Diskussion:Femø

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lolland-Falster Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Lolland-Falster, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Lolland-Falsterrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Uro pga. posten[rediger kildetekst]

Jeg indsætter nedenfor det fra artiklen slettede afsnit "Uro pga. posten". Jeg tænker at det er en del af øens lokalhistorie og aktuelle politiske debat, og bør indgå i en omskrevet form? --Madglad (diskussion) 15. sep 2016, 10:16 (CEST)

Uro pga. posten[rediger kildetekst]

Først (i 2007) blev øens postnummer nedlagt, så blev postkontoret lukket, og primo 2009 skal borgerne selv hente og betale alle pakker sendt som postopkrævning på nærmeste posthus, som ligger 22 km. væk.

2009 byder på flere postforringelser for øboerne, for da kan indbetaling via girokort kun foregå på et posthus, ligesom frimærker kun kan købes på posthuset, eller over internettet.

Da Femø-boerne fik det af vide i februar 2008, fór de i blækhuset og graverede frimærker, i protest over at man, hvis man ikke havde internet, skulle tage 22 kilometer væk for at hente frimærker.

"Da det statsejede danske postvæsen med disse spareforanstaltninger åbenbart har erklæret Femø for PostDanmark-frit område, føler vi os desværre nødsagede til at udstede vores eget frimærke. Det vil nemlig spare de mange femøboere, der ikke har adgang til nettet, for den lange tur til fastlandet, hver gang de er løbet tør for porto til frankering af breve og pakker," siger Ole Willersted fra Femø.

Femø deler i dag postnummeret 4930 med Maribo, men står det til øens beboere, skal det gamle postnummer, 4945, i brug igen.

"Det vil ikke alene give os vores identitet tilbage, men også gøre vores ø langt mere synlig i offentlighedens bevidsthed," siger Ole Willersted.

Og som kronen på værket ønsker øboerne at indføre deres egen møntfod, Ø-uro'en.

"Det vil skabe ekstra arbejdspladser og sikre os penge i kassen, når sommerens mange feriegæster skal have vekslet deres danske kroner om til Femøs nye valuta – mod betaling af et passende gebyr," lyder begrundelsen fra Ole Willersted.