Diskussion:Europamesterskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Titler[rediger kildetekst]

Jeg havde forsøgt at ændre på "Europamesterskabet i fodbold", men blev usikker på løsningen, da jeg endelig havde flyttet den. Jeg kunne godt tænke mig et standardiseret navn for disse artikler. Vi har f.eks. en artikel som hedder EM i fodbold. F.eks. er artiklen, som nu hedder "Europamesterskab (fodbold)", i virkeligheden "Europamesterskabet i fodbold for landshold for herre". Derudover har vi en artikel for håndboldkvinderne, som hedder Håndbold EM Damer. Eftersom der kan komme mange artikler af denne art og under VM, vil jeg gerne prøve at finde en fælles løsning.

For det første skal navnene være nemme at søge på. Dette vil sige det mest populære. Jeg vil mene, at skrive EM er mere populært end Europamester. Derudover vil jeg droppe herre og damer i titlen. Jeg tror ikke folk vil søge på det, og det gør ikke noget en artikel omhandler begge køn. Dvs. at jeg vil flette herre og dameartikler sammen. Hertil kommer det, om det er EM for landshold eller klubhold. Jeg ved ikke om det ligger specifikt i EM at det er landshold, og vi så skal droppe den ekstra information i titlen.

Min mening er, at titlerne enten skal være "EM (fodbold)" eller "EM i fodbold". Jeg vil gerne høre andre reaktioner. --Maitch 29. maj 2005 kl. 21:37 (CEST)

Note: Jeg kommer lige i tanke om, at "Fodbold EM" også er et godt alternativ. --Maitch 29. maj 2005 kl. 21:41 (CEST)

Jeg skal ikke tage stilling til ovenstående, men Fodbold-EM (med bindestreg) er et korrekt stavet alternativ. :-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. maj 2005 kl. 22:12 (CEST)
Jeg ville personligt foretrække "Europæisk fodbold mesterskab", da man her også kan udskifte europæisk med asiatisk, afrikansk, sydamerikansk osv., og et årstal kan evt. komme på til sidst. Forkortelser og udenlandske titler kan linke til hovedsiden, som bør indeholde det fulde danske navn. Således: 'Champions league' = Mesterholdenes turnering. --Anjoe (Anders) 30. maj 2005 kl. 00:33 (CEST)
Det skal dog så være "Europæisk fodboldmesterskab".--Heelgrasper 30. maj 2005 kl. 00:39 (CEST)
Det jeg godt kan lide ved den overskrift er, at der ikke er et "i" i den eller parenteser uden om fodbold. Hvis vi laver omdirigeringer fra de 117 andre kombinationer, så vil det måske virke. Problemet er med "Dansk fodboldmesterskab". Her er det pludselig en klubturnering i stedet for en landsholdsturnering. 'Champions league' = Mesterholdenes turnering er dog forkert, da alle holdene ikke nødvendigvis er mestre. Det var dog sandt indtil de lavede turneringen om til 'Champions league'. --Maitch 30. maj 2005 kl. 00:50 (CEST)
Nu når jeg har tænkt mig lidt om, så foretrækker jeg "Europamesterskabet (fodbold)", da jeg for det første er blevet overbevist om, at forkortelsen EM ikke burde være i titlen. For det andet er "Europamesterskabet" et mere simpelt udtryk, da det er samlet. --Maitch 30. maj 2005 kl. 01:10 (CEST)
Maitch, du har stadig ikke tiltalt nogen af de problemer, andre har bemærket med titlen "Europamesterskab (fodbold)": Jeg citerer Byrial fra din egen diskussionsside: "Maitch, hvorfor flyttede du Europamesterskabet i fodbold til Europamesterskab (fodbold)?
Det allerførste afsnit i Wikipedia:Navngivning siger:
Generelt om navngivning på Wikipedia kan man sige at artiklerne skal hedde det som de fleste dansktalende vil finde naturligt, samtidig med at henvisninger til disse sider kan laves naturligt og uden alt for mange problemer. Derudover er de vigtigste ting disse: enkelt, præcist og i ental.
Jeg synes umiddelbart at det gamle navn bedre opfylder disse (fornufige) retningslinjer end det nye. [...] Byrial 29. maj 2005 kl. 21:16 (CEST)"
Desuden så skal du også i din trang til *her* at systematisere, tænke på hvordan følgende kan indsættes i navnet: a) herre/dame forskellen, b) mesterskabet i forskellige verdensdele, lande mv. og c) andre sportsgrene. Brugen af paranteser er kun til et nødstilfælde. Ingen søger bare på europamesterskab, men altid på et specielt af slagsen. Du skriver: "Problemet er med "Dansk fodboldmesterskab". Her er det pludselig en klubturnering i stedet for en landsholdsturnering." Forklar mig hvorfor det skulle være et problem at en 'dansk fodboldturnering' ikke betegnede en turnering for forskellige nationaliteter. Findes der da også en dansk fodboldturnering for landsdele udover klubturneringen? Måske skyldes min modstand, at jeg ved for lidt. --Anjoe (Anders) 30. maj 2005 kl. 13:14 (CEST)
Maitch, det kan godt være, at du ikke vil have "Europæisk fodboldmesterskab", men synes du ikke du skulle vente mere end en nat og en formiddag, før du gennemfører noget som faktisk er en fuldstændig omsystematisering af samtlige sportsartikler. Hvad med at diskutere dette med nogen flere i Landsbybrønden først? --Anjoe (Anders) 30. maj 2005 kl. 13:44 (CEST)
Anjoe, der har været flere brugere, som har læst diskussionen, men som bare ikke har kunnet tage stilling. Lige nu er vi to mod en i denne diskussion, så jeg lavede ændringen. At sige at det drejer sig om at omsystematisere samtlige sportsartikler er lidt i overkant. Det drejer sig om fem artikler. Det vil ikke tage mere en ti minutter, at ændre det til noget andet. Jeg har lavet et debatoplæg, og har fulgt reaktionerne, så jeg kan ikke se noget er gjort forkert. Hvis du gerne vil tage det op på landsbybrønden, så gør dog det. --Maitch 30. maj 2005 kl. 13:56 (CEST)
Jamen, hvis du stopper ved de 5 artikler, så skal jeg ikke brokke mig mere, men tingene behøves altså ikke at gå så hurtigt, og løsningen er som sagt ikke optimal. --Anjoe (Anders) 30. maj 2005 kl. 14:12 (CEST)

Titelforslag[rediger kildetekst]

  1. "EM i fodbold"
  2. "EM (fodbold)"
  3. "Europamesterskabet i fodbold"
  4. "Europamesterskab (fodbold)"
  5. "Europæisk fodboldmesterskab"
  6. "Fodbold-EM"
  7. "Europamesterskab i landsholdsfodbold for herre"

Jeg foretrækker Europamesterskab (fodbold). --Sir48 (Thyge) 30. maj 2005 kl. 02:02 (CEST)

Jeg tager Europamesterskab (fodbold). --Maitch 30. maj 2005 kl. 12:45 (CEST)
Stemmer for nr. 5. --Anjoe (Anders) 30. maj 2005 kl. 12:49 (CEST)

Definition[rediger kildetekst]

Et Europamesterskab kan vel næppe defineres som "en turnering". Et europamesterskab kan tildeles til vinderen af en turnering, men kan også tildeles på andet grundlag. Mikkel Kessler vandt forleden et europamesterskab, og det var jo ikke en turnering. Pugilist 7. jun 2011, 22:06 (CEST)