). - Nico (diskussion) 29. aug 2015, 11:40 (CEST)
...mens jeg mener du istedet bør kigge på Tegn artiklen. Vi er åbenbart ikke enige. Som et argument for sammenskrivningen - der også indeholdt meningsændrende redigeringer - vil jeg fremhæve tegn-artiklens overskuelighed. Artiklen omfatter særskilte afsnit - generelt, sprog, teknik, se også. Tegn artiklen er også en flertydigheds-artikel, som en helt naturlig konsekvens af at tegn-begrebet er flertydigt. Forsåvidt at der jo netop er meget at skrive om kan jeg godt se dit synspunkt at tegn forstået som sprog kan have en særskilt artikel, men det må også (og ligeså naturligt) være betinget et reelt indhold. Det mener jeg ikke man kan sige om den tekst du henviser til, og som du foreslår genoprettet. (her) Ved sammenligning kan det sees at sammenskrivningen af "Tegn (sprog)" i "Tegn" artiklen ikke har medført tab af information, og at formuleringen i "Tegn" artiklen også prædikerer det der førhen bare var en ordliste. Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 12:44 (CEST)
Den tidligere version mangler bare en flertydigskabelon. Nico (diskussion) 29. aug 2015, 13:47 (CEST)

Sletningsforslag: Diftong (ligatur)

[redigér]

Det er ikke et opslagsord.

 • Symbol keep vote.svg Behold - Det er et nyttigt opslag for folk, der ikke er fortrolig med sprogfolks fagudtryk. Rmir2 (diskussion) 8. aug 2015, 09:03 (CEST) Symbol delete vote.svg Slet - under hensyn til Madglads bemærkninger ser det ud til, at dette er en uheldig løsning. Lad os få to artikler: en om talesprog og en om skriftsprog. Rmir2 (diskussion) 15. aug 2015, 12:46 (CEST)
se næsten enslydende Wikipedia:Sletningsforslag/Diftong (sproglyd) Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 09:17 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 09:17 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - jeg er enig med Rmir2 --Zoizit (diskussion) 8. aug 2015, 17:14 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Jeg synes det ikke er iorden lave både en sletteforslag og redirect. Se her. Og der er links til den. og Diftong var oprindelig flertydig. --Steen Th (diskussion) 8. aug 2015, 17:40 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar Ikke iorden? Hvad er det? Hvor vil du hen? Hvad er det for en kåd bemærkning at komme med "og Diftong var oprindelig flertydig" og hvad betyder det? Du er velkommen til at tage fat på Diftong artiklen, men hvis det skal være relevant for dette sletningsforslag håber jeg du kan konkretisere mere end det her statement at diftong-artiklen førhen var flertydig. Og til Zoizit, har du læst mine bemærkninger til Rmir2. Og til Rmir2, har du læst mine bemærkninger til dit standpunkt? Hvad er i det hele taget det her for noget? Gudskelov er det jo ikke verdens mest essentielle wiki-artikel der her diskuteres. Tænk hvis det var!! Sechinsic (diskussion) 13. aug 2015, 18:04 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet En diftong er et begreb fra talesproget, en ligatur er et begreb fra skriftsproget. Eksempelvis repræsenterer den franske ligatur œ ikke en diftong.--Madglad (diskussion) 15. aug 2015, 11:48 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Ja, det var en af de lette. Efter at rette Skabelon:Typografiske udtryk og et linkret i artiklen om sættekasser så er der faktisk ryddet op i wikipedia- ,skabelon- og artikel-navnerummet. Artiklen er klar til sletning. Sechinsic (diskussion) 21. aug 2015, 21:29 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Der er for så vidt ikke tale om at noget skal slettes, men omstruktureres. To begreber blandes sammen.--Madglad (diskussion) 21. aug 2015, 22:05 (CEST)
Tja, det er dig der styrer. Jeg har jo bare oprettet forslaget, givet lidt substantiel argumentation, rettet links og syntaks i flere relevante artikler - så, ja forresten iøvrigt, hvad er det dit strukturforslag helt konkret går ud på? Jeg synes ærligt talt det er nødvendigt at minde om hvad øvelsen går ud på: Speciel:Hvad_linker_hertil/Diftong_(ligatur) Sechinsic (diskussion) 21. aug 2015, 22:18 (CEST)
Jeg styrer ikke noget. Det gør W-samfundet. Det eneste eksempel jeg kan komme på vedr. sammenbland er den omstridte nederlandske "sammenskrivning/ligatur" Unicode IJ (U+0132) / ij (U+0133), som forekommer jævnligt i håndskriftsproget, meget sjældent i edb-skriftsprog. Men ij repræsenterer en diftong. På start/midt-1900-tals britisk er æ formelt set en ligatur, men udtales ikke som en diftong. Tysk eu er et eksempel på en diftong, som ikke en ligatur. Så lad os ikke blande begreberne.--Madglad (diskussion) 21. aug 2015, 22:56 (CEST)
Hvad så med sletningsforslaget? Er det ikke godt nok? Eller er det irrelevant??? Sechinsic (diskussion) 21. aug 2015, 23:15 (CEST)
Se eventuelt her for inspiration: Blends, Digraphs and Diphthongs. Sådan noget lingvistik er virkelig teknisk! Sechinsic (diskussion) 21. aug 2015, 23:18 (CEST)
Se https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%86
Selvfølgeligt skal artiklen opdeles, så der er forskel på bogstaver, ligaturer og lyde. I øvrigt mangler nævnte artikel omtale af USA's forsøg på ikke at få optaget bogstavet Æ i ISO-8859-1, fordi det skulle være en ligatur, ikke et bogstav.--Madglad (diskussion) 22. aug 2015, 01:16 (CEST)
Du taler sikkert om artiklen Diftong, som jo er åben for redigering. Helt videnskabeligt kan jeg ikke rådgive dig. Jeg vil vove at påstå det er et lingvistisk emne. Sechinsic (diskussion) 22. aug 2015, 09:40 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Udbygning - her er en oversigt hvordan artikler så før de blev sammenskrevet:
* Diftong - var flertydig - wikidata d:Q12308605
* Diftong (sproglyd) - wikidata d:Q102532
* Diftong (ligatur) - wikidata d:Q12308607
Jeg lavet samme bemærkning om en sammenskrivning, som bliver til sletningsforslag, på Wikipedia:Sletningsforslag/Bogmærke (flertydig) --Steen Th (diskussion) 30. aug 2015, 10:04 (CEST)
Jeg kan ikke finde tråden længere. Min holdning er ganske uændret - helt specifikt hvad angår artiklerne. Min holdning til procedure og praksis for sletteforslag er derimod i stadig ændring. Hvem ved hvad morgendagen bringer. Sechinsic (diskussion) 4. sep 2015, 16:38 (CEST)

Sletningsforslag: Diftong (sproglyd)

[redigér]

Det er ikke et opslagsord. Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 08:52 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Det er et nyttigt opslag for folk, der ikke er fortrolig med sprogfolks fagudtryk. Rmir2 (diskussion) 8. aug 2015, 09:03 (CEST)
Jaahh, hvis der stod noget. Men det gør der ikke. Iøvrigt er det usandsynligt folk uden nærmere kendskab målrettet vil se efter opslagsordet "Diftong (sproglyd)". Så passer "Diftong" alligevel bedre. Men tak for tippet. Jeg har lige opdateret Diftong, så den linker til "Sproglyd", og rettet linket i Sproglyd fra Diftong (sproglyd) til Diftong. Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 09:15 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 09:15 (CEST)
Teknisk set vil det rigtige være, at der findes een artikel men med redirect fra søgevarianterne. hilsen Rmir2 (diskussion) 8. aug 2015, 09:23 (CEST)
Ja, det er jeg enig i. Grunden til sletningsforslaget er netop også at "Diftong (sproglyd)" helt ordret ikke er et opslagsord. Sechinsic (diskussion) 8. aug 2015, 09:27 (CEST)

Sletningsforslag: Private servere i World of Warcraft

[redigér]

En hel artikel om private servere til et bestemt spil virker ikke særlig encyklopædisk og hører mere til på en hjemmeside som wowwiki eller -pedia. En lignende artikel er heller ikke oprette på andre sprog på Wikipedia. Vigtigt indhold som ikke er beskrevet i afsnittet i World of Warcraft-artiklen foreslås flyttes dertil og resten slettes.

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv jf. ovenstående. TherasTaneel (diskussion) 11. aug 2015, 01:08 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet eller evt. Symbol merge vote.svg Sammenskriv, som du foreslår. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2015, 07:05 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Rmir2 (diskussion) 21. aug 2015, 09:23 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - nyttig information. --Kontoreg(Henvendelse) 24. aug 2015, 17:42 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet/Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det er jo lidt en listeartikel, og den kan måske være interessant for inkarnerede WoW-spillere, men hvis vi skal beholde den, skal den omskrives, så almindelige mennesker også har en mulighed for at forstå hvad der foregår. WoWEmu osv bør forklares grundigere. Toxophilus (diskussion) 2. sep 2015, 08:40 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Jeg har nogen lunde samme holdning som TherasTaneel. --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 11. okt 2015, 10:05 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet artiklen og lav en mere generel artikel om serveremulatorer. Mvh. InsaneHacker (🗪) 9. nov 2015, 18:08 (CET)

Sletningsforslag: Bogmærke (flertydig)

[redigér]

Ikke et opslagsord. Sechinsic (diskussion) 28. aug 2015, 23:30 (CEST)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar Dette er ikke sletteforslag. Det burde håndtes som et sammenskrivningsforslag, hvor diskussion tages inden sammenskrivningen.
Der er 3 artikler, som er skrevet sammen
Bogmærke (flertydig) - wikidata d:Q344371
Bogmærke - wikidata d:Q1065044
Bogmærke (hjemmeside) - wikidata d:Q875110
Det er bedre at rulle alle Sechinsic ændringer tilbage igen. Den sammenskrevet artikel dækker netop over 2 emner. --Steen Th (diskussion) 29. aug 2015, 11:22 (CEST)

[redigeringskonflikt

Siden var jo flertydig (og var således et opslagsord), før du lavede den om til en omdirigering og sammenskrev artiklerne. Gør det noget at have dem som to selvstændige artikler? Der er jo forskel på et fysisk bogmærke til en bog og en genvej i en browser. De har også hver sin indgang i Wikidata (d:Q1065044 og d:Q875110).
- Sarrus (db) d. 29. aug 2015, 11:23 (CEST)
Jow, jeg har godtnok redigeret en del inden sletteforslaget. Redigeringerne forekom indlysende, men jeg har fuld forståelse for princippet om argumentation og er også indstillet herpå. Som det fremgår af mine redigeringskommentarer drejer det sig om en quadruple, 4 artikler der er 'jævnt sammenfaldende' og også linker til hinanden. For så vidt at mine redigeringer ikke forekommer indlysende vil jeg af hensyn til overskueligheden foreslå at diskussionen herom fortsat holdes under sletteforslaget. @Steenth: Sket er sket. Årsagen til at det blev et sletteforslag er såmænd kun at de redigeringer jeg foretog inden sletteforslagets oprettelse forekom mig indlysende nok - det er der ikke nogen undskyldning for. Principielt kan jeg kun være enig i din holdning, og i det foreliggende fald kunne jeg nok have beskrevet min plan for quadruplen på een af diskussions-siderne - det vil jeg huske på om jeg støder ind i lignende igen. @Sarrus: Ideen om to selvstændige artikler + en flertydigheds side er oplagt, men jeg mener ikke der er stof til to selvstændige artikler, lige p.t. Hovedartiklen, der summerer quadruplens tekster, er en stub i sig selv. Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 12:17 (CEST)
Vi skal da ikke sammenskrive artikler, der ikke har noget med hinanden at gøre, uanset artiklernes længde. Et fysisk bogmærke er en genstand, der viser, hvor man er nået til i en bog eller andet læsestof. Internetbogmærker er genveje til brugbare hjemmesider. De to slags bogmærker tjener således ikke samme formål.
- Sarrus (db) d. 29. aug 2015, 13:05 (CEST)
Bogstaveligt forstået helt korrekt. Nu er det bare sådan at vi ikke diskuterer artikler, når der hermed forståes længere tekststykker. Det er bare nogle få sætninger det handler om. De par sætninger der er blevet skrevet om bogmærker i bøger henholdsvis i browsere kan uproblematisk sammenskrives - det vil sige, det er de allerede blevet under redigeringsforløbet der ledte hen til sletteforslaget. Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 13:42 (CEST)
En artikel er da en artikel uanset længde (dem Wikipedia kalder for stubbe er f.eks. også artikler) og artikler, der ikke handler om det samme og ikke har nogen indbyrdes relevans, skal ikke sammenskrives. At de forskellige emner tilfældigvis hedder det samme, betyder ikke nødvendigvis, at de kan sammenskrives. F.eks. skal Bov (Padborg) og bov (skibsterminologi) jo heller ikke sammenskrives.
- Sarrus (db) d. 29. aug 2015, 13:58 (CEST)
troll? Sechinsic (diskussion) 29. aug 2015, 14:06 (CEST)
Jeg fører en ganske almindelig diskussion om et emne, men debatten stopper, hvis du skal til at bruge skældsord!
- Sarrus (db) d. 29. aug 2015, 14:10 (CEST)
Det er vel i orden at være uenige på en civiliseret måde, uden at man begynder at svine "modparten" til?
- Sarrus (db) d. 29. aug 2015, 14:17 (CEST)
Hvis de danske artikler skal udvides er der noget at hente fra en:Bookmark og en:Bookmark (World Wide Web). Og som jeg skrev fra starten af - de artikler skal ikke sammenskrives. Og man skal behandle de andre brugere på god måde. Også når man er uenig. --Steen Th (diskussion) 29. aug 2015, 15:42 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Hvorfor er de artikler blevet sammenskrevet?? der er tale om forskellige ting, og de bør have hver sin artikel --Zoizit (diskussion) 30. aug 2015, 12:58 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Sletteforslaget er principielt set endnu åben. Zoizit har dog taget på sig at rette op på mine redigeringer sådan midt i det hele. Det synes jeg ikke er iorden. I den nuværende artikel "Bogmærke (hjemmeside)" har Zoizit også taget på sig at genskrive de 5-6 sætninger som beskriver dette fænomen. Det synes jeg heller ikke er iorden, da den formulering jeg havde redigeret mig frem til var bedre. Zoizits tekst indeholder dårlig syntaks, stavefejl, uklart sprogbrug og en forkert påstand. Tilføjelsen af et screendump er dog ok :) Egentlig, Let it be, men da tonen blandt de regerende synes mig lidt spids har jeg ekspliceret artikeltekstens mangler på artiklens diskussionsside. Så må de rette vedkommende tage affære. Sechinsic (diskussion) 4. sep 2015, 16:29 (CEST)

Sletningsforslag: Jesper Øhlenschlæger

[redigér]
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg er ikke overbevist om at han er notabel. Pugilist påpeger, at der er en del Google-hits og at han har markeret sig i forbindelse med Skykon, men jeg er ikke overbevist. Lad os tage den hér.

 • Symbol delete vote.svg Slet - På grund af mangel på notabilitet. --Altaïr Ibn-La'Ahad 27. feb 2012, 07:34 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Enig. Hvad er firmaerne Verpan A/S, M2 A/S, EVO Management A/S, Skykon A/S kendt for? De er ikke at finde her på wiki. Der findes vel et hav af folk, som har oprettet et eller andet 'skuffeselskab'? Hvis der senere skulle være nok at skrive om ham kan siden altid oprettes/genoprettes. --Erikhj (diskussion) 13. mar 2012, 17:15 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - enig med ovenstående. --Rmir2 (diskussion) 13. mar 2012, 18:08 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - At der ikke på dansk Wikipeda er en artikel om et givent emne gør ikke nødvendigvis emnet unotabelt, og manglende viden om bestemte selskabers aktiviteter gør ikke nødvendigvis selskaberne til skuffeselskaber. Pugilist (diskussion) 13. mar 2012, 21:53 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er ikke just enig. Der er vel en grænse for, hvor meget vi kan slæbe ind, og i dette tilfælde, synes jeg godt at vi kan undvære noget, som størstedelen af de fleste danskere ikke aner noget om. --Altaïr Ibn-La'Ahad 18. mar 2012, 20:36 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Nu drejer det sig vel om en konkret artikel, men hvis diskussionen skal gøres principiel, vil jeg blot bemærke, at jeg ikke er bekendt med, at der skulle gælde grænser for, hvor meget vi kan slæbe ind. Jeg er ikke enig i, at målet med en encyklopædi er at skrive om det, som størstedelen af danskerne ved noget om i forvejen, og så undlade det, som de ikke ved noget om. Pugilist (diskussion) 19. mar 2012, 22:05 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Ja, jo, det er jo rigtig nok, det dér med at der ikke er en grænse for hvor meget vi kan slæbe ind, men encyklopædisk set vil jeg mene, at en mand som ham ikke er notabel. Det er jo en encyklopædi. Jeg mener, at Erikhj rammer nogenlunde præcist, og der er jeg helt enig med ham. Desuden, så må vi jo også se på, hvorvidt vi kan tillade "stuff like this"; i rigtig mange tilfælde har det været ren reklame, hvilket er problematisk hvis blot få har succes ved at bruge Wikipedia som annonce. Én ulykke kommer sjældent alene, groft sagt. I dette tilfælde er det ikke så meget reklame, der trykker, men mere generel notabilitet. Min pointe er, at hvis vi kan acceptere sådan en artikel som denne, kan det jo være, at vi skal til at diskutere hvor lang grænsen for notabilitet egentlig går. --Altaïr Ibn-La'Ahad 19. mar 2012, 23:26 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg vil gerne lige understrege, at nationalitet ingen betydning har for notabilitet. Wikipedia følger sprog, ikke lande, og der gælder nøjagtig de samme kriterier uanset om en given person er dansker, cubaner, egypter eller australier. I det aktuelle tilfælde har nationaliteten dog den fordel, at oplysningerne om de nævnte virksomheder kan tjekkes på http://www.cvr.dk . To af dem fremgår ikke, mens de to andre er under konkurs. Det lyder ikke just som nogen succesrig erhvervsmand. Derfor Symbol delete vote.svg Slet. --Dannebrog Spy (diskussion) 19. mar 2012, 23:49 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Ja, som Dannebrog siger; vi skal passe på ikke at gøre dette til Danmarks Wikipedia, men lade det forblive Wikipedia på dansk. Jeg tror nok at jeg har læst det ét eller andet sted, kan bare ikke huske hvor. Men det er godt at Dannebrog kunne understrege det. --Altaïr Ibn-La'Ahad 20. mar 2012, 17:39 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Der er konsensus om at slette artiklen. --|EPO| COM: 22. mar 2012, 15:31 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har valgt at skrive om ham, fordi jeg synes der mangler flere artikler om erhvervspersonligheder herinde. Notabiliteten understøttes af megen presseomtale, både god og dårlig, i samtlige førende danske medier.

Samtidigt vil jeg påpege at der, hvis denne artikel ikke lever op til kravene, skal ryddes kraftigt op på den danske wikipedia.

Har forsøgt at lave en god og underbygget artikel men det er min første. Jeg vil gerne skrive nogle flere, om andre erhvervspersonligheder og virksomheder. Det har ikke en speciel positiv effekt, at ens første artikel bliver smidt ud to gange. //Thomaslaursen2000 (skrev Thomaslaursen2000 (disk. • bidrag) 7. juni 2014, 23.19. Husk at signere dine indlæg.)

Nyt sletningsforslag (2015)[redigér wikikode]

Symbol comment vote.svg Kommentar - Notabiliteten kan der vist stilles spørgsmål ved og manden har ikke været omtalt i medierne i flere år nu. Relevans er vist begrænset. --Jensmoller (diskussion) 1. sep 2015, 12:39 (CEST)

Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Tilsyneladende ingen interesse i forslaget. Se i øvrigt Wikipedia:Gendannelsesforslag/Jesper Øhlenschlæger. Artiklen beholdes. --Cgt (diskussion) 11. nov 2015, 16:35 (CET)

Sletningsforslag: Benedikte Maria Mouritsen

[redigér]
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Hej folkens.

Denne artikel har været oppe at vende før. Nu er den her igen, bare uden det ene mellemnavn.


Se tidligere sletningsforslag
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Denne unge kvinde er i dag 14 år og har medvirket i hele 5 (fem!) episoder af Snørre Snups Søndagsklub, besøgt Go' aften Danmark og sidst men ikke mindst spillet rollen som Pusle i de tre Min søsters børn-film. I mine øjne kan hendes notabilitet ligge på et meget lille sted. --|EPO| COM: 26. jun 2009, 11:42 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet --Masz () 26. jun 2009, 11:44 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet --Celtics 26. jun 2009, 12:10 (CEST)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral 3 spillefilm, som også er udsendt på Polsk, Tysk og Engelsk. Masser af referencer til hende fra alverdens filmdatabaser. På den anden side, så der er formentlig ikke meget kød at sætte på historien og den kan jo genoprettes hvis hun pludselig slår igennem big-time -- VicVal 28. jun 2009, 22:32 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Overhovedet ikke notabel - filmdatabaser eller ej. --Brandsen 3. jul 2009, 23:11 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold Den er da svær. Artiklen er tynd, men de tre film har været set af mange mennesker så halvdelen af Danmark har vel set hende som pusle. Om hun så går hen i glemslen ved jeg ikke. Men jeg synes godt vi kan give artiklen nogle måneder til at se om nogen kan finde noget mere om hende. --MGA73 3. jul 2009, 23:28 (CEST)

Anden omgang[redigér wikikode]

Artiklen er i 2010 blevet genoprettet af anonym bruger 83.92.68.28. Har noget ændret sig siden sidst denne tråd var oppe og vende?

 • Symbol delete vote.svg Slet - Se Wikipedia:Sletningsforslag/Mikkel Sundø --Hilsen Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter) ☺ 23. mar 2013, 20:13 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral men hælder til Symbol keep vote.svg Behold. Det er filmrollerne, der vejer her. Principielt burde alle skuespillere være notable, naturligvis også børn. Rmir2 (diskussion) 24. mar 2013, 09:44 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet da meritterne fortsat ikke er af større betydning. --|EPO| COM: 24. mar 2013, 19:03 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold pr. Rmir2's argument. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 17. apr 2013, 09:19 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Nej, jeg mener bestemt ikke, at børneskuespillere er at ligestille med voksne uddannede skuespillere. En pige på seks år, der medvirker i en film bliver ikke udvalgt grundet skuespillerevnerne, men på grund af andre parametre. Benedikte var seks år da hun spillede lille pige, og lidt ældre da hun i et par 'sequels' spillede samme rolle. Hun vokser sikkert op og får et job som de fleste andre. Får hun en fremtidig karriere, der gør hende "kendt", kan hun få en artikel. Elles ikke. (skrev Pugilist (disk. • bidrag) 27. apr 2013, 22:32. Husk at signere dine indlæg.)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Også i anden omgang er der bred enighed om at slette. --|EPO| COM: 16. maj 2013, 14:40 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold Henholder mig til Rmir2's behold argumentation, og så må det vel tilføjes, at Pusle vist ikke kun bare er en rolle, men konstitere et begreb i dansk film på linje med Lille Per og forskellige andre.Ole Ryhl Olsson (diskussion) 22. maj 2013, 16:15 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar @Oleryhlolsson: Denne debat er konkluderet og afsluttet. Hvis du er imod det vi er kommet frem til, kan du gå ind på Wikipedia:Gendannelsesforslag og oprette et gendannelsesforslag. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 22. maj 2013, 16:25 (CEST)

Så dette er faktisk tredje omgang. Er der sket noget siden sidst? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 9. sep 2015, 21:23 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Nej, slet ikke når man ser artiklen. Og der er ikke noget, der tyder på, at hun har nogen gennemslagskraft som Pusle Helmuth eller Ole Neumann. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. sep 2015, 06:45 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Hmm... Jeg må indrømme at sammenlignet med Pusle Helmuth kan jeg ikke se hvad den store forskel skulle være. Hun har vitterligt medvirket i et antal større film nu. I øvrigt mener jeg stadig Rmir2's argument fra sidst gælder. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 10. sep 2015, 10:20 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - jeg har ikke ændret holdning. Rmir2 (diskussion) 10. sep 2015, 12:18 (CEST)
  Er en rolle i et par film det samme som, at man er skuespiller? Jeg troede, at der enten skulle en egentlig uddannelse eller evt. en mere omfattende erfaring til. Efter min mening er det ikke tilfældet her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. sep 2015, 14:00 (CEST)
Hvis man medvirker i en rolle, hvor man siger eller gør noget af betydning for filmens handling, er man skuespiller (teknisk set). Blot et eksempel: Arnold Schwarzenegger. Selv om en sådan person vælger en anden karriere senere hen (som ikke er notabel i wiki-sammenhæng) kan det have interesse, at vedkommende blev valgt til netop den rolle, man havde og i denne rolle gjorde et indtryk (for nu at tage et lignende eksempel: miss universal globe world, som ligeledes får sine fem minutters verdensberømmelse og dermed notabilitet). Nogle bliver kun kendt i en enkelt rolle eller film, andre i flere roller eller film. Det bliver helt arbitrært ved hvilket tal, vi sætter grænsen for notabilitet. hilsen Rmir2 (diskussion) 11. sep 2015, 20:06 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Har foretaget et par søgninger og er enig med Amjaabc. I disse multimedietider skal der en del mere til end dengang man lavede de første Far Til Fire film. --Savfisk (diskussion) 5. okt 2015, 00:30 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Jeg har ligeledes søgt lidt, og jeg er også enig med Arne. Når jeg søger efter Pusle på internettet, finder jeg en del interviews og artikler om hende i diverse store danske medier. Når jeg søger efter Benedikte finder jeg et enkelt interview i en biografforenings medlemsblad og ellers nærmest kun sider fra diverse filmdatabaser o.lign. Det er for mig tydeligt, at der er stor forskel på disse to personers gennemslagskraft, som Arne bemærker. I øvrigt er jeg bestemt ikke enig i, at alle skuespillere automatisk er notable. --Cgt (diskussion) 5. nov 2015, 15:32 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Der burde være bestemmelser for, hvor mange gange vi skal trættes med SLET! --Kontoreg(Henvendelse) 9. nov 2015, 13:20 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Vi taler om en person, der dels har medvirket i tre film, dels er optaget på Internet Movie Database. Af samme grund er det overraskende, at vi overhovedet bør have denne diskussion. Jeg ved ikke, om hun fortsat er beskæftiget inden for film, men vi bør principielt altid kunne tilgodese dem, der måtte interessere sig for rolleindehavere i danske film. Det følger af wikipedias informationsmålsætning. Rmir2 (diskussion) 9. nov 2015, 14:42 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg er til dels enig med Rmir2, men eftersom der vist ikke er andet at skrive om hende, end at hun har været med i disse tre film, så mener jeg ikke, at notabiliten er god nok. Toxophilus (diskussion) 10. nov 2015, 20:59 (CET)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål - til Toxophilus: hvad med fx Kim Harris, som angives medvirkende i kun to film. Er han så heller ikke notabel? Personligt mener jeg, at selv blot en enkelt markant skuespillerrolle kan få en og anden til at søge. Det har jeg selv gjort i et par tilfælde blot inden for det sidste års tid. hilsen Rmir2 (diskussion) 10. nov 2015, 21:22 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Bare fordi man er skuespiller, er man principielt ikke automatisk notabel. --Kontoreg(Henvendelse) 10. nov 2015, 21:58 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar @Rmir2: Jeg mener ikke umiddelbart (baseret på vores artikel, danskefilms profil og en hurtig søgning på Google), at Kim Harris er notabel. Opret gerne et sletningsforslag – ellers gør jeg det nok selv inden for den nærmeste fremtid. --Cgt (diskussion) 11. nov 2015, 09:26 (CET)
Det er vi så ikke enig om. Mit første opslag på google viste, at han har været skuespiller i 17 år, så nogen helt kort karriere er der ikke tale om. Senere er han blevet instruktør, så jeg tror nok, at vi bør beholde ham alligevel. I det aktuelle tilfælde må jeg erkende, at jeg ikke ved, om Benedikte er fortsat ad skuespillervejen eller ej. Men selv om hun ikke skulle gøre det, og selv om det bliver de eneste tre film, hun medvirker i, så burde der være nok materiale til et læserigt opslag: hvilken karakter, hun gav sin rolle, hvordan hendes kolleger oplevede hende, hendes egen oplevelse (det findes i den henvisning, jeg hurtigt fandt på google) og lur mig, om der ikke skulle være filmanmeldelser, der også omfatter omtale af hendes præstation. Så selv uden en fortsat karriere synes jeg, at vi bør holde fast i hendes notabilitet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 11. nov 2015, 16:31 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Det kan i mange tilfælde diskuteres, hvornår notabiliteten er nået som skuespiller og/eller filminstruktør. I min verden er hverken Benedikte Maria Mouritsen eller Kim Harris berømte personer. Jeg har derfor indstillet artiklen Kim Harris til sletning. --Kontoreg(Henvendelse) 11. nov 2015, 21:54 (CET)

Sletningsforslag: Poul Thorsen

[redigér]
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg nominerer denne artikkel for sletting, idet en tiltale som er nær fem år gammel og ikke har ført til noget, må antas å være ubegrundet, eller falle innunder »Antagelse om uskyld«, slik at en opføring er unødvendig belastende for artikelsubjektet. Jeg har også nominert tilsvarende artikel på engelsk for sletning.

(PS. Unnskyld en nordmann hans dårlige dansk!) En mer udførlig begrunnelse finnes i den engelske version. Asav (diskussion) 4. okt 2015, 14:11 (CEST)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar (Symbol keep vote.svg Behold) - Jeg mener ikke nødvendigvis, at artiklen skal slettes, men det er evident, at som den står, består den i høj grad af forældet information. Desværre kan man af diskussionssiden se, at en bruger i foråret 2015 uden større held netop har været ved at søge efter mere aktuel information om beskyldningerne. Jeg mener, at artiklen bør omskrives fundamentalt, så hans forskning fremhæves, mens de forskellige beskyldninger nedtones - med mindre der kan findes afgørelser på sagerne. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. okt 2015, 18:03 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg har skrevet artiklen og kommentaren her på siden. Jeg har nu slettet en hel del information. Referencerne er der stadig. Jeg tror nok jeg er lidt mere tilfreds med hvordan den ser ud nu. Skal vi have yderligere ændringer? Eller skal vi måske helt slette den? — Fnielsen (diskussion) 5. okt 2015, 21:47 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - spørgsmålet er, om han har notabilitet i sig selv. Betegnelsen "forsker" er efter min vurdering ikke nok. Jeg finder heller ikke, at retssagen i sig selv berettiger til notabilitet (der har efterhånden været stribevis af forskerlæger, der har fusket). Alt i alt hælder jeg mod Symbol delete vote.svg Slet. Rmir2 (diskussion) 13. okt 2015, 12:25 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Til information: Her er den engelske sletningsdiskussion, men den skal selvsagt ikke påvirke denne. Asav (diskussion) 14. okt 2015, 23:19 (CEST)

Sletningsforslag: Kim Harris

[redigér]
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.


Der ønskes hermed diskuteret, hvorvidt Kim Harris er en berømt personlighed og dermed opnår status som en notabel person, der retfærdiggøre artikelplads på Wiki? --Kontoreg(Henvendelse) 11. nov 2015, 22:00 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Med alt respekt for Kim Harris, så mener jeg ikke, at han er en berømt person, hverken i Danmark eller i udlandet. --Kontoreg(Henvendelse) 11. nov 2015, 22:07 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Det tror jeg, at jeg er enig i. To små roller gør det ikke for mig, og hans nuværende virker er heller ikke rigtigt nok. Toxophilus (diskussion) 11. nov 2015, 22:18 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold Jeg synes at der er en tendens til at fokusere på filmskuespillere og instruktører på bekostning af teaterverdenen på dansk Wikipedia. Kim Harris er ikke filmskuespiller (bortset fra to mindre roller), men derimod teaterskuespiller og instruktør. Notabel nok til en artikel efter min mening. --Danmuz (diskussion) 12. nov 2015, 07:11 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Enig med Danmuz. Han har været aktiv skuespiller i 17 år og er senere blevet instruktør. Rmir2 (diskussion) 12. nov 2015, 19:40 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - tjek på danskfilmogteater.dk viser desværre kun teater-roller og ikke instruktører. Men på hans linkedin-profil er nævnt en del stykker som instruktør. Men det har han selv angivet. Men det er det bedst, som det er. Men der er generelt problem med teater, som vi mangler gode kilder til. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2015, 21:47 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet Jeg hælder, som nævnt i en anden diskussion, til sletning. Jeg har kunnet finde et par enkelte artikler om ham i nogle mindre medier, men det er yderst sparsomt. Man skulle tro, at folk ville skrive om ham, hvis han var notabel. I øvrigt kalder danskefilm.dk hans teaterstykker »halvprofessionelle«. Grunden til at der er større opmærksomhed på filmskuespillere og -instruktører er, at der er større opmærksomhed på filmskuespillere og -instruktører – så simpelt er det. Teater har bare et langt mindre og snævrere publikum end film. --Cgt (diskussion) 13. nov 2015, 15:03 (CET)
Crystal Clear action apply.png Konklusion:
Der er ikke konsensus om at slette artiklen, hvorfor den beholdes.
- Sarrus (db) d. 23. nov 2015, 12:44 (CET)

Sletningsforslag: Lars Bo Nørgaard

[redigér]
Nuvola apps edu languages.svg Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklen om Lars Bo Nørgaard giver ikke indtryk af, at han har opnået noget særligt, og den virker i øvrigt reklamerende. Jeg har forgæves søgt efter medieomtale. Det eneste jeg fandt, var at han har udgivet et digt på denfri.dk. --Cgt (diskussion) 23. nov 2015, 12:38 (CET)

Indstillinger til gendannelse[redigér wikikode]

Gendannelsesforslag indsættes på Wikipedia:Gendannelsesforslag.