Diskussion:Erik af Pommern

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel er i grunden fejlbenævnt - Wikipedia:Navngivning#Historiske navne og titler beskriver at navnet skal have formatet [[{Monarkens fornavn og nummer som ordenstal} af {Land}]] - og vi taler jo ikke om den syvende pommerske monark med navnet Erik, men om Erik 7. af Danmark. --Palnatoke 4. aug 2005 kl. 00:38 (CEST)

Men igen: Hvad med brugervenligheden? Der er da ingen, der aner hvem Erik af Danmark er, mens Erik af Pommern vækker genklang, da det er den almindelige betegnelse. Jeg ved godt du kan henvise til paragraffen. Men mit retoriske spørgsmål er om den ikke skulle blødes op. Som det fremgår af vores sidste diskussioner, så synes jeg ikke det fremmer brugervenligheden. Og det bør efter min mening komme før en eller anden paragraf.Cleveland 4. aug 2005 kl. 00:44 (CEST)
Vi har jo altid kaldt ham Erik af Pommern, så egentlig skulle han her kaldes Erik af Pommern af Danmark. Jeg tror vi skal droppe princippet ved de danske konger - det ligger lidt tungt med Gorm den Gamle af Danmark etc. etc. Vi har jo tilnavne til mange af de gamle konger, og de vil for de flestes vedkommende være ret kendte blandt dansksprogede. Vi kan jo være konsekvente for alle udenlandske konger - så vil man kunne genkende de danske ved at landet forudsættes bekendt. Nu er det vist over sengetid - jeg fik en ubændig lyst til at drage paralleller mellem Godtfred af Boullion og Christian d. X af Danmark (forstået som kaffeerstatningen :-) Godnat.--Jørgen 4. aug 2005 kl. 01:10 (CEST)
Jeg er helt enig i at artikler som disse bør have det tilnavn med, som alle danskere kender de middelalderlige konger under. Der er ingen, der vil slå op under "Erik VII", "Erik 7. af Danmark" eller lignende for at læse om Erik af Pommern. Det giver ingen mening at kalde hovedartiklen for noget sådant og så omdirigere fra "Erik af Pommern".
Noget helt andet: hele artiklen trænger til at blive lavet om til datid. Eller er jeg den eneste, der ikke kan fordrage det forfærdelige fænomen, der hedder historisk præsens? --dllu 17. apr 2007 kl. 14:10 (CEST)