Diskussion:Den Kongelige Livgarde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Den Kongelige Livgarde er foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel. Du kan støtte kandidaturet ved at stemme på nomineringssiden.

Huskeliste for Den Kongelige Livgarde: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Hvide skulderremme ... kommer ind i slutningen af 1700-tallet, bjørneskindshuer 1805

Kan det oplyses hvor mange bjørne der årlig medgår til disse huer? -- Sebastjan 08. mar. 2006 kl. 09:55

http://www.fov.dk/arkiv/nyhedsbrev/2002/11/Livgarden.html kan man læse "Der bliver brugt skind fra syv grisly-bjørne til hver bjørneskindshue", fortæller oversergent Svendsen. - det siger naturligvis ikke meget om det samlede forbrug, men det er åbenbart mere end 0. --Palnatoke 8. mar 2006 kl. 10:09 (CET)

Copyvio?[rediger kildetekst]

Har vi tilladelse til at kopiere materiale fra forsvaret.dk? Artiklen om Livgarden er tilsyneladende taget her fra: http://forsvaret.dk/LG/Om+Livgarden/Livgardens+historie/ --B.A.C. 8. mar 2006 kl. 20:39 (CET)

Det er desværre ikke tilladt at bruge materialet som GFDL. Forsvarets regler siger: "Det er tilladt at gengive og kopiere tekster, artikler og billeder med kildeangivelse. Det er dog ikke tilladt at kopiere artikler og billeder til kommercielt brug uden skriftlig tilladelse." Under GFDL skal kommercielt brug være tilladt. --Sir48 (Thyge) 9. mar 2006 kl. 00:53 (CET)

Øjeblik

Jeg har just rettet henvendelse til dem. Jeg kan ikke se der skulle være noget problem ved det, det er jo ikke egentlig kommercielt brug(GFDL?). Så længe der er kildehenvisninger dertil kan jeg ikke se det skulle være et problem, men må hellere være på den sikre side... :)

Iøvrigt, godt at se at der er mange der er interesserede i at bringe livgardens side up-to-date... :D

--festlig-faetter 9. mar 2006 kl. 00:56 (CET)

GFDL står for GNU Free Documentation License. Det er den licens, vi udgiver Wikipedia under, og den tillader alle former for kopiering af alt materiale fra wikipedia - også til kommercielt brug. Derfor må wikipedia ikke indeholde artikler eller billeder, som rettighedshaveren ikke ønsker at frigive til fri afbenyttelse.
Jeg skal i øvrigt selv ind at springe til sommer, så jeg er skam også interesseret i en ordentlig artikel om livgarden :-) --B.A.C. 9. mar 2006 kl. 01:40 (CET)
Nå, Livgarden skriver:
"Materialet kan gengives på følgende betingelser:
1. Kildeangivelse anføres (som meddelt i ansøgningen)
2. Ajourføring udføres jævnligt på eget initiativ ved kontrol af Livgardens
hjemmeside (opdatering).
3. Enhver form for kommerciel anvendelse af informationerne er ikke tilladt.


Med venlig hilsen - og tak for initiativet.
Jesper Gram-Andersen
LIVGARDENS HISTORISKE SAMLING"
Så jeg formoder det er en no-go. Undskyld hvis jeg har voldet nogen besvær med det har. :(
(B.A.C. Lyder som god holdning! :)
--festlig-faetter 10. mar 2006 kl. 02:08 (CET)
No harm done ;-) --B.A.C. 10. mar 2006 kl. 02:51 (CET)

Lige et par korte beskeder,

1. Kan det oplyses hvor mange bjørne der årlig medgår til disse huer? -- Sebastjan 08. mar. 2006 kl. 09:55 - Forsvaret bruger ca. 400.000 på bjørne om året... svarende til 4 bjørne, det er kun maveskindet fra bjørnen vi kan bruge... så kan i jo selv finde ud af hvormeget der går til... :)

2. jeg går her i løbet af det nye år igang med lidt mere info. fra den historiske samling... og evt. en del flere billeder, både privat og fra LG.

Hvis i vil have fat i mig... så kan det gøres på chaser@hackers-inc.dk MVH. Garder Chaser


Hvorfor hedder det en garder og ikke en gardist? Erstattes den værnepligtiges navn med navnet på hans hjemby? Er Livgarden det sidste sted i forsvaret, hvor man er Des?
Dette er nok noget folk vil vide, ved opslag på Livgarden i wikipedia.
Mvh Necessary Evil 11. jun 2007, 02:35 (CEST)


En anonym bruger havde sat svar ind midt i ovenstående indlæg. Jeg har trukket svarene ud for sig selv herunder for at gøre det tydeligt, hvem der skrev hvad. --Arne (Amjaabc) 13. mar 2008, 23:14 (CET)
Til:Erstattes den værnepligtiges navn med navnet på hans hjemby?
Det gør det ikke i Livgarden anno 2008, Garder N.S. Kjær hold August 07.
Til:Er Livgarden det sidste sted i forsvaret, hvor man er Des?
Man bruger ikke des i Livgarden, kun overfor de kongelige
(Skrev 80.197.70.235 (diskussion • bidrag) 13. mar 2008, 20:40. Husk at signere dine indlæg.)

Som præcisering af svaret på spørgsmålet: "Erstattes den værnepligtiges navn med navnet på hans hjemby?", er det kun i hesteskradonen, ved Gardehusar regimentet, at man erstatter efternavnet med navnet på hans hjemby. Baggrunden for skikken er, at når en enhed, nåede en by, kunne eskradonchefen råbe navnet på byen, hvorefter, hvis en sådan var tilstede, den husar der hed sådan red op og fungerede som lokalkendt guide.

Henrik Sørensen 18. okt 2008, 14:12 (CEST)