Diskussion:Eger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cykling Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cykling, et forsøg på at koordinere oprettelsen af cyklingrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der er flere betydninger af "Ege": en bådtype, en kort form af navnet Egetæpper, flertal af eg. Derfor foreslår jeg denne artikel om hjul-delen flyttet til den alternative stavemåde Eger, jf. RO. Nogen der har indvendinger?--Nikolaj 29. aug 2009, 10:19 (CEST)

Er flyttet. --Villy Fink Isaksen 29. aug 2009, 10:28 (CEST)
Er "eger" en alternativ stavemåde? Er det ikke bare flertal af "en ege"? Jeg er klar over at folk ofte kalder det "en eger", men er overbevist om, at dette er inkorrekt. Med mindre nogen kan henvise til at "en eger" er en korrekt stavemåde, så mener jeg at artiklen bør flyttes tilbage til "ege (hjul)".
I det tilfælde at "en ege" rent faktisk korrekt kan kaldes "en eger", mener jeg stadig at artiklen bør kalde det "en ege" og bør ligge under "ege (hjul)", da dette er den mest accepterede og udbredte staveform, dog med en note om at det korrekt kan staves "en eger".
Velle 10. feb 2010, 15:10 (CET)
"Eger" er ganske rigtigt en alternativ stavemåde til "ege", hvilket man kan forvisse sig om ved opslag på Retskrivningsordbogen. Hvor vidt den ene eller den anden staveform skal have fortrinsret, vil jeg ikke blande mig i. --Arne (Amjaabc) 10. feb 2010, 15:17 (CET)
Ok, jeg tog fejl. Jeg tror ydermere at jeg tog fejl mht. at "en ege" er den mest udbredete staveform. Jeg har dog tilføjet til at artiklen, at "en ege" er en alternativ staveform. Velle 10. feb 2010, 15:26 (CET)