Diskussion:Dommedag nu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Video-x-generic.svg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Untitled[redigér wikikode]

Pænt fucked op at Kurtz bliver karakteriseret som værende "psykopatisk". Dét her er vel for helvede ikke Ekstra Bladet...

Tja, artiklen er jo tydeligvis ikke færdig, og du er jo velkommen til at rette det til en bedre formulering. Den nuværende formulering skyldtes jo blot, at en person med bedre formuleringsevner ikke er kommet forbi og har rettet det. Jeg vil give dig ret i, at psykotisk eller tilsvarende ville være en bedre betegnelse. --Morten Barklund 23. nov 2005 kl. 16:33 (CET)
Jeg vil bare lige gøre opmærksom på, at psykopat er en klinisk term, altså en psykisk sygdom. Givet hovedpersonens handlinger i filmen mener jeg at han godt betegnes som psykopat. --Malou 6. jun 2006 kl. 22:54 (CEST)

Titel[redigér wikikode]

Jeg kan se der har været en del inde at redigere i denne artikel, hvorfor jeg kom til at undre mig over at det er den engelske filmtitel der bruges. Er der nogen speciel grund til det? --Tjernobyl 11. jun 2007, 15:43 (CEST)

En del kender nok primært filmen under den engelske titel. I dag er der mange filmtitler der slet ikke oversættes, men i 1979 hvor denne film er fra vil jeg tro at stort set alle amerikanske film fik en dansk titel. Da der jo her også eksisterer en genudgivelse (redux) af filmen fra 2001, er titelspørgsmålet et hak mere kompliceret.
Generelt mener jeg dog at der er sund fornuft i at holde sig til de danske titler på wikipedia, når de eksisterer og bruges. Og da en Googlesammenligning samtidig viser en pæn overvægt til fordel for "Dommedag Nu" (dommedag nu redux - site:dk, apocalypse now redux - site:dk), mener jeg at artiklen bør flyttes. -- JGC 11. jun 2007, 15:54 (CEST)
Jeg har foreslået at gøre det til generel anbefaling at benytte den danske titel, se Wikipedia-diskussion:Navngivning#Danske titler. Det sker vist allerede i langt de fleste tilfælde, så det er egentlig bare et spørgsmål om at få denne praksis nedfældet i navngivningsvejledningen. Forinden vil jeg blot være sikker på, om der er afvigelser fra reglen, som jeg har overset. --C960657 16. jun 2007, 12:19 (CEST)

Flytning?[redigér wikikode]

Jf. ovenstående debat (Titel) har jeg nu sat en flytteskabelon på. Argumenter for eller imod kan gives her - hvis der ikke er protester flyttes artiklen om en uges tid. -- JGC 11. jun 2007, 16:01 (CEST)

Ingen kommentarer - artiklen er nu flyttet. -- JGC 18. jun 2007, 09:37 (CEST)