Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Genvej:
WP:UAN

På denne side nominerer vi artikler og stemmer om, hvilken af dem, der skal blive ugens artikel.


Vejen til en fremragende artikel
 1. Hvad artiklen skal indeholde
 2. Start en ny artikel
 3. Udvid artiklen
 4. Få artiklen udnævnt til lovende artikel
 5. Nominer artiklen til god status
 6. Få artiklen udnævnt til god artikel
 7. Få evalueret artiklen
 8. Nominer artiklen til fremragende status
 9. Fremragende artikler
Stem om...
Anbefalede emner
Fremragende lister
Fremragende artikler
Gode artikler
Lovende artikler
Ugens artikel
Månedens fokus
Andre afstemninger
Ugens artikel


Sådan vælges ugens artikel[redigér wikikode]

Alle kan nominere og stemme, men man skal være oprettet som bruger og logget ind. Ellers vil nomineringen/stemmen være ugyldig.

Fase 1 – nominering
Enhver kan nominere en artikel som kandidat til ugens artikel ved at skrive artiklens navn ind nederst på denne side. Det bør være en artikel, som opfylder kriterierne for ugens artikel, eller som med stor sandsynlighed kan bringes til at opfylde dem, hvis der bruges op til 4 uger på det. Skriv meget gerne en kort begrundelse sammen med nomineringen og giv eventuelt oplysning om, hvorvidt artiklen har en tilknytning til en bestemt uge (som for eksempel et lands nationaldag eller andet, der kan være relevant for at bringe den om fire uger).
I forbindelse med nomineringen indsættes en notits herom vha. {{Milepæle}} på den nominerede artikels diskussionsside. Beskrivelsen skal være på følgende form (se også dokumentationen af Milepæle):
|postX = UA
|postXtid = "dags dato"
|postXres = Afventer
|postXoldid = "artiklens versionsnummer på nomineringstidspunktet"
Versionsnummeret fås vha. Permanent link i søjlen til venstre for artiklen. Hvis artiklen ikke allerede havde Milepæle angivet, skal følgende tilføjes:
|højest = UgensAfventer
Fase 2 – udvælgelse
Alle nominerede artikler indgår i en løbende afstemning her på siden. Princippet er i forvejen kendt fra Wikipedia:Afstemninger, og det betyder bl.a., at man kan stemme på så mange eller så få artikler, man ønsker. Søndag kl. 20 dansk tid stoppes afstemningen, og artiklen med flest stemmer gøres til ugens artikel fire uger senere (dvs. at afstemningen om ugens artikel i uge 36 lukkes ved udgangen af uge 31). Ved stemmelighed vil den artikel der udløber først blive valgt og hvis denne dato er sammenfaldende vil der blive trukket lod blandt artiklerne ved at bruge hjemmesiden her. Bemærk dog, at artikler, der kun ønskes valgt til en bestemt uge, kun medregnes i den ønskede uge.
Afstemningen, inkl. de afgivne stemmer, bibeholdes til afstemningen om den næste uges artikel, idet dog vinderen (naturligvis) fjernes. Nominerede artikler, der efter fire afstemningsrunder endnu ikke er blevet valgt, fjernes ligeledes (de kan nomineres igen, hvis det ønskes at stemme om dem igen, efter 4 uger for at give plads til eksisterende nomineringer).
Anvisning for gennemførelse af udvælgningsproceduren kan findes her.
Fase 3 – klargøring
Perioden frem til artiklens anbringelse på forsiden kan derefter benyttes til fakta-check og sproglig finpudsning. Fire uger er bl.a. valgt for at give tid til at skaffe materiale hjem fra biblioteket, for at sikre en høj kvalitet af ugens artikel.

Nye nomineringer og denne uges afstemning[redigér wikikode]

Herunder følger den igangværende afstemning. Hvis du vil nominere en artikel, indsætter du den i dette afsnit. Læs i øvrigt beskrivelsen ovenfor.

Artiklen med flest stemmer vælges til ugens artikel for uge 33 (10. – 16. august). Afstemningen lukkes søndag den 12. juli 2020 kl. 20 dansk tid. En nominering indsat i den aktuelle uge udløber søndagen fire uger senere (9. august 2020), hvis den ikke er blevet valgt før denne dato.

Moss Jernværk udløber 12. juli[redigér wikikode]

 1. --Santac (diskussion) 8. jun 2020, 09:24 (CEST)
 2. Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. jun 2020, 09:17 (CEST)
 3. Nico (diskussion) 5. jul 2020, 22:37 (CEST)

Kommentarer[redigér wikikode]

Et forsøg på at bringe noget her og nu relevant ind som UA. Tyskland, Norge og Island er pt. de eneste helt åbne lande for turisme. --Santac (diskussion) 8. jun 2020, 09:24 (CEST)

Alle tre lande/emner/artikler har været ugens artikel tidligere. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 9. jun 2020, 11:53 (CEST)
Ja, ville have foreslået dem, men de har desværre været UA for 13, 6 og 7 år siden og da:wp kan ikke tåle at se artikler gentaget som UA ;-). Derfor har jeg i stedet fundet en lokalitet (Moss Jernværk) i Norge som jeg foreslår som UA. I næste uge vil jeg prøve at finde noget andet her-og-nu-relevant. --Santac (diskussion) 9. jun 2020, 12:09 (CEST)

Det virker som om der stadig er en del formuleringer i teksten der er mere norske end danske, selv om stavningen er korrekt (ordvendt omstilling o.l.). Nu er jeg ikke synderligt norsk-kyndig, men en gennemlæsning og -retning kunne måske være på sin plads? --Medic (diskussion) 11. jun 2020, 11:59 (CEST)

Gøg og Gokke udløber 19. juli[redigér wikikode]

 1. --Medic (diskussion) 15. jun 2020, 13:34 (CEST)
 2. --Zoizit (diskussion) 18. jun 2020, 20:26 (CEST)
 3. --Bob Collowân (diskussion) 30. jun 2020, 10:35 (CEST)

Artikler, der kun ønskes nomineret og valgt til en helt specifik uge[redigér wikikode]

Denne del er forbeholdt artikler man gerne vil gøre opmærksom på, men som man ikke ønsker der skal stemmes på endnu, da de vil passe bedst ind i en helt speciel uge.

Artikler placeret her skal flyttes op til listen over almindelige nomineringer otte uger før afstemningen til pågældende uge, så der er stemmemulighed i fire uger, og artiklen kan vælges fire uger før, den ønskes bragt. Det markeres klart i overskriften, at den kun ønskes til afstemning for den angivne uge.

Kim Larsen ønskes valgt til Uge 43, 2020[redigér wikikode]

Den 23. oktober 2020 ville Kim Larsen være fyldt 75 år. Derfor ønsker jeg at artiklen kommer på forsiden i uge 43. Så er der i hvert fald god tid til at gøre den (endnu) bedre. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. jan 2020, 06:24 (CET)

Linje 250S ønskes valgt til Uge 13, 2021[redigér wikikode]

Den 3. april 2021 er det 20 år siden at de første (og sidste) dobbeltdækkerbusser i Københavns kollektive trafik blev sat i drift på linje 250S. Derfor ønsker jeg at artiklen kommer på forsiden i uge 13 i 2021. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. jan 2020, 06:30 (CET)

Kommentarer til "Linje 250S"[redigér wikikode]

Resultater (NB: De seneste 5 ugers resultater skal vises)[redigér wikikode]

Resultat 5. juli 2020 (Ugens artikel for uge 32, 2020)[redigér wikikode]

Dermed er Senmiddelalder valgt.

Resultat 28. juni 2020 (Ugens artikel for uge 31, 2020)[redigér wikikode]

Dermed er Anne Frank valgt.

Resultat 21. juni 2020 (Ugens artikel for uge 30, 2020)[redigér wikikode]

To forslag har opnået det højeste antal stemmer. Det betyder, at tilfældighedsgeneratoren afgør valget, og den gav som resultat, at Hvidkål valgt.

Resultat 14. juni 2020 (Ugens artikel for uge 29, 2020)[redigér wikikode]

Dermed er Hav valgt.

Resultat 7. juni 2020 (Ugens artikel for uge 28, 2020)[redigér wikikode]

Dermed er Træsko valgt.