Diskussion:Eva og Nils Koppel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

H.C. Ørsted[rediger kildetekst]

Jf. de seneste dages redigeringer er der usikkerhed om, hvorvidt instituttets korrekte navn er "H.C. Ørstedinstituttet" (oprindelige tekst, med dobbelt-t) eller "H.C. Ørstedintitutet" (foreslåede ændring, med enkelt-t). En Google-søgning bringer umiddelbart ikke klarhed over problematikken, idet der fremkommer officielt udseende links med begge stavninger angivet. Jeg efterlyser således dokumentation for den korrekte ortografi, inden "navneforandringen" kan gennemføres. Er nogen i stand til at fremlægge sådan dokumentation? --Medic (Lindblad) (diskussion) 27. okt 2014, 09:08 (CET)

Hej Medic. Jeg har haft min faste gang på HCØ fra 1979-1994, først som kandidatistuderende, senere som kandidatstipendiat og senest som adjunkt. Min mentor er lektor Steen Hammerum, som vel har haft sin gang på HCØ siden starten af tresserne, og som altså stadig er ansat der. Der har for mig aldrig været tvivl om, at den korrekte stavemåde er med ét t. Jeg er ved at grave lidt materiale frem, og regner bla med at kunne fremvise eksemplarer af officielt HCØ-brevpapir, hvor den korte stavemåde er anvendt.

Efter sigende (kilde Steen Hammerum) blev den korte stavemåde bla fastlagt med indflydelse af daværende professor i kemi K.A. Jensen. K.A. havde stærke meninger om stavning og skrivemåder - nogle af dem let underlige. Hvordan den korte stavemåde er kommet til, har jeg dog ingen god forklaring på. Se i øvrigt denne henvisning: http://www.denstoredanske.dk/Erhverv,_karriere_og_ledelse/P%C3%A6dagogik_og_uddannelse/Danske_universiteter/H.C._%C3%98rsted_Instituttet

I øvrigt anvender Niels Bohr Institutet samme stavemåde, se deres officielle hjemmeside her: http://www.nbi.ku.dk/ Og også her: https://da.wikipedia.org/wiki/Niels_Bohr_Institutet#mediaviewer/File:Niels_Bohr_Institute_1.jpg

Mvh

Tore --Vulpius (diskussion) 28. okt 2014, 19:52 (CET)

Der er ikke grund til at undre sig over stavemåden - alene over at man ikke er fulgt med retstavningen. "Politiken" og "Trævarefabrikernes Udsalg" er andre eksempler, hvor en organisation har valgt at beholde en navneform, som ellers er forkastet. --Palnatoke (diskussion) 28. okt 2014, 22:25 (CET)