Diskussion:Dresden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

== POV ==

Jeg synes beskrivelsen af Dresdens ødelæggelse er en meget lidt neutral beskrivelse. For det første nævnes bombningerne slet ikke, for det andet får læseren ikke mulighed for at tage stilling. -- Randale 2. aug 2005 kl. 00:03 (CEST)

Den manglende beskrivelse af bombningen er givetvis en mangel, men det er korrekt at byen lå i ruiner efter 2. verdenskrig, så det er ikke POV. Med hensyn til at tage stilling, så forstår jeg ikke helt hvad du mener. -- Bruger:Wegge 2. aug 2005 kl. 00:09 (CEST)
Det er specielt brugen af ordet "massedrab", jeg hentyder til. Med drab eller massedrab ville jeg forstå "mord for at dræbe", som om meningen med bombningerne var at dræbe så mange som muligt indbyggere. Jeg ved, at denne problematik er meget diskuteret i Dresden og Tyskland generelt, idet der lige har været 60-årsdag for bombningerne - og de har svært ved selv at blive enige om de allieredes mål og midler. -- Randale 2. aug 2005 kl. 10:31 (CEST)
Men der er en egen artikel om bombeangrebet: https://da.wikipedia.org/wiki/Luftbombardementet_af_Dresden Venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 5. apr 2017, 11:42 (CEST)

Jeg er langsomt igang med at forbedre artiklen. Jeg har fjernet nedenstående fotos fra artiklen, da de fik den til at fremstå rodet og ikke har direkte relevens/reference til teksten.

Bruger:Nillerdk 8. dec 2007, 00:05 (CET)

Oprydning i historieafsnit[rediger kildetekst]

Historieafsnittet bør ikke være en liste årstal - jeg er i gang med at erstatte det med en sammenskrevet tekst. I første omgang vil der være færre detaljer, da mange af de nævte navne på herskere og bygninger ikke giver selvstændig mening uden en uddybende forklaring, som måske ville være for lang. Forslag/meninger er velkomne. Bruger:Nillerdk 28. dec 2007, 14:15 (CET)