Diskussion:Eva Joly

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Fakta er de modsatte[rediger kildetekst]

Det her er virkelig groft. Nogen har skrevet: I juli 2004 fik Joly en irettesættelse fra justisminister Dørum for at have kommenteret en straffesag, som ikke var afsluttet i et læserbrev, hvor hun forsvarede politiets handlemåde og kritiserede lægmandsrettens kendelse. Derom mente Dørum, at en af departementets vigtigste rådgivere (i bekæmpelse af økonomisk kriminalitet) ikke burde deltage i offentlig debat, så længe sagen ikke var retsligt afgjort; dette synspunkt fik støtte fra juraprofessor Carl August Fleischer.

Nej, det var modsat. Joly fik ikke nogen irettesættelse - fordi: Dørum "peger på at det vil være både urimelig og uheldig om departementets fremste rådgivere i bekjempelsen av økonomisk kriminalitet skulle være avskåret fra å delta i den offentlige debatt om slike spørsmål".

Og kravet om mundkurv fik ikke støtte fra professor Fleischer, tværtimod: "Han gir henne støtte.- Hun har viktige erfaringer som offentligheten bør få vite om. Derfor må hun få [lov til at] snakke, mener professoren." https://www.aftenposten.no/norge/i/kEdzB/Dorum-lar-Joly-slippe-korreks

Endelig: "Departement" skal oversættes med "ministerium".

Og så skal "lagmannsrett" ikke oversættes med "lægmandsret"! Lagmannsretten er en ankedomstol, og har selvfølgelig ikke noget med lægmænd at gøre. ("Lag" er det gamle ord for "lov".) https://snl.no/lagmannsrett

Jeg tillader mig at tilføje: Ih du milde. --Nordfra (diskussion) 25. jun 2019, 13:33 (CEST)

Infoboks: Europadeputeret Nuværende?[rediger kildetekst]

Nuværende? Nei. 89.8.149.78 30. jan 2021, 21:50 (CET)