Diskussion:Etnopluralisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kilder og faglighed[rediger kildetekst]

Artiklen er en oversættelse af første afsnit i den franske, der er kildebelagt. Jeg tvivler på, at I finder en wikibruger, der ved mere om højreekstremisme end jeg gør, så "gennemset af en person med fagkendskab" er et fromt ønske, men næppe realistisk, medmindre du anerkender det niveau af fagkendskab, jeg har (og så er den allerede gennemset).--Batmacumba (diskussion) 20. dec 2016, 16:16 (CET)

Jeg synes ikke at afsnittet Noter fungerer, det er det, jeg hentyder til. --Madglad (diskussion) 20. dec 2016, 16:32 (CET)
Jo, jo, men kunne du så ikke rette det til efter den franske artikel istedet for at sætte skabelon på?--Batmacumba (diskussion) 20. dec 2016, 18:00 (CET)
Nej, jeg huske galt, den er fra den svenske. Svenskernes kildefortegnelse er:
  • Bar-On (2001). "The Ambiguities of the Nouvelle Droite, 1968-1999". The European Legacy (engelska). 6 (3): 333–351. What makes the French New Right particularly interesting is that is does not propose a bizarre reversal of positions, but the end of the traditional contraposition of Left and Right in favour of a new political paradigm.{{cite journal}}: CS1-vedligeholdelse: Ukendt sprog (link)
  • Barker, Martin (1981). The new racism.
  • Bar-On, Tamir (2008). Fascism to the Nouvelle Droite: The Dream of Pan-European Empire.
  • Mammone, Andrea (2008). The Transnational Reaction to 1968: Neofascist Fronts and Political Cultures in France and Italye.
  • McCulloch, Richard (1994). The Racial Compact: A call for Racial Preservation, Racial Independence, Racial Rights and Racial Good Will.

Er den du er utilfreds med, fordi der ikke er sidetal?--Batmacumba (diskussion) 20. dec 2016, 18:08 (CET)

Fordi noteafsnittet på et tidspunkt så sådan ud, med nogle fejlbrugte skabeloner, som vi som regel ikke bruger på dawiki:
Noter
Bar-On 2001
Bar-On 2008
Mammone 2008
Barker 1981
Wieviorka 1998
og links'ne pegede da ingen steder hen, men de er så skiftet ud nu. Og jeg synes også at bibliografi stikker lidt ud i forhold til hvad vi plejer at kalde afsnittet, men tja. --Madglad (diskussion) 20. dec 2016, 22:10 (CET)

Udbygning af artiklen[rediger kildetekst]

Som begreb stammer etnopluralisme fra Henning Eichberg, der på det tidspunkt ikke var på højrefløjen. Det blev derefter overtaget af Nouvelle Droite, hvorfra det har spredt sig på den yderste højrefløj. Jeg har taget introen fra den svenske artikel, selvom den er lidt bastant (den korte engelske artikel er bedre). Etnopluralistisk tankegods findes også udenfor hvid nationalisme i form af racebaseret el. etnisk separatisme, og det mest neutrale er at præsentere teorien på sine egne præmisser uden at skrive, at den er "camoufleret racisme" på hveranden linje (læserne kan godt tænke selv). Jeg vil opfordre til at folk gennemlæser den franske (hvis I kan), engelske og svenske artikel før I retter og udbygger.--Batmacumba (diskussion) 21. dec 2016, 05:02 (CET)