Diskussion:Flying Enterprise

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fra artiklen om Kurt Carlsen har jeg sakset nedenstående afsnit, der trænger til en kilde:

Citat Allerede i 1976 fortalte kaptajnen fra Flying Enterprise journalist Bjarne Bekker, om de 5 ton Zirconium (Zr), der var med på rejsen fra Hamborg til New York. Efter 14 barske dage forlod Kurt Carlsen skibet sammen med styrmand Kenneth Dancy fra slæbebåden Turmoil. Senere hentede dykkere hemmeligt den dyrebare last, og materialet blev anvendt i reaktoren på den første atomdrevne undervandsbåd, USS Nautilus. Bygningen af denne, der skete i begyndelsen af den kolde krig, blev forsinket et halvt år på grund af Flying Enterprise-forliset. Citat

Hvis kilden til mine oplysninger (Kurt Carlsen, december 1976, i hans hjem i Woodbridge, ikke er gode nok. Hvad er så? Se www.flying-enterprise.com og www.flying-enterprise.dk.

Jeg mener, at oplysningerne hører hjemme i artiklen om skibet og ikke om personen Kurt Carlsen. --|EPO| 31. aug 2008, 19:26 (CEST)

Jeg kan godt se at artiklen omkring skibet Flying Enterprise er en ting. Men skibet Flying Enterprise og Kurt Carlsen hører uløseligt sammen. Han sejlede med en last, han havde fået besked på, ikke måtte gå tabt for enhver pris.

Den der har tilføjet "kilde mangler" bør søge på nettet. Her kan man nu få alle oplysninger om hvor skibet kom fra, og hvad der også var i lasten, og hvad det skulle bruges til. De oplysninger der er øverst i diskussionen er rigtige.

Med venlig hilsen Bjørnen(Skrev 87.52.77.6 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Bjørnen. Den som kommer med bidrag, har ansvaret for at finde kilderne, så hvis du kan finde nogle relevante, troværdige kilder til dine påstande, vil det være helt fint. Mvh Knud Winckelmann 11. maj 2010, 17:22 (CEST)[svar]

Isbrandtsen Company[rediger kildetekst]

Er det korrekte navn ikke "Isbrandtsen Steamship Company" ?

Ifølge http://en.wikipedia.org/wiki/American_Export-Isbrandtsen_Lines blev Isbrandtsen Steamship Company etableret af Hans Isbrandtsen i 1944 efter at partnerskabet med Mærsk Mc-Kinney Møller i Isbrandtsen-Moller Co. (ISMOLCO) blev opløst.

Hans Jeppesen Isbrandtsen (1891-1953), som ejede Isbrandtsen Steamship Company og dermed også ejede Flying Enterprise er i øvrigt en fætter til A. P. Møller.

--Knud Berggreen 15. jan 2011, 10:54 (CET)