Diskussion:Flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Heraldik og Vexillologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Heraldik og Vexillologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af heraldik- og vexillologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Kopiera gärna artikeln Lista över flaggor från Svenska Wikipedia! Den fjättrade ankan 28. sep 2003 kl.08:15 (CEST)

Flag-regler[redigér wikikode]

Der er flere forskellige syn på flagregler ang. hvornår et flag må hejses op og tages ned, dog så virker det til at der er meget stor enighed omkring dette på dette, da jeg endnu ikke har fundet kilder der siger andet end dette:

Flaget må hejses op ved solopgang dog tidligst kl. 08:00 Flaget må tages ned ved solnetgang.

Kilder: [1] [2] [3] [4]

--Halfdan Reschat 25. jun 2007, 10:59 (CEST)

Det er i alt fald de danske regler - i resten af verden er der forskellige opfattelser af god flagskik. --Palnatoke 25. jun 2007, 11:24 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Flag_of_Iran.svg:

Nishkid64 gendannede Image:Flag_of_Iran.svg: 50 revisions and 4 files restored;

Nishkid64 slettede Image:Flag_of_Iran.svg: Fix.;

-- CommonsTicker 5. mar 2008, 11:13 (CET)

Tibet[redigér wikikode]

Alle flag i listen over internationale flag, hvad enten de repræsenterer selvstændige stater eller selvstyrende områder, er de officielle flag - undtagen Tibets. Dette flag har ingen officiel status, så hvor meget sympati man end har for det, hører det ikke hjemme i denne liste. --Thathánka Íyotake 29. maj 2008, 02:15 (CEST)

Internationale flag[redigér wikikode]

Burde linkene under afsnittet internationale flag ikke linke direkte til artiklerne om de specifikke flag i stedet for til artiklerne om landene. --Fredelige 27. jan 2009, 09:34 (CET)

Jo. --Santac 27. jan 2009, 10:06 (CET)

Afsnit om internationale flag[redigér wikikode]

Trade valgte at fjerne afsnittet om internationale flag i nærværende artikel, men grunden at det ikke overholder listenormen. Dette er jeg tildels ikke enig i, og mener desuden at det er relevant at have dem i artikel. Derfor har jeg tilbageført ændringen og startet denne diskussion, for at finde ud af, om det er relevant eller ej. mvh Tøndemageren 10. jul 2012, 13:47 (CEST)

Artiklen er om flag, ikke nationale flag. Hvis, man skulle kunne finde alverdens flag ville dette nok være mere passende. Den, nuværende version gavner ikke specielt, da det er komplet umuligt at se nogen af detaljerne, på flagene. Foreslår, at man gør ligesom på norsk, da man der i det mindste kan se forskellene på flagene. Mvh. --Trade (diskussion) 10. jul 2012, 13:52 (CEST)
En liste gør mere gavn end ingen liste, og hvis man vil have detaljer, vil man vel alligevel skulle klikke på det enkelte flag. --Palnatoke (diskussion) 10. jul 2012, 13:57 (CEST)
Omend der mangler en indledning til afsnittet og en mindre rettelse af flagene (nogle er nemlig ikke deciderede internationale flag, eksempelvis Åland), så synes jeg at det giver et godt overblik over de nationalflag der findes. Samtidig ser jeg ikke at på nuværende tidspunkt, at en artikel om nationale flag, ville kunne blive videre fyldestgørende, da meget af det ville kunne skrives ind i denne artikel. Detaljerne kan ses godt nok i denne artikel - og er man mere nysgerrig kan man jo blot gå ind på det land flaget tilhører. Og i forhold til den norske måde at gøre det, så synes jeg dette giver et bedre overblik. mvh Tøndemageren 10. jul 2012, 14:01 (CEST)
Hvis man et øjeblik ser bort fra flagmæssige monokulturer som Danmark, er der nu stor forskel på nationale flag (herunder nationalflag) og flag generelt - dels er der en lang række byer, regioner og folkeslag, der har flag, dels er der en veritabel skov af firmaflag (herunder de såkaldte kontorflag). Kort sagt: Det kan udmærket være, at listen over nationale flag ikke skal være i denne artikel, men det er ingen grund til ikke at have den. --Palnatoke (diskussion) 10. jul 2012, 14:10 (CEST)