Diskussion:Drukspil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér wikikode]

I artikler som denne ser jeg ingen grund til at have et afsnit med eksterne henvisninger - et sådant afsnit samler bare nullermænd. På den anden side må der meget gerne komme kilder til. --Palnatoke (diskussion) 18. jul 2012, 20:43 (CEST)

Artiklen, behøver vel ikke kilder, da det nu kun er en vejledning i forskellige spil. Synes, vi bør afgøre hvilke af spillene der er notable, og slette resten. --Trade (diskussion) 18. jul 2012, 20:50 (CEST)
Kommentarer:
  • Naturligvis skal der kilder til, hvis der er forskellige opfattelser (og det er der med sikkerhed mht. drukspil).
  • Hvis artiklen blot er en vejledning, hører den slet ikke til i Wikipedia.
  • Notabilitetskriterierne er ikke relevante for de enkelte dele af en liste- eller samleartikel - der skal vi forholde os til om delene er relevante i artiklen, altså om de underbygger en pointe eller er nødvendige for fuldstændighed. På den anden side har vi jo ikke pladsmangel..
Som jeg ser dette emne, trænger det til en beskrivelse af hvilke slags spil, der almindeligvis bruges som drukspil; der er uden tvivl både sociologiske og rent praktiske hensyn, der spiller ind. --Palnatoke (diskussion) 18. jul 2012, 21:39 (CEST)

Liste[redigér wikikode]

Den, her artikel er om drukspil. Hvorfor, skal den så også have udførlig vejledning til alle spillene? Kna, iv ikke få det i egne artikler, hvis det er så vigtige? --Trade (diskussion) 2. nov 2012, 09:07 (CET)

Som Palnatoke anfører foroven, hører vejledninger ikke til på Wikipedia. Det er mere et emne for Wikibooks. Her kunne man med fordel skrive udførlige vejledninger og notere diverse regelsæt. --|EPO| COM: 2. nov 2012, 09:14 (CET)
På den anden side så er det jo et af de emner, hvor folk har stor lyst til at bidrage med lige netop det drukspil, som de spiller. Der er så desværre mange spil og varianter, som ikke kan belægges med verificerbare kilder. Det er så heller ikke et stort problem - vi vil jo under alle omstændigheder præsentere et arbitrært udvalg af spil, regler og varianter. --Palnatoke (diskussion) 2. nov 2012, 09:43 (CET)