Diskussion:Drømmetydning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uencyklopædisk[rediger kildetekst]

Der er sat {{Uencyklopædisk}} men der er ikke givet nogen nærmere begrundelse. Jeg synes måske mere at problemet er manglende kilder. Uencyklopædisk kan også medføre sletning, men jeg går ikke ud fra, at det er det, der er meningen med skabelonen. Er der nogen, der kan begrunde skabelonen eller endnu bedre rette artiklen? --MGA73 4. nov 2008, 22:42 (CET)

Efter min mening er problemet ikke kun manglende kilder. Både afsnittet Drømmeforståelse, tolkning og afsnittet drømmesvangerskab er uencyclopædiske i den forstand at de præsenterer teorier af meget tvivlsom videnskabelig kvalitet som fakta. Artiklen "drømmetydning" må nødvendigvis inkludere allehånde teorier om drømmes betydning, lige fra religiøse, metafysiske, psykoanalytiske til neurovidenskabelige, men man er nødt til at angive at vi har at gøre med én teori og hvem der er ophavsmand til teorien. Drømmetydning er ikke fakta-baseret og bør ikke præsenteres som sådan. Dermed ikke sagt at drømmetydning ikke hører til i wikipedia eller at drømmetydning ikke kan være en ganske meningsfuld aktivitet i mange sammenhænge.
Jeg taggede denne artikel for lang lang tid siden i håbet om, at nogen med indsigt i de myriader af teorier om drømmetydning der findes ville bearbejde den. Står det til mig bør afsnittene Drømmeforståelse, tolkning og drømmesvangerskab helt slettes, hvis "uencyclopædisk" skal slettes. Alternativt skal kategorien ikke være psykologi (som er en videnskab her på wikipedia)mvh. --Crimse 1. dec 2008, 20:49 (CET)
Tak for svaret. Jamen nu er der jo kommet ord på. Jeg har prøvet at finde en bedre skabelon, men det er ikke så let. Der er fx {{eftersyn}} eller {{bemærk}}, men det er ikke perfekt. Jeg hjælper dig med at krydse fingre for, at der kommer nogen forbi, der kan gøre det bedre. --MGA73 1. dec 2008, 20:58 (CET)
Det med "drømmesvangerskab" må i hvert fald fjernes. Ordet betyder "et svangerskab, der forløber som en drøm" - ligesom "et drømmehus" og "en drømmemand" beskriver noget ideelt, der intet har med drømme at gøre. Mvh --Nordfra (diskussion) 31. maj 2021, 14:24 (CEST)[svar]