Diskussion:Flaskepant

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen handler om flaskepant, men pant er da meget mere - der er pantebreve, løsørepant og panteleg. --Palnatoke 7. maj 2005 kl. 17:24 (CEST)

Det kan jeg godt se, og det tænkte jeg ikke over, men artiklen handler ikke udelukkende om flaskepant, da dåser er inkluderet. Jeg prøvede at finde en mere rammende titel, men hvis i synes flaskepant dækker det, så kan vi godt flytte tilbage. --Maitch 7. maj 2005 kl. 17:35 (CEST)
Hvad med "emballagepant"? --Danskal 21. nov 2006 kl. 19:56 (CET)

Er sagen ved pant ikke, at man rent faktisk kun låner embalagen (ikke køber), og at man stiller sikkerhed (pant) for tilbageleveringen? Altså ikke modsat den normale betydning af pant?

-- /Poul G 5. dec 2005 kl. 14:00 (CET)

Formelt betragtet har du sikkert ret, men det er ikke sådan, det virker i praksis - i alt fald ikke i detail-ledet. Hverken købmænd eller Dansk Retursystem kommer efter dig, hvis du beholder flaskerne i flere år, og pantbeløbet er ikke fast, men afhænger af afleveringstidspunktet. --Palnatoke 5. dec 2005 kl. 14:07 (CET)
Jeg er enig med Poul G. Det er lige precis sådan, det virker i praksis. Det er rigtigt, at købmænd og Dansk Retursystem ikke kommer efter dig, men til gængæld beholder de din pant indtil du returnerer emballagen. Pantbeløbet må betragtes som fast, da det kun mig bekendt er ved lovændring at beløbsatsene kan ændres. --Danskal 21. nov 2006 kl. 19:56 (CET)