Diskussion:Fiksering (psykiatri)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Vandalisme og hærværk - eller nyttig information? :)

Jeg forstår ikke, hvorfor indholdet er stødende - og at nogen ønsker denne artikel slettet? Forklar gerne dette. (Skrev MissBirkild (diskussion • bidrag) 20. jan 2012, 00:13‎. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg kan godt forstå din undren. Når man kigger på artiklens historik, kan man se, at Bruger:Rmir2 satte "hærværk"-skiltet på, men samtidig skriver han, at han foreslår artiklen slettet, fordi emnet allerede er behandlet i Psykiatri. --Arne (Amjaabc) 20. jan 2012, 08:54 (CET)

Det er ikke behandlet omfattende nok - og det fortjener en udvidelse. Nedenfor er indsat mit indlæg under debatten ved emnet "Psykiatri".

Jeg har oprettet en artikel kaldet "Fiksering" (psykiatri). Nogle har foreslået dette slettet (med forklaringen "det er dækket i emnet "Psykiatri"". Det der er beskrevet under afsnittet "tvang" om fiksering er ikke omfattende nok. Derfor oprettede jeg en uddybning af "Fiksering".

Jeg mener, at det er vigtigt at uddybe emnet, og give langt mere information - da det kan beskrives som værende et overfald (når det udføres på tvang) - og alt information om tvang indenfor psykiatrien bør uddybes.

Jeg har selv ligget fikseret i flere måneder on/off på afd. BUH, Psykiatrisk Hospital i Risskov. Ofte 90 timer af gangen, hvor jeg selvfølgelig også råbte "JEG KLAGER" - og ja, de er forpligtede til at sende en patientrådgiver ud til dig, hvis du beder om dette. MEN Psykiatrisk hospital forsøger som oftest grundlæggende "Ikke at blive opdaget" når de udfører tvang, da Menneskerettighedskonventionen og den forældede Psykiatrilov skal overholdes fuldkommen. Det bliver den meget sjældent. Derfor er det nemmere, at "omskrive" situationen i journalen, for at give dem selv "tilladelse til at udføre tvang på trods" (der må findes et fag-udtryk for det, da det bliver brugt konstant). Dette er uden tvivl også ulovligt. Vi må gøre det tydeligere, da nær al tvang medfører meget voldsommere mentale tilstande for dem der skal ligge krop til overgrebet. Og almen oplysning om Psykiatrisk Hospital skal være sandfærdig og omfattende.

Jeg blev udsat for tvang hver evig eneste dag i sammenlagt halvandet år - andre tidligere patienter har udtalt lignende - så det er desværre en væsentlig del af at være indlagt for mange.

Hvem har sat det billede ind af en Fikserings-seng og hvor er det hentet?

Venlig hilsen, ~~MissBirkild~~

Angående de to skabeloner jeg har indsat: 1. Angående sprogstil: artiklen er ikke skrevet som en artikel men som en liste af ikke særligt sammenhængende sætninger. Den beskriver ikke tydeligt hvad emnet er, hvorfor det er relevant. Den giver heller ingen baggrundsinformation men starter midt i tingene og skriver om "patienten" inden læseren er blevet forklaret at der indgår en patient. Den omhandler tydeligvis forhold der er gældende i Danmark - men er ikke tydelig om dette og emnetitlen antyder at det er en generel artikel om brugen af fiksering i psykiatri på generelt (altså internationalt) niveau. Den eneste kilde der er angivet er til en Engelsk hjemmeside der ikke behandler de speficikt danske forhold der findes i artiklen.Maunus 21. jan 2012, 02:01 (CET)

Jeg får indhentet bedre kilder. Vh. --MissBirkild 21. jan 2012, 02:08 (CET)

Jeg har omskrevet den så den er mere sammenhængende og passer bedre til et leksikon. Prøv at se forskellen og se om du ikke er enig i at den er nemmere at læse for en person der kommer for at lære noget om emnet?Maunus 21. jan 2012, 02:18 (CET)