Diskussion:Den athanasianske trosbekendelse

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det her hører vist mere til Wikisource. Det er ikke meningen at Wikipedia skal indeholde kildemateriale. --Maitch 15. sep 2005 kl. 15:01 (CEST)

Hvor går grænsen for hvornår et stykke citeret text skal på Wikisource? Fx er Den apostolske trosbekendelse stadig på sin side sammen med forklaringen. Så skal Nikæno-konstantinopolitanske trosbekendelse vel osse på Wikisource? Jeg ved ikke hvordan det med Wikisource fungerer. Vil nogen flytte texterne, eller forklare hvorledes det hænger sammen?
--Blanu 15. sep 2005 kl. 16:25 (CEST)

Så vidt jeg er informeret er der ikke nogen defineret grænse, og dermed er det en vurderingssag. Problemet med kildetekster er, at de sjældent vil være noget man vil finde i et normalt leksikon. Disse tekster er på grænsen til at godt kunne medtages. Problemet med denne artikel er, at der ikke er andet indhold, og at kildeteksten er meget lang i forhold til de andre. Jeg undskylder i øvrigt at jeg ikke nævnte, at dette var mere en diskussion. --Maitch 15. sep 2005 kl. 17:37 (CEST)

Jeg er enig i at der skal mere text på (og at trosbekendelsen er meget lang), jeg ved bare ikke noget om emnet. Men jeg kom forbi en artikel der manglede den nikænske trosbekendelse, og så var det nærliggende lige at google den athanasiske op i samme åndedrag. Jeg håber at nogen der ved noget om det vil fylde mere text på.
I øvrigt ser jeg at der er links fra "Den X trosbekendelse" på Folkekirken, så mon ikke der skal laves nogle REDIRECTs? Og vil "Den X trosbekendelse" eller "X trosbekendelse" i så fald være målet?
--Blanu 15. sep 2005 kl. 18:53 (CEST)

Redirect til Folkekirken?[rediger kildetekst]

Der er vist adskillige andre (og større) kirker, der har denne trosbekendelse på programmet, så der bør snarere redirectes til Kristendom eller Trosbekendelse end til Folkekirken. --Palnatoke 2. okt 2005 kl. 00:14 (CEST)

Jeg tænkte mere på om artiklen bør hedde Den athanasianske trosbekendelse eller Athanasianske trosbekendelse.
--Blanu 2. okt 2005 kl. 11:21 (CEST)
Det bør den helt klart - det er altid sådan, den omtales. Tilsvarende hed artiklen om Apostolicum også den apostolske trosbekendelse. Nu har jeg ryddet op i det, så alle artiklerne er navngivet på samme måde.