Diskussion:Evangeliekirken

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Kopieret ind fra artiklen[rediger kildetekst]

“Der er i teksten neden for en sammenblanding mellem bygningen og menigheden, der ejer og også holder til i bygningen. Det er korrekt, at bygningen var opført og ejet af Kristi Kirke, der er et amerikansk kirkesamfund. Men de ophørte med deres aktiviteter i Danmark, og bygningen blev i starten af 1980’erne købt af Evangelieforsamlingen, der er en del af Pinsekirken i Danmark. Evangelieforsamlingen havde på et tidspunkt allerede lejet sig ind i en årrække. Kirkebygningen hed Evangeliekirken og efterhånden anvendes også dette navn om menigheden i stedet for Evangelieforsamlingen. Evangelieforsamlingen er stiftet i 1919, og er i dag Danmarks ældste pinsekirke, dig var menigheden fra 1924-36 en del af Apostolsk Kirke, og kun en del af den oprindelige kirke vendte i 1936 tilbage til at være en pinsekirke.

Beskrivelsen af indretningen nedenfor er heller ikke længere korrekt, idet der ikke er dåbsbassin i underetagen, men i den store sal på 1. sal. Desuden er loftet i salen på 1. sal forsænket og fladt af hensyn til akustikken. “

Tilføjet af 185.103.121.10.

Pugilist (diskussion) 20. okt 2019, 00:18 (CEST)