Diskussion:Fakultet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fakultet er en afdeling eller et fagområde på en forskningsinstitution, f.eks. et universitet .

Bruges betegnelsen fakultet andre steder end på universiteter? Jeg kan ikke komme i tanke om nogen og så er det ikke korrekt at skrive f.eks. --Heelgrasper 22. okt 2005 kl. 14:04 (CEST)

http://www.google.com/search?hl=en&as_qdr=all&q=fakultet+-universitet&btnG=Search&lr=lang_da giver bl.a. Handelshøjskolen i Århus og Forsvarsakademiet. --Palnatoke 22. okt 2005 kl. 14:22 (CEST)
Det var HHÅ jeg tænkte på, men jeg kan sagtens gå med til at skrive 'oftest' i stedet for 'f.eks.' -- /Poul G 22. okt 2005 kl. 14:49 (CEST)
Har HHÅ ikke universitetsstatus nutildags? --Twid 22. okt 2005 kl. 15:01 (CEST)
Jo, sådan har det været i en del år. Og det gælder vel FAK også - de producerer i hvertfald både forskning og Ph.d.-ere. Men det må vel stadig være forskningen og ikke de videregådende uddannelser, som er grundlaget for fakulteter og institutter. (De to beteglnerlser er i øvrigt ikke beskyttede - der findes instutter for dit og dat - ja sågar et Teknologisk ;) -- /Poul G 22. okt 2005 kl. 15:13 (CEST)

Forsvarsakademiet havde jeg ikke tænkt på, men jeg kan ikke se, at Handelshøjskolen i Århus i dag har fakulteter. Deres hjemmeside taler kun om institutter og centre.--Heelgrasper 22. okt 2005 kl. 15:14 (CEST)

Handelshøjskolen i Århus reorganiserede i 2004 (til en dekan for forskning og en dekan for undervisning - uden fakultetsbetegnelsen); Handelshøjskolen i Kbh benytter stadig (http://www.cbs.dk/om_cbs/menu/organisation).

En anden brug[redigér wikikode]

Man bruger også betegnelsen "fakultet" om fx menneskelige fakulteter som intelligensen, forestillingsevnen, perceptionen, det 'moralske fakultet', osv. --Anjoe (Anders) 22. okt 2005 kl. 15:19 (CEST)