Diskussion:Eksistentialisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Kære læser

Denne artikel trænger til en kraftig gang ajour; den forklarer kun Den danske Filosf Kierkegaads stadielære nødtørftigt, den omhanler slet ikke hele eksistentialismen; en af de filosofiske skoler der har haft mest indflydelse på menneskets tankegang i nyere tid.

For dokumentation, sef.eks. den engelske artikel om eksistentialisme.

Eksistentialistiske Filosiffer er f.eks.: Jean-Paul Sartre og Albert Camus, to af de fremmeste personer indenfor den moderne, ateistiske eksistensfilosofi.

Til 195.192.223.2: Artiklen er i dens nuværende sørgelige tilstand fordi ingen øjensynligt har prioriteret at tage vare om den endnu. Du er hjerteligt velkommen til at udvide med alt hvad du ved om dette emne, også selvom dette evt. skulle være på et amatørplan. Jeg har personligt desværre ikke tid i øjeblikket. Mvh. --Anjoe (Anders) 5. jan 2006 kl. 17:55 (CET)
Dette opslag brude, efter min mening, være et af de bedste og mest omfangsrige på dansk wikipedia. Jeg vil gå i gang med at kigge lidt på det ved lejlighed. Jeg håber, det er projekt, vi kan samarbejde om, for det er et stort emne og meget at gabe over.--B.A.C. 5. jan 2006 kl. 18:50 (CET)

Dogmatiser?[redigér wikikode]

I modsætning til tidligere tiders dogmatiser ... handler eksistentialisme om, at en hver må træffe sine egne valg

Typo? Skal det være dogmatismer, eller hvad? -- Sebastjan 06. apr. 2006 kl. 13:20 (CEST)

"Dogmatismer" er et meget lidt brugt term, som vel ville stå i modsætning til 'skepticismer'. Imidlertid var ingen af de store eksistentialister ifl. min viden skeptikere, så jeg har omformuleret sætningen helt. --Anjoe (Anders) 6. apr 2006 kl. 23:47 (CEST)

Fremadrettet refleksion? Ligesom eksistentialismen via Sartre holdes op imod essentialismen, mangler der et link fremadrettet - Bourdieu argumenterede for konstruktionisme, og denne refleksion ville klæde artiklen (omend jeg personligt ikke er tilhænger af Bourdieu's konklusioner).(skrev 2.108.18.202 (diskussion • bidrag) 3. sep 2011, 12:42. Husk at signere dine indlæg.)